Mam dziwny problem. Jakiś czas temu po myciu, suszeniu i polerce
Przepalające się żarówki
- zoomer
- pisarz

- Imię: Damian
- województwo: małopolskie
Przepalające się żarówki
Cześć Wam.
Chciałem się wybrać w trasę i d...a. Światła nie świecą. Spaliły mi się obie żarówki na raz. Ostatnio z Zaperem byliśmy na Słowacji. Chwilowo jechaliśmy w deszczu ale nie jakimś mocnym i nie bardzo długo. Nastała ładna pogoda, przerwa na obiad i po odpaleniu maszyny światła znowu nie świecą
- obie żarówki. Długie za każdym razem działały. Tutaj + konstrukcyjny że na szybko można przełożyć z długi na mijania i można jechać dalej. Czy komuś zdarzało się coś podobnego? Dodam, że korzystałem z żarówek Osram Night breaker + (ileś tam)%.
-
Zaper
- klepacz

- Imię: Krzysztof
Re: Przepalające się żarówki
Potwierdzam po ulewie i wilgoci już świateł nie miałeś, a masz tam te gumowe osłony przy żarówkach ?
- zoomer
- pisarz

- Imię: Damian
Re: Przepalające się żarówki
Tak osłonki są. Dziwne jest to że obie na raz padają. Dzisiaj sprawdzałem miernikiem napięcie i wygląda ok. Podczas rozruchów silnika spada czyli wygląda na to ze to nie w tym problem. Chyba ze podczas jazdy dostaje jakiś dziwnych skoków które palą żarówki a to ze akurat padało to zbieg okoliczności?