CB 400 d3

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
edziq
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

CB 400 d3

Post autor: edziq » czw 14 cze 2007, 14:20

http://moto.allegro.pl/item205206807_ho ... 1998r.html
znalazlem ta aukcje jak szukalem motocykla dla kolezanki. Robi teraz prawko i szukam jej czegos na pierwsze moto. Rozgladalem sie za CB 500 czy gs500 i trafilem na CB 400 d3. Wyglada całkiem przyzwoicie tak troche sylwetka a`la V-max tylko nie wiem ile to ma mocy i jakichs opini - jak sie tym jezdzi czy dobre na pierwsze moto. Dzieki za wszelkie info.

http://www.motoscout24.autoscout24.de/P ... btkwrwordz

a tu jeszcze jedna aukcja. Pełna nazwa to cb 400 Superfour. Moc 47 koni.

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » czw 14 cze 2007, 14:32

bardzo podobna do cb500,

moim zdaniem na pierwszy jak najbardziej, kwestia do rozważenia...
CB 500 też jest ok na pierwszy, a jako,że jest bardziej popularnym motocyklem, łatwiej będzie potem sprzedać..to też trzeba wziąść pod uwagę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Dresik » czw 14 cze 2007, 14:39

Hmmm, bardzo ładna ta CB400 i biorac pod uwage wygląd wolał bym ją od CB500..
Ale tak jak MadziX pisze - łatwiec bedzie sprzedac CB500 , podobnie zapewne z czesciami, nie wiem jak z ich dostepnoscia do cb400..
O CB500 naprawde duzo sie naczytałem i z tego co wyczytałem to jest super :biggrin Serio wszedzie przedstawiaja ja w samych superlatywach jako motocykl idealnie nadający sie na poczatek, bezawaryjny i przyjazny.. Te ich testy nie biorą się z nikąd ;-)
O samej CB400 słyszałem niewiele a i w necie cięzko cos o niej znaleść konkretnego..
:-)

Awatar użytkownika
edziq
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: edziq » czw 14 cze 2007, 14:53

sprawa odsprzedazy nie wydaje mi sie az tak duzym problemem. O wiele gorzej sytuacja z czesciami moze wygladac. Wlasnie w sieci jest strasznie malo informacji. Ta CB z niemieckiej stronki jest importowana z japoni i mysle ze ten motorek glownie tam byl sprzedawany. Jak narazie jednak zostaje przy cb500 bo tez duzo dobrego o nim slyszalem. THX ;-)

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » czw 14 cze 2007, 15:05

moja kolezanka na pierwszy kupiła sobie CB500 i była bardzo zadowolona, tym bardziej,że jak już się wprawiła w jazdę to nie musiała jej sprzedwac tylko jeszcze śmigała dwa sezony ( łacznie 3 ) , kupisz 250 i po jednym sezonie do widzenia, a biorąc pod uwage,ze w pl kupno dobrego moto to nie lada wyczyn, ja bym obstawiała CB500 - fajny wyglad, moto lekkie, moc akurat w sam raz, ekonomiczny , dobre opinie na jego temat ( GS 500 jakos nigdy do mnie nie przemawiał.. :roll: )
Obrazek

Awatar użytkownika
edziq
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: edziq » czw 14 cze 2007, 15:24

MadziX, co do GS-y mam podobne odczucia. Kolega z braku kasy jezdzi wlasnie na GS-e i jakos mało solidnda mi sie wydaje. Poza tym Honda is Honda :grin:

Problem jest jeszcze ze nie wiem jak przekonac koleżanke zeby nie kupowala od razu GSX-F czy CBR 600 - tylko dla tego ze jej moto musi miec owiewki. Ona chyba na niczym nie jezdzila i mysle ze CB to byloby maks na poczatek. Tylko wlasnie nie wiem jak ja przekonac. Jest raczej drobna osoba - 165 cm wzrostu i 55-60 kg.
Choc tak tez myśle czasem ze nie warto przekonywac na sile.

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » czw 14 cze 2007, 15:33

dokladnie - szczerze mówiąc GS wygląda jak rower i to niezbyt dobrej jakości..( ktoś kto na tym jeździł niehc mnie zlinczuje, ja po porstu mam takie zdanie )
a CB to CB wygląda fajny, konkretny moto...
jedna z moich koleżanek jeździła cbr600 na pierwszy, co prawda ma ok.160 i nie więcej,więc coś kombinowała z zawieszeniem ,żeby dosięgac nogami..
ludzie jej odradzali, tak samo jak odradzali jej cbr900 ,ktorą zakupiła w nastepnym seoznie - ale ona naprawdę dobrze sobie radziła...
także to wszyskto zalezy -ile rozumu, ile talentu itd itp

niewątpliwie cb500 jest spokojniejsza bez porównania, waży prawie tyle samo ( troszeczkę lżejsza od cbr), a jednak koni prawie dwa razy mnie, cbr 600 to szatanek...
cholera nie wiem co napisać, wiele osób uważa, że każdy moto jest dobry na początek,że wszyscy przesadzają i jak się ma rozum to i 1000 można śmigac.

ja jestem zwolenniczką nauki stopniowej :lol: , kupiłam sobie na pierwsze moto honde CB450N 1985 rok za 3500 - w imię teorii - "w razie gleby/szlifa wiele nie tracę", vmax - 130km/h,
standardowo po zrobieniu 1500 km zaczęłam narzekać i wydawało mi się ,ze jazdę mam opanowaną do perfekcji, krótko potem miałam wypadek - jednak umiejętności tych mi zabrakło i nie umiałam jej wyhamować awaryjnie ( ale jak to w nakedzie - naprostowałam to i owo,walnęłam młotkiem tu i tam, tylko kierownicę nową kupiłam,szybę i lusterko , w cbr jednak straty byłyby większe), więc dokończyłam sezon na niej już z pewną dozą pokory, w następnym sezonie pojeździłam 4 miesiące i dopiero wtedy kupiłam moto juz w moim guście...
ale ile ludzi tyle teorii...
Obrazek

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » czw 14 cze 2007, 16:24

edziq kolezanka ma aprille rs 250 albo miała musze spytać na sprzedaż czarna....fajne moto naprawde tylko cenowo nie wiem jak to wyglada .... i bedzie miala plastiki :motolove aga jezdzila na niej do warszawy i wszedzie gdzie tylko mogła i chciala ;-)
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Gienio
klepacz
klepacz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Gienio » czw 14 cze 2007, 23:22

wydaje mi sie ze pierwsze moto to lepiej bez owiewek, jednak szkody w przypadku ewentualnej gleby sa znacznie mniejsze, co do GS500 to bede bronil tego sprzecika to bylo moje pierwsze moto i bylem z niego bardzo zadowolony, nie bylo z nim zadnych problemow (od niego tez mam ksywke) wiec mam do niego sentyment ;-) , wiadomo Honda to Honda,ale jak szukalem moto to nie bylo nic ciekawego a ze GSik trafil sie za dobra kase to go nabylem
Aprilli bym nie kupil bo to dla mnie jakis wynalazek, wiec szukaj kolezance CB lub GS

Awatar użytkownika
edziq
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: edziq » wt 19 cze 2007, 08:50

thx wszystkim za rady. Troche mnie nie bylo w temacie, ale juz jestem. Jednak udalo sie kolezanke namowic na gs500 albo cb500 i teraz tego szuka. Swoja drogo nie wiedzialem ze gs500 w pelnej owiewce robiono - nawet sensownie to wyglada. Caly czas jednak mysle o tej cb400 - piekny sprzecik jest. Jak sie sprawa wyjasni to dam znac co kolezanka kupila.
Pozdr

[ Dodano: 2007-07-16, 15:24 ]
skonczylo sie na kupnie Kawy GPZ500S. Mysle ze nienajgorzej wybrala. Oby motorek jej sluzyl.

ODPOWIEDZ