Dzięki poradom forumowiczów trafiłem do KULIKOWISKA. To miejsce zmieniło mój pogląd na temat szkolenia. Powiem tak, jeśli wszystkie szkoły nauki jazdy szkoliłyby choć w połowie tak jak to ma miejsce w KULIKOWISKU, to życie byłoby łatwiejsze i co najważniejsze bezpieczne. Ludzie prowadzący szkolenia na czele z Tomkiem to nie są zwykli instruktorzy, którzy odliczają kasę za kolejną wyjeżdżoną godzinę, to pasjonaci, którzy wkładają w każdą lekcję całego siebie i nie zostawiają cię samego jak palec w dupie nawet na chwilę.
Ponadto tu się człowiek uczy jak bezpiecznie jeździć, a nie kręci przez godzinę ósemki. Każdy manewr jest pokazywany przez instruktora, z którym jedziesz na moto i masz szansę poczuć jak prawidłowo wykonać daną czynność, miasto oczywiście z instruktorem na plecach.
W programie zajęć każdy uczestnik ma szansę spróbować jazdy po torze enduro, dla mnie to była bajka, zupełnie nowy pogląd na jazdę, niezmiernie przydatny w cyklu miejskim.
Wiele jeszcze można by pisać o tej szkole, ale najlepiej po prostu samemu spróbować.
Gorąco wszystkim polecam.
P.S. Nikt nie prosił mnie o ten post to jest następstwem mojego wielkiego podziwu i szacunku dla tych ludzi.
KULIKOWISKO!!!