13 SIERPIEŃ A4

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
Hydro
pisarz
pisarz
Imię: Marek
Kontakt:

13 SIERPIEŃ A4

Post autor: Hydro » czw 13 sie 2009, 12:28

Dostałem wiadomość, więc przekazuje:

Witajcie, W dniu dzisiejszym (13 sierpień 2009) planowana jest kolejna akcja przejazdy przez bramki na autostradzie A4 i spotkanie się z motocyklistami z Krakowa w Chrzanowie. Wszystkie szczegóły zostały opisane w tym wątku [topic="32569"][link][/topic] Poniżej informacja jaką dostałem od Tazzman'a Policja nie ma prawa kierować nas na jedna bramkę, bo jesteśmy traktowani jako pełnoprawni uczestnicy drogowi.... jeśli jakiś policjant będzie chciał skierować do jednej bramki, to: 1.wyciągać telefon, włączyć nagrywanie na policjanta i spytać na jakiej podstawie prawnej chce kierować do jednej bramki i czy firma stalexprt jest jego przełożonym, skoro chce prywatnej firmie pomoc kierować ruchem na ich prywatnej drodze. 2. ustawiać się na środku jednego pasa w odstępach 3-4 m.. (bezpieczna odległość).. policja nie ma prawa kazać się ściskać gdyż zgodnie z zasadami bezpieczeństwa drogowego taka odległość musi być zachowana. 3. fajnie by było, gdyby kilka osób zapomniało kasę bo wtedy pani na bramce wystawia tzw gletj, ze w ciągu 7 dni masz zapłacić.. wystawianie takiego glejtu trwa ok 10 minut... 4. jeśli nie ma znaków informujących o robotach drogowych wcześniej.. takie znaki są tylko na budce kasujących przy wjeździe, to masz prawo powiedzieć, ze nie chcesz korzystać z autostrady i prosisz o możliwość zawrócenia.... - a wiesz, ze to zawrócenie nie jest możliwe wink.gif 5. pełna kultura jak zwykle.. Dzisiaj pogoda niedopisuje, ale wszyscy chcemy jechać bezpiecznie w słusznej sprawie więc liczmy na stawienie się jaknajwiększej ilości osób. Do zobaczenia dzisiaj o 18:00 tam gdzie ostanio - Centrum Handlowe 3 Stawy - Katowice - Parking Go Sport. Wyjazd od ok 18:15 w grupach 10 motocyklistów w odstępach ok 300 metrów. Pozdrawiamy, Administracja forum.motocykle.slask.pl
I tak powiem...

Awatar użytkownika
Gregory
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Grzesiek
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Gregory » czw 13 sie 2009, 12:49

Jestem ciekaw jak to dzisiaj wyjdzie :?: Szkoda, że jak zwykle jestem w robocie :evil:
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów

Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.

CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,

Awatar użytkownika
juhass
pisarz
pisarz
Imię: Tomasz
województwo: śląskie

Post autor: juhass » czw 13 sie 2009, 16:32

Bede tam, ciekawe jak to wyjdzie...

ODPOWIEDZ