Prędkościomierz padł ??
Prędkościomierz padł ??
Wyjeżdżając dzisiaj pośmigać wszystko było oki . W trakcie jazdy zauważyłem że licznik zaczyna mnie oszukiwać I zanim dojechałem do domu to pokazywał już zero . Obrotomierz działa , w silniku również nie zauważyłem niczego. Może wiecie co to może byc?? Mam Honde VFR 750 z 90r
- orzyl
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Piotrek pisze:I zanim dojechałem do domu to pokazywał już zero
oczywiscie że wiem. Oznacza to jednoznacznie, że zanim dojechałeś do domu to się zatrzymałeś!!

Sorry za OT, ale nie mogłem się powstrzymać

Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...
Mnie tez nie dziala prędkosciomierz i licznik.
Sprawdzilem:
-zegar (wiertarka,dziala),
-linkę - nie jest urwana,kręci sie w pancerzu,końcówka linki wygląda na dobra,
-przekladnię slimakowa przy kole - kręcąc kolem tryby sie obracają,wyjście na linke ma prawidlowa szczelinę.
Co jest,że nie dziala?
O czyms nie wiem?
Sprawdzilem:
-zegar (wiertarka,dziala),
-linkę - nie jest urwana,kręci sie w pancerzu,końcówka linki wygląda na dobra,
-przekladnię slimakowa przy kole - kręcąc kolem tryby sie obracają,wyjście na linke ma prawidlowa szczelinę.
Co jest,że nie dziala?
O czyms nie wiem?
Problem w tym,że odkręcilem linke od przekladni przy kole i kiedy jej górny koniec byl zamocowany w zegarze,krecilem końcem od kola wiertarką i licznik dzialal.Nie ma napedu od kola,moze przez te zabki.Ale kręcąc kolem przekladnia tez sie kreci.Gacol pisze:Panowie w mojej 26 miałem to samo nie działał odpoczątku.Kupiłem linke a tu co?Po prostu linka ma pewien luz i zeszła tak na dół ze nie obracała sie w liczniku.Jeśli nie bedzie to to.linka może do wymiany.Jak chcesz to mam taką w domu oryginała
Chyba,że opór linki za duzy.
Ile byś chcial za Twoja linke ?