Gdzie w Wawie zrobić bezbolesnie przegląd okresowy?

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
p0rk
bywalec
bywalec
Kontakt:

Gdzie w Wawie zrobić bezbolesnie przegląd okresowy?

Post autor: p0rk » śr 01 kwie 2009, 08:12

Pytanie jak w temacie. Pojechałbym gdziekolwiek, ale mam wersję angielską i boję się, że komuś się światła nie spodobają :smile: Macie może jakąś stację diagnostyczną godną polecenia w Wawie?

katan
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: katan » śr 01 kwie 2009, 08:41

Zamow lampe, przestan napier...lac po oczach, jedz na przeglad.

Zdro!
Tomek
katan, po prostu katan..

Celem jest droga

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: orzyl » śr 01 kwie 2009, 08:53

mozesz sprawdzic czy uda Ci się zrobić to samo co Jacek zrobił z obecnie moją rc46. obróc żarówki w gniazdach i podnieś prawy reflektor, opuść lewy. ja ostatnio byłem na przeglądzie i spradzali mi światła na jakimś super przyrządzie i przeszło bez zająknięcia. sprawdź po ciemku na ścianie np w garażu czy świecą odpowiednio asymetrycznie. mogę spróbować pomóc jak chcesz. zapytaj Petera, też ma ang.
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

Awatar użytkownika
WiktorVFR
klepacz
klepacz
Imię: Wiktor
Kontakt:

Post autor: WiktorVFR » śr 01 kwie 2009, 09:06

Sprawdz w mojej znajomej stacji,
Adres na PW.
Ostatnio zmieniony śr 01 kwie 2009, 17:17 przez WiktorVFR, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Argail
pisarz
pisarz
Imię: Dariusz
województwo: wielkopolskie
Kontakt:

Post autor: Argail » śr 01 kwie 2009, 09:44

heh... w Poznaniu na stacji na której bylem nawet nie pytali o cokolwiek... bardziej byli zaciekawieni ile moto ma na blacie i jak wydech gada, po czym spytali czy wszystko chodzi, stwierdzili, że skoro mam pełne ubranie to na pewno dbam o walory jezdne i wbili pieczątkę :)
Acha - przepraszam - sprawdzali, czy klakson jest (ale raczej dla zabawy)

polecam stację Foltyn na ul Starołęckiej zaraz za ZUS-em
:D
rejoice o young man in thy youth

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: orzyl » śr 01 kwie 2009, 10:58

Wiktorku a nie sądzisz że dobrze by było gdyby kolega jednak troszkę przestawił światełka? nie lepiej zeby nie oślepiał? Dziwi mnie Twoje podejście. Wydajesz się wszystko olewać....

Awatar użytkownika
benito
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Jarek
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: benito » śr 01 kwie 2009, 11:12

orzyl pisze:gdyby kolega jednak troszkę przestawił światełka?
Święte słowa...
Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05

Awatar użytkownika
WiktorVFR
klepacz
klepacz
Imię: Wiktor
Kontakt:

Post autor: WiktorVFR » śr 01 kwie 2009, 13:25

tez mam anglika i to na xenonach i jeszcze nikt mi nie powiedzial ze go oslepiam, ludzie z naprzeciwka nie mrygaja wiec ocb? :)

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: orzyl » śr 01 kwie 2009, 13:43

biega o to że mówisz człowiekowi żeby nic nie robił kiedy jest wskazane żeby zrobił a przynajmniej sprawdził. dokładnie o to biega... czytaj ze zrozumieniem to będzie wszystko jasne, bo ja ciemno nie piszę :)

Awatar użytkownika
Yaco
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: Yaco » śr 01 kwie 2009, 15:00

Wiktor, to proste - na publicznym forum podajesz dane teleadresowe stacji diagnostycznej, która łamie przepisy. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale po tego typu forach kręcą się ludzie zawodowo szukający takich właśnie "perełek". W sumie, tej stacji należy się odebranie zezwolenia.

Poza tym ,niewiele spotykam na ulicach pojazdów z xenonami, które nie oślepiają. I nie wierzę, aby twój motocykl tego nie robił. Po prostu, nikt Ci nie miga, bo wymijasz ich zbyt szybko 8) . Światła xenonowe wymagają specjalnej konstrukcji reflektora i kilku dodatkowych rzeczy. Dziwi mnie takie podejście szczególnie u motocyklisty, któremu jak wiadomo oślepianie przez inne pojazdy dokucza najbardziej.

I jeszcze raz - TO JEST PUBLICZNE FORUM. TU KAŻDY MOŻE SIĘ ZAREJESTROWAĆ
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka

katan
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: katan » śr 01 kwie 2009, 15:26

Yaco pisze:Wiktor, to proste - na publicznym forum podajesz dane teleadresowe stacji diagnostycznej, która łamie przepisy. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale po tego typu forach kręcą się ludzie zawodowo szukający takich właśnie "perełek". W sumie, tej stacji należy się odebranie zezwolenia.
I bardzo bylbym rad gdyby tak sie stalo.

Zdro!
katan
katan, po prostu katan..

Celem jest droga

Skóra
klepacz
klepacz

Post autor: Skóra » śr 01 kwie 2009, 19:05

tez mam anglika i to na xenonach i jeszcze nikt mi nie powiedzial ze go oslepiam, ludzie z naprzeciwka nie mrygaja wiec ocb?

Wiktor, bo Twoja srebrna jest tak szybka, ze nie zauważasz mrygania światłami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
p0rk
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: p0rk » śr 01 kwie 2009, 20:23

Ludzie... Czy ja pisałem, że nie przestawiłem świateł i walę po oczach?! Przestawiłem. I nikt jak dotąd nie zwrócił mi na drodze uwagi (ani ci z naprzeciwka, ani ci którzy widzą mnie w lusterku). Chodzi o to, czy sam fakt posiadania angielskiej wersji świateł - nawet przestawionych - nie spowoduje u diagnosty negatywnej reakcji.

Awatar użytkownika
Yaco
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: Yaco » śr 01 kwie 2009, 20:49

Dyskusja nie powstała na skutek tego, jaki masz rodzaj reflektorów. Znaczna część motocykli na naszych drogach ma nieprzepisowe światła. Jest za to kwestia przemilczenia niektórych rzeczy na forum, no chyba że się komuś źle życzy.
Co do twoich świateł - mało prawdopodobne aby zwykła stacja czepiała się takich szczegółów. Zazwyczaj kończy się na pytaniu "ile to poleci" i "czy ma z tyłu światła stop". Jedź do pierwszej lepszej i daje duże szanse, że wyjedziesz ze stempelkiem. Nie oznacza to, że popieram jeżdżenie z symetryczną lampą, moim zdaniem warto "przy okazji" wymienić na europejskie.

Bandytyzmem w moim odczuciu jest zakładanie ksenonów do standardowych kloszy. Żyję z nadzieją, że i u nas kiedyś policja zainteresuje się tym zjawiskiem. Niestety powszechnie wiadomo jak to jest... Ale już kiedyś była dłuższa dyskusja na ten temat.
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka

Skóra
klepacz
klepacz

Post autor: Skóra » śr 01 kwie 2009, 22:15

p0rk , jedź na najbliższą stację i nie martw się, raczej nie powinni sie czepiać takich drobiazgów, ja mam wersję usa, to tylko opuścili mi troszke i jest oki :)

ODPOWIEDZ