Problem z wtryskiem w VFR 800 FI RC46
-
- Kontakt:
Problem z wtryskiem w VFR 800 FI RC46
Witajcie
Mam w swojej VFR problem, mianowicie jak przejade przez jakis wiekszy dolek, to chwilowo(ułamek sekundy) gubi sie wtrysk w mojej VFR, zapala sie kontrolka FI, pali sie przez ok 5 sec natomiast moto na tej kontrolce normalnie jedzie, jest to tylko ulamek sekundy, zaraz po tym jak wpadne w dolek. Mial ktos podobne problemy?
Mam w swojej VFR problem, mianowicie jak przejade przez jakis wiekszy dolek, to chwilowo(ułamek sekundy) gubi sie wtrysk w mojej VFR, zapala sie kontrolka FI, pali sie przez ok 5 sec natomiast moto na tej kontrolce normalnie jedzie, jest to tylko ulamek sekundy, zaraz po tym jak wpadne w dolek. Mial ktos podobne problemy?
-
- Kontakt:
moze i tak, bo wentylator tez mi sie nie zalacza, a raczej maloprawdopodobne zeby sie uszkodzil... zaraz zaczne cos majstrowac, moze cos wynegocjuje, zdam relacje wieczorem
[ Dodano: 2008-06-09, 23:17 ]
no i tak posprawdzalem wtyki przy pompce, tam raczej jest ok, dziwna sprawa. Jade, wpadne w dolek jest uuu, obrotomierz opada, zapala sie kontrolka FI, po chwili odzyskuje prace, chwile pozniej gasnie kontrolka FI. wyobrazcie sobie jakie to drazniace jest....

[ Dodano: 2008-06-09, 23:17 ]
no i tak posprawdzalem wtyki przy pompce, tam raczej jest ok, dziwna sprawa. Jade, wpadne w dolek jest uuu, obrotomierz opada, zapala sie kontrolka FI, po chwili odzyskuje prace, chwile pozniej gasnie kontrolka FI. wyobrazcie sobie jakie to drazniace jest....
- Maciej
- teksciarz
- Kontakt:
Brabus sprawdź okablowanie , kostki łączeniowe, wątpliwe aby to był wtrysk. Sprawdź w razie czego końcówki zasilające czy nie są pośniedziałe , ale osobiście w pierwszej kolejności to raczej padł bym na glebę i obaczył czy okablowanie pod spodem od sond lambda jest całe oraz kostki podłączeniowe (są nieco wyżej na wysokości chłodnicy) w nich syf lubi się zbierać przez co śniedzieją w nich styki.
Poczyść kostki przy kompie.
Poczyść kostki przy kompie.
- -+-== VFR 800-FIX '99 BLACK ==-+- -
- -+-== K&N / INOX IXIL / GIVI MONORACK / KAPPA K48N / WHITE LED LIGHTS ==-+- -
- -+-== K&N / INOX IXIL / GIVI MONORACK / KAPPA K48N / WHITE LED LIGHTS ==-+- -
-
- Kontakt:
roboty bylo w cholere, okazało sie ze przy wiazce idacej do kompa jeden z przewodow po prostu sie ukrecil i nie kontaktowal, taka glupota a tyle nerwow i zmarnowanego czasu.... ale teraz moge sie cieszyc z zajebiscie jezdzacej VFR
Teraz bez stresu moge pojezdzic tak jak ponizej 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.