Tankbag do VFR 800 VTEC 2005
- bartek0904
- Imię: Bartek i Dagmara
- województwo: mazowieckie
Tankbag do VFR 800 VTEC 2005
Witajcie,
przed wakacyjnym wyjazdem muszę tankbag. Jest tego bardzo dużo na rynku, rozpiętość cena równie duża. Pomóżcie w moze nie w samym wyborze co w tym na co zwrócić uwagę? Jaki duży kupić? jak się w ogóle z takim czymś jeżdzi?
sorki za tyle pytań ale nigdy nie miałem nic wspólnego a takimi torbami.
Tak na szybko znalazłem takie coś?
http://online4-biker.com/pl/p/Tank-Bag- ... ETAIL-/243
Dzięki i pozdrawiam
Bartek
przed wakacyjnym wyjazdem muszę tankbag. Jest tego bardzo dużo na rynku, rozpiętość cena równie duża. Pomóżcie w moze nie w samym wyborze co w tym na co zwrócić uwagę? Jaki duży kupić? jak się w ogóle z takim czymś jeżdzi?
sorki za tyle pytań ale nigdy nie miałem nic wspólnego a takimi torbami.
Tak na szybko znalazłem takie coś?
http://online4-biker.com/pl/p/Tank-Bag- ... ETAIL-/243
Dzięki i pozdrawiam
Bartek
-
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: małopolskie
Re: Tankbag do VFR 800 VTEC 2005
Ja szukałem tankbaga dla siebie, u nas na forum nawet był temat.Po zapoznaniu się ze szczegółami czekam na okazję polując na Oxford 38 litrów, każdy kto ma zadowolony.
- śliniak290
- klepacz
- Imię: Wojciech
jeśli chodzi o wielkość to zależy od ciebie ile litrów potrzebujesz, posiadam ten co pisze Zaper i jestem zadowolony, a jeździ się spoko 

Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!
-
- pisarz
- Imię: Robert
Również mam Oxforda 38L i polecam. Nie jest to może torba szczególnie wysokich lotów, ale wszystkie niezbędne funkcje posiada i jest tania. Jest pokrowiec na deszcz, chociaż torba sama w sobie lekki deszcz bez problemu znosi. Ogólnie jest tanio i wszystko działa jak trzeba
.
Nie bierz mniejszych tankbagów, bo nawet te 38L wcale nie jest duże. Nic nie zasłania, nie giba się, etc. Poza tym, jak wieziesz mniej rzeczy to nie rozpinasz suwaka i torba ma wtedy chyba jakieś 20L. Możesz też wypiąć całą górę ( plecak ) i zostaje mała kieszonka na jakieś drobiazgi lub nawigację / mapę. Ja używam tabletu jako nawigacji i w tym wariancie najlepiej widać, chociaż i tak szału nie ma
. Z resztą, najwygodniej jechać z rozpiętym do 38L i zapakowanym do pełna, bo wtedy można się o niego oprzeć i robi się bardzo komfortowo
.
Polecam przejechać się do jakiegoś sklepu i zobaczyć na żywo. Ja byłem bardzo zdziwiony niewielkim rozmiarem. Zauważyłem, że kolega z okolic Warszawy, więc polecę od siebie sklep z Kobyłki jeśli byłbyś okolicy - Motopasja ( http://motopasja.pl/pl/i/Kontakt/8 ). Sam tam kupowałem i naprawdę spoko obsługa. Cenę na te Oxfordy mają teraz jedną z najniższych ( 199 zł ). Mam nadzieję, że można rzucać linkami do sklepów
.

Nie bierz mniejszych tankbagów, bo nawet te 38L wcale nie jest duże. Nic nie zasłania, nie giba się, etc. Poza tym, jak wieziesz mniej rzeczy to nie rozpinasz suwaka i torba ma wtedy chyba jakieś 20L. Możesz też wypiąć całą górę ( plecak ) i zostaje mała kieszonka na jakieś drobiazgi lub nawigację / mapę. Ja używam tabletu jako nawigacji i w tym wariancie najlepiej widać, chociaż i tak szału nie ma

Polecam przejechać się do jakiegoś sklepu i zobaczyć na żywo. Ja byłem bardzo zdziwiony niewielkim rozmiarem. Zauważyłem, że kolega z okolic Warszawy, więc polecę od siebie sklep z Kobyłki jeśli byłbyś okolicy - Motopasja ( http://motopasja.pl/pl/i/Kontakt/8 ). Sam tam kupowałem i naprawdę spoko obsługa. Cenę na te Oxfordy mają teraz jedną z najniższych ( 199 zł ). Mam nadzieję, że można rzucać linkami do sklepów

- Pawelek_Okrutny
- bywalec
- Imię: Paweł
- województwo: śląskie
Tak jak piszą wyżej, też szukałem małego polecili oxforda kupiłem i jestem zadowolony 

Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
- bartek0904
Muszę się pochawlić, że jestem już posiadaczem Oxforda 
Pierwsze wrażenie jest dobre, dobrze zrobiony, nie za drogi, sporo różnych kieszonek, funkcji
a co najwazniejsze trzyma się baku 
Dzięki za pomoc
bł

Pierwsze wrażenie jest dobre, dobrze zrobiony, nie za drogi, sporo różnych kieszonek, funkcji

Dzięki za pomoc
bł
-
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: małopolskie
Można wiedzieć ile teraz kosztuje?
- bartek0904
199 PLN
-
- pisarz
- Imię: Robert
Gratulacjebartek0904 pisze:Muszę się pochawlić, że jestem już posiadaczem Oxforda
Pierwsze wrażenie jest dobre, dobrze zrobiony, nie za drogi, sporo różnych kieszonek, funkcjia co najwazniejsze trzyma się baku
Dzięki za pomoc
bł

-
- bywalec
- województwo: łódzkie
ja mam ten z pierwszego linka i jestem zadowolony, mogę polecić