Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj

-
tango
- bywalec

- Imię: Michal
- województwo: mazowieckie
Fundacja Jednym Śladem organizuje drugi raz akcję propagującą używanie odblasków i kamizelek odblaskowych przez kierujących jednośladami. Zapewne nie wszyscy w nich jeżdżą, jednak jest to decyzja indywidualna. Jeśli natomiast ktos chciałby zobaczyc jak to wygląda, kiedy tłum motocyklistów jedzie po zaciemnionym moście - będzie okazja

Świeć Przykładem Nocą, czyli II odblaskowa parada motocyklowa
Start
9 maja o 21:30, ulica Ryszarda Siwca 3
przy stacji PKP Stadion
Nie jestem organizatorem, to tak informacyjnie - ja się wybieram

-
adam.ada
- pisarz

- Imię: Adam
autor: adam.ada » sob 03 maja 2014, 17:44
Może tak przy okazji jazdy w nocy ktoś zwróci uwagę na głośność motocykli, które jeżdżą nocami po Warszawie. Bo sam mam czasem chęć rzucić kartoflem w tych baranów bez tłumików(albo chamsko rozwierconych) , którym się wydaje, że im głośniej tym bogaciej wyglądają.
Adam
-
tango
- bywalec

Adam, masz rację - będzie na pewno możliwość kontaktu z organizatorami, podrzuce im temat. To jedno - drugie - sami w naszych srodowiskach takze musimy dzialac, podobnie jak z innymi niebezpiecznymi zjawiskami (np. jazda po alkoholu czy na prochach).
-
Jerry
- zadomowiony

- Imię: Jurek
My też byliśmy. Ogólnie fajnie, ja rozumiem, że to parada, ale jednak tempo zbyt spacerowe. Moja Viki zdecydowanie nie była zadowolona tempem i co jakiś czas wpadaliśmy na lewy pas się przewietrzyć w towarzystwie organizatorów i łyknąć trochę wiatru. Znajomi też na spacerowe tempo narzekali - nie wiem czy organizatorzy tak wymyślili, czy Policja przyzwyczajona do tempa rolkarzy tak prowadziła. Swoją drogą to wg. dziwne że co jak co ale parade motocyklistów prowadzili puszką...
-
Grzesiek_VFR800
- bywalec

- Imię: Grzegorz
autor: Grzesiek_VFR800 » śr 14 maja 2014, 13:16
Dokładnie tempo za wolne, VFR-y grzała się cały czas, dwa wentylatory praktycznie ciągle załączone. Chyba taka parada nie jest wskazana dla VFR-ek. Ale co zrobic jak policyjny wóz prowadził

-
magik
- klepacz

- Imię: Mathias
- województwo: śląskie
tango pisze:Fundacja Jednym Śladem organizuje drugi raz akcję propagującą używanie odblasków i kamizelek odblaskowych
jak dla mnie po tej wypowiedzi 0:40s
http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60 ... 22339.html mogą dla mnie nie organizować niczego i w ogóle z niknąć z powierzchni ziemi
już nie mówię o tym dziadku co to motocyklem jeździ się inaczej.... jeszcze brakowało żeby powiedział, że motocyklistów dotyczą inne przepisy. Banda snobów broniąca swojej elitarności

-
FernandoT
- pisarz

- województwo: lubuskie
autor: FernandoT » pn 19 maja 2014, 15:50
sam sobie zakupiłem całkiem niedawno taką kamizelkę i nie dość że lepiej mnie widać to dzięki napisowi POLSKA na plecach paradoksalnie sporo aut na mój widok hamuje:)))
WSK M21W2 1972, KTM LC 4
-
tango
- bywalec

Magik - wiesz, kazdy ma swoja wersje - niestety dzis material nie jest dostepny na stronie tvn, ale widzialem uczestnikow, ktorych przepisy zdawalyby sie nie dotyczyc. Widac to tez w komentarzach po akcji na fb - i jest tam sporo racji, jednak biorac pod uwage ilosc motocykli - zwieksza sie tez proporcjonalnie ilosc takich oto osobnikow...
FernandoT - na razie raz w takiej jechalem (mam inna), akurat dopiero wszedlem w posiadanie ale od kiedy jezdze w kamizelce ilosc sytuacji niebezpiecznych sie zmniejszyla...