regulator napięcia rc36II
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
regulator napięcia rc36II
siemka
no i chyba ta choroba mnie tez dopadla, pojezdzilem troche i moto przestalo palic, nie kreci, wyciagnalem aku, byl prawie pusty, zalalem i naladowalem, dzis 100 km i znowu to samo a i widze ze mi sie aku gotuje, regulator taki goracy ze nie da sie go dotknac, juz mam drugi zostal mi po cbrce , bedzie czas to wymienie ale na pewno mu zamontuje jakis radiator bo nie widzi mi sie zo pare tys km wywalac 200 pln na drugi regulator
a wogole to w niedziele romek zajezdzil kawe zx10rr z 2004 roku, od gumowania pekla rama, jednak opowiesci o pekajacych ramach w kawasaki to nie bajki
no i chyba ta choroba mnie tez dopadla, pojezdzilem troche i moto przestalo palic, nie kreci, wyciagnalem aku, byl prawie pusty, zalalem i naladowalem, dzis 100 km i znowu to samo a i widze ze mi sie aku gotuje, regulator taki goracy ze nie da sie go dotknac, juz mam drugi zostal mi po cbrce , bedzie czas to wymienie ale na pewno mu zamontuje jakis radiator bo nie widzi mi sie zo pare tys km wywalac 200 pln na drugi regulator
a wogole to w niedziele romek zajezdzil kawe zx10rr z 2004 roku, od gumowania pekla rama, jednak opowiesci o pekajacych ramach w kawasaki to nie bajki
Ostatnio zmieniony pt 14 mar 2008, 01:02 przez Fabiq, łącznie zmieniany 1 raz.
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
no i dzis troche powalczylem i zmontowalem sobie swiezy regler, urzadzenie pochodzi z cbr jednak bylem przekonany ze jest identyczne i pomylilem sie, jest mniejszy na szczescie kostka pasowala bez przerobek, oryginalny regulator troche przerobilem dodajac mu radiator mam nadzieje ze to wystarczy do chlodzenia, dodatkowo kleilem tylko po brzegach a w srodek dalem paste termo przewodzaca, zobaczymy jak dlugo pozyje 
ps gdyby ktos chcial to zostalo mi troche materialow na drugi regler, wiec jesli ktos chcialby dodac do oryginalu radiator to moge sie tym zajac

ps gdyby ktos chcial to zostalo mi troche materialow na drugi regler, wiec jesli ktos chcialby dodac do oryginalu radiator to moge sie tym zajac
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Jacko
- ostry klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Dokładnie tak. Ja w swojej tak zrobiłem w trakcie ratowania orginału i na prtawdę obniżało to jego temperaturę. Ale myślę, że lepiej dać mniejszy radiator + wentylator niż sam duży radiator.LukeVFR pisze:jepiej jest przykrecic regler 'do gory nogami' i raditor przykleic do spodu ktory to jest metalowy
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
oczywiscie racje macie, za radiator w oryginale robi ta blacha z tylu jednak jak wielu zycie nauczylo to za malo, dlatego warto podniesc wydajnosc chlodzenia chocby przez dodanie radiatora z drugiej strony, nawet jesli jest zalany guma to w pewnym stopniu bedzie odprowadzac cieplo
w sumie to mialem zamiar dac tam wentylator z radiatorem z karty graficznej ale ona jeszcze sprawna i szkoda bylo mi jej rozbebeszac
w sumie to mialem zamiar dac tam wentylator z radiatorem z karty graficznej ale ona jeszcze sprawna i szkoda bylo mi jej rozbebeszac

- Krajan
- klepacz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
na pewno odprowadza część siepła.. nigdy nie dotykaliście tej części zalanej gumą? Przecież ona jest gorąca po dłuższej jeździ, więc jeśli jest gorąca to musi oddawać ciepło. Fakt że Luke też masz racje, bo strona metalowa ma głównie za zadanie odprowadzać ciepło a rama (tam gdzie jest przykręcony) jest w roli radiatora. Ale jak sami wiemy w VFR-kach rama strasznie się nagrzewa. Stąd pomysł niektórych użytkowników aby Regulator TELEPORTOWAĆ na tył gdzie rama już jest trochę "ostudzona".Fabiq pisze:nawet jesli jest zalany guma to w pewnym stopniu bedzie odprowadzac cieplo
- szatan
- klepacz
- Kontakt:
Najlepszy jest wentyl od kompa taki jak w zasilaczu czy przy obudowie, i tak ma wieksza wydajność niz duzy radiator , wentyl od karty graficznej jest za mały i za słaby
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf
Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf
Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es
- Mundek
- pisarz
- Kontakt:
A ja zrobiłem dokładnie tak samo jak jest pokazane tutaj: http://homepage.ntlworld.com/stu.tyrrell/Turbo_Mod.htm
Wentylator kupiłem na Allegro i z przesyłką wyszedl mi cale 13 PLN
, dokładnie o takich samych wymiarach jak jest podane w tym skrócie, czyli 80x80x20 i pasuje idealnie (jest to wentylator od chłodzenia procesora Pentium IV). Montaż jest prosty, zajęlo mi to może około godziny. Jak opaski popękają, to założenie nowych to kwestia 30 minut góra... A efekt jest, tzn, reglulator jest duzo chlodniejszy, tzn jest ciepły, ale nie gorący, mam nadzieję, że to coś da... Poki co ładowanie jest w normie...
Wentylator kupiłem na Allegro i z przesyłką wyszedl mi cale 13 PLN

Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
twoj tez
, musze sobie nowy zrobic na VFR bo ten juz starawy a cbr juz dawno w bartoszycach w innych rekach, ponoc delikatniejszych
[ Dodano: 2007-08-10, 23:47 ]
a zeby off topu nie bylo to
Mund, moj regulator nie mial zadnego uzebrowania i na dodatek jest dziwnie maly bo pochodzi od cbrki, takiego prostego sposobu jak twoj by sie nie dalo zastosowac, jedynie wentyl od karty graficznej by sie na to zmiescil, chyba ze zrobilby radiator kltory by sie rozchodzil w gornej czesci i wtedy zmiescilby sie na niego wentylator, ale nie chcialo mi sie szlifowac, wiecie jak te aluminium sie sypie w oczy ?! bleeeeeeeeeeeeee

[ Dodano: 2007-08-10, 23:47 ]
a zeby off topu nie bylo to
Mund, moj regulator nie mial zadnego uzebrowania i na dodatek jest dziwnie maly bo pochodzi od cbrki, takiego prostego sposobu jak twoj by sie nie dalo zastosowac, jedynie wentyl od karty graficznej by sie na to zmiescil, chyba ze zrobilby radiator kltory by sie rozchodzil w gornej czesci i wtedy zmiescilby sie na niego wentylator, ale nie chcialo mi sie szlifowac, wiecie jak te aluminium sie sypie w oczy ?! bleeeeeeeeeeeeee