Główny bezpiecznik VFR RC36II
Główny bezpiecznik VFR RC36II
Witam.
Mam problem. Pali mi główny bezpiecznik (30A). Czy ktoś może mi pomóc, w którym miejscu mam zacząć szukać gdzie jest zwarcie?
Pozdrawiam.
Mam problem. Pali mi główny bezpiecznik (30A). Czy ktoś może mi pomóc, w którym miejscu mam zacząć szukać gdzie jest zwarcie?
Pozdrawiam.
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Re: Główny bezpiecznik VFR RC36II
Napisz coś więcej.
Kiedy dokładnie Ci pali: po włączeniu zapłonu, w momencie odpalania, na uruchomionym silniku, ...
Sprawdź wszystkie połączenia w okolicach przekaźnika, rozrusznika, masy, klemy, itd...
Kiedy dokładnie Ci pali: po włączeniu zapłonu, w momencie odpalania, na uruchomionym silniku, ...

Sprawdź wszystkie połączenia w okolicach przekaźnika, rozrusznika, masy, klemy, itd...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Zaczęło się od tego, że motocykl po prostu zgasł. Podczas wkładania nowego bezpiecznika od razu go paliło. Po ciężkich bojach
zdjąłem wtyczkę z REGULATORA NAPIĘCIA i przestało palić bezpiecznik, zaświecił się zegar i dało się motor odpalić. Czy to jest możliwe, że w ten sposób objawia się uszkodzony regulator (jest to podobno częsta przypadłość VFRki)? Bo nie wiem czy na pewno mam zamawiać nowy.

- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
pierw idź do powitalni i uzupełnij profil, bo wlazłeś z buciorami jak narazie, więc zaraz odpowiednio możesz zostać potraktowany do swego zachowania 
poszukaj na necie manuala do rc36II i sobie pomierz regler, bedziesz wiedział

poszukaj na necie manuala do rc36II i sobie pomierz regler, bedziesz wiedział

- figaro
- ostry klepacz
1. Emil ma rację
2. To może być przyczyną

2. To może być przyczyną

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
- bywalec
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
Miałem identycznie w rc36I też po odłączeniu regulatora było ok. Okazało się że przewody które idą od prądnicy do regulatora napięcia są okopcone i przytopiona wtyczka (jest koło silnika, widoczna po zdjęciu owiewki prawej), po zrobieniu bezpiecznik już się nie przepalał ale chwile potem padł regulator, najwyrazniej nadszarpnęło go przy tym zajściu, pewnie coś zawilgotniało i prawdopodobnie zwarcie mi się zrobiło. Sprawdź na początek tą wtyczkę.
- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Prawdopodobnie regulator robi zwarcie.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006
Witam Wszystkich.
Dziś po długich oczekiwaniach dostałem zamówiony regulator napięcia i okazało się że to on robił zwarcie. W końcu mogłem się przejechać na mojej VFRce
Dziękuje wszystkim za informacje i pomoc.
Pozdrawiam.
Dziś po długich oczekiwaniach dostałem zamówiony regulator napięcia i okazało się że to on robił zwarcie. W końcu mogłem się przejechać na mojej VFRce

Pozdrawiam.
- figaro
- ostry klepacz
I to jest pozytywna widomość dniatomaszi7 pisze:...dostałem zamówiony regulator napięcia i okazało się że to on robił zwarcie. W końcu mogłem się przejechać na mojej VFRce...

Niech Ci lata i figli więcej nie płata