Pomocy!!! Regulator... VFR RC36 1990
-
- Imię: Paweł
- województwo: małopolskie
Pomocy!!! Regulator... VFR RC36 1990
Witam wyjechałem sobię motorkiem w trasę i po przejechaniu 50 km po prostu brakło prądu jakby ktoś odłączył aku. Okazało, że spalił się bezpiecznik we wtyczce obok aku. Po wymianie po przekręceniu stacyjki bez odpalania zaczęło dymić z regulatora, więc musiałem go odłączyć i wracać bez niego do domu. Narazie nic nie grzebałem przy moto. Wiem, że regulator był już wymieniany i ten jest made in tajwan.... czy to tylko jego wina czy czegoś jeszcze??? jaki polecacie kupić??? jeszcze wspomnę, że przed tym zdarzeniem nie miałem żadnych problemów z ładowaniem a aku mam nowy.
- slawoo
- bywalec
- Imię: Sławek
- województwo: śląskie
Re: Pomocy!!! Regulator... VFR RC36 1990
Temat o regulatorach
viewtopic.php?f=18&t=6271&hilit=regulator+made
w którym zachwalają m.in. regulator Pana ze strony
http://www.motowarsztat.com.pl/
Sam miałem w VFR regler jego wykonania. Działał i z tego co wiem nowemu właścicielowi VFR-ki działa bez zarzutu. Zdecydowałem się na niego po rozmowie tel. z konstruktorem. Po założeniu ładowanie książkowe ok. 14,4 V. Przy montażu sam nawiercałem sobie otwory przez użebrowanie, dokładałem wtyczkę do regulatora
i motocykla oraz musiałem lekko przeszlifować dwa żebra aby regler się zmieścił pod owiewkę. Ogólnie godzinka roboty i po wszystkim.
A jeśli nie chcesz się z tym wszystkim bawić to słyszałem że podobno te regulatory również są niezniszczalne
http://e-motor.com.pl/p,pl,1778,regulat ... ergia.html
może ktoś inny miał z nimi do czynienia?
viewtopic.php?f=18&t=6271&hilit=regulator+made
w którym zachwalają m.in. regulator Pana ze strony
http://www.motowarsztat.com.pl/
Sam miałem w VFR regler jego wykonania. Działał i z tego co wiem nowemu właścicielowi VFR-ki działa bez zarzutu. Zdecydowałem się na niego po rozmowie tel. z konstruktorem. Po założeniu ładowanie książkowe ok. 14,4 V. Przy montażu sam nawiercałem sobie otwory przez użebrowanie, dokładałem wtyczkę do regulatora
i motocykla oraz musiałem lekko przeszlifować dwa żebra aby regler się zmieścił pod owiewkę. Ogólnie godzinka roboty i po wszystkim.
A jeśli nie chcesz się z tym wszystkim bawić to słyszałem że podobno te regulatory również są niezniszczalne
http://e-motor.com.pl/p,pl,1778,regulat ... ergia.html
może ktoś inny miał z nimi do czynienia?
"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś."
Mark Twain
Mark Twain
-
- Imię: Paweł
- województwo: małopolskie
a co powiecie o tym??? http://allegro.pl/regulator-napiecia-ho ... 18014.html ma ktoś??
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
czy ty masz taki na wtyczkę z 5 pinami -bo mam taki używany wyjęty z cbr 1000f jakbyś był zainteresowany daj znać na pw
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- challenger
- zadomowiony
- województwo: dolnośląskie
Dzisiaj miałem identyczną sytuacje tyle, że u mnie wogule nie można podłączyć aku odrazu pali bezpiecznik ;/ czy to także wina regulatora? Dodam ze mam mega slaby aku i pewnie regler przez cala drogę pracował na maksymalnej mocy i nie podołał.
Ja mam chyba 5 pin sprawdzę we wtorek a ile byś cenił za ten regler? PozdrawiamPETER pisze:czy ty masz taki na wtyczkę z 5 pinami -bo mam taki używany wyjęty z cbr 1000f jakbyś był zainteresowany daj znać na pw
- challenger
- zadomowiony
Odświeżę temat. Mam problem bo chce zakupić regulator ale koniecznie Ducati Energia (podobno nie zawodne) Mam na oku taki "Hondy XL125 Varadero model 2001-2006 rok." lub Hondy Nes i chciałbym sie zapytać czy będzie OK w mojej RC36I ? link do aukcji
tak ma napisane na aukcji nowego zamiennika sprzedajacy
NOWY REGULATOR NAPIĘCIA 5 PIN - SKUTERY I MOTORY HONDA ORAZ INNE. OGÓLNIE REGULATOR NAPIĘCIA PASUJE DO WSZYSTKICH MODELI HONDY Z TAKĄ WTYCZKĄ.
nie ma słowa o XL125 ani o NES ale oznaczenie 434 40 300 jest identyczne w obu. Jakby ktoś miał taniej taki regulator chętnie skorzystam:)
ps. sory za post pod postem ale już nie mogę edytować tamtego chyba jest za stary
HELP pomóżcie koledzy bo jestem na kupnie i mam dylemat
tak ma napisane na aukcji nowego zamiennika sprzedajacy
NOWY REGULATOR NAPIĘCIA 5 PIN - SKUTERY I MOTORY HONDA ORAZ INNE. OGÓLNIE REGULATOR NAPIĘCIA PASUJE DO WSZYSTKICH MODELI HONDY Z TAKĄ WTYCZKĄ.
nie ma słowa o XL125 ani o NES ale oznaczenie 434 40 300 jest identyczne w obu. Jakby ktoś miał taniej taki regulator chętnie skorzystam:)
ps. sory za post pod postem ale już nie mogę edytować tamtego chyba jest za stary

HELP pomóżcie koledzy bo jestem na kupnie i mam dylemat
- challenger
- zadomowiony
Już sobie poradziłem, TAK PASUJE OD XL125 NES125 wystarczy zeby miał ten sam numer katalogowy!!!!
Dam wam dobra RADE lepiej jeździć niż marnować czas tutaj bo widzę ze na tym forum RC24 oraz RC36 to beeeee i nikt juz nie ma na ich temat do powiedzenia, jest to smutne bo to właśnie te modele stworzyły legendę...
Dam wam dobra RADE lepiej jeździć niż marnować czas tutaj bo widzę ze na tym forum RC24 oraz RC36 to beeeee i nikt juz nie ma na ich temat do powiedzenia, jest to smutne bo to właśnie te modele stworzyły legendę...
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
challenger jesteś trochę nie sprawiedliwy- jeśli nie ma odzewu to może po prostu nikt nie chce wprowadzać Cię w błąd i tyle.
Napisz ile pochodzi Twój regler i czy nie będzie robił problemów.
Pozdr
kiki
Napisz ile pochodzi Twój regler i czy nie będzie robił problemów.
Pozdr
kiki