rowerek

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
shaman
Imię: Bartek
Kontakt:

rowerek

Post autor: shaman » pn 15 lis 2010, 16:27

witam

ostatnio odwoziłem kumplowi rower do domku. odebrałem go w pracy i wsiadłem z nim w pociąg. kiedy wysiadłem u siebie na stacji wskoczyłem na niego i ruszam. rozpędzam się, chcę zmienić przerzutkę i ... naciskam sprzęgło. niewiele brakło do spotkania z asfaltem...

a potem trasa którą moto robi w 20-30sek ciąąąąągnęła się w nieskończoność... czułem się jak na filmie w "slow motion". głupie uczucie...

macie też czasem takie przygody?

Awatar użytkownika
sams0n
teksciarz
teksciarz
Imię: Szymon
województwo: podlaskie

Post autor: sams0n » pn 15 lis 2010, 17:24

Hej,

Ja miałem na odwrót - jako że jestem zwolennikiem posiadania prawa jazdy zanim wsiądzie
się na motocykl analogicznie poszedłem na kurs. Jestem zapalonym rowerzystą od dzieciństwa i hamulec w rowerze - sprzęgło w moto to oczywista sprawa dla każdego ja wsiadając na moto próbowałem hamować lewym - prawie zakończyłbym swoją pierwszą lekcję na płocie placu kiedy po prostu próbowałem zahamować. Dziś mnie się to nie zdarza lecz miło wspominam nutkę adrenalinki:D

Pozdrawiam
"Deski nie oddają ciosów"- Bruce Lee

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Maciej
województwo: mazowieckie

Post autor: MC_Hammer » pn 15 lis 2010, 23:29

A ja jak siadam na motunga albo za fajerę 4oo to nie piję :P

sorry, ale nie mogłem się powstrzymać :mrgreen:

Awatar użytkownika
bartek_666
bywalec
bywalec
województwo: wielkopolskie
Kontakt:

Post autor: bartek_666 » wt 16 lis 2010, 00:55

za to ja uporczywie przez pierwsze kilometry szukam lusterek ;d

Awatar użytkownika
shaman
Kontakt:

Post autor: shaman » wt 16 lis 2010, 09:56

heheh

dokładnie... a rowerku też się często łapię na migaczach i lusterkach... już myślałem czy by sobie nie zakupić od VFRki i nie zamontować... ciekawe jakby to wyglądało...? :)
najgorsze jednak jest uczucie "slow motion" :((( ostatnio dużo na rowerku śmigam, bo na zimę trzeba nogi wzmocnić ale nie mogę się przyzwyczaić że średnia 30km/h do bardzo dobra średnia...

Jak sobie więcej pośmigam na moto a potem do 90konnego VW T4 wsiadam to tez głupie uczucie jak przy wyprzedzaniu wyskakuję na drugi pas i deska... a auto nic... :(((

pozdr

Awatar użytkownika
SAke

Post autor: SAke » wt 16 lis 2010, 17:17

bartek_666 pisze:za to ja uporczywie przez pierwsze kilometry szukam lusterek ;d
Dokładnie strasznie głupie uczucie jak nie wiesz co sie za tobą dzieje. Mam to samo.

Awatar użytkownika
elco
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: elco » wt 16 lis 2010, 18:02

Poza dwoma kolkami moj rower w ogole nie jest podobny do motocykla, w zwiazku z czym nie mam takich problemow. Musisz zmienic dilera :P ten wciska ci jakies kiczowe dopalacze :P
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.

ODPOWIEDZ