Pomocy grzechocze jak wyciągnięty łańcuch
-
- teksciarz
- Imię: WOJTEK
- województwo: kujawsko-pomorskie
Pomocy grzechocze jak wyciągnięty łańcuch
Łańcuch zachowuje się jak by był wyciągnięty strzela złoty did ma 5000 km nie więcej obejrzałem wszystko dokładnie no i nic nie znalazłem odpaliłem jeszcze raz bez łańcucha i okazało się ze to gdzieś ze środka jak by łożysko pod zębatką wicie jak dobrać się do tego
adrenalina uzależnia
- Damo 88
- klepacz
Poszukaj temat był ze sprzęgłem.. po odkręceniu dekla prawdopodobnie śruba na koszu sprzęgłowym od razu będzie widać na deklu po wewnętrznej stronie .
[ Dodano: 2010-08-04, 22:30 ]
Napisz co i jak .......
[ Dodano: 2010-08-30, 15:00 ]
Jak sprawa wygląda ? . Jeszcze trochę będę wymieniał łańcuszek od pompy oleju bo straszne ma luzy choć nie hałasuje może to on u ciebie...po wymianie dodam fotki długość (nowy/stary)
[ Dodano: 2010-09-07, 20:06 ]
prawidłowe wymiary łańcucha pompy oleju .

[ Dodano: 2010-08-04, 22:30 ]
Napisz co i jak .......
[ Dodano: 2010-08-30, 15:00 ]
Jak sprawa wygląda ? . Jeszcze trochę będę wymieniał łańcuszek od pompy oleju bo straszne ma luzy choć nie hałasuje może to on u ciebie...po wymianie dodam fotki długość (nowy/stary)
[ Dodano: 2010-09-07, 20:06 ]
prawidłowe wymiary łańcucha pompy oleju .

-
- teksciarz
- Imię: Piotr
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Damo 88, Czy wymieniałeś łańcuszek na oryginalny z Hondy czy dostępny w sklepach DID na metry czy jeszcze z innego źródła?
Co prawda wiem że Wymieniałeś w V-Tecu
, ale najprawdopodobniej ten łańcuch jest takiej samej długości, ale chciałem kupić na metry z DID-a.. stąd moje pytanie czy Orientujesz się jak wymieniałeś ile miał ogniw? W pokrewnym temacie podobno ma 48 jednak wolę potwierdzić u kogoś, kto już z tym też miał styczność 
Co prawda wiem że Wymieniałeś w V-Tecu

- Damo 88
- klepacz
Wymieniłem na orginalny hondowski jest to DiD -owski łańcuch z tym że już zakuty fabrycznie . Dlaczego orginalny jest to łańcuszek od pompy oleju jest delikatniejszy zakuty fabrycznie co zmniejsza prawdopodobieństwo rozczepienia w przypadku ręcznego zakucia .
Przy okazji wymieniłem łożysko na wale Sprzęgła (org)
przy składaniu pamiętaj aby trzpienie które są na zębatce weszły w otwory w sprzęgle . Przy montażu Nie żałuj Oleju .
A przemyj Kosz sprzęgłowy w Benzynie Niech cały się zanurzy są tam osadzone sprężyny i między nimi skutecznie potrafi się osadzić pył metaliczny powstały z eksploatacji części (Brokat) .
Dorzucę fotografię ściągacza do sprzęgła

Przy okazji wymieniłem łożysko na wale Sprzęgła (org)

A przemyj Kosz sprzęgłowy w Benzynie Niech cały się zanurzy są tam osadzone sprężyny i między nimi skutecznie potrafi się osadzić pył metaliczny powstały z eksploatacji części (Brokat) .
Dorzucę fotografię ściągacza do sprzęgła

Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .
- olo
- klepacz
- Imię: Olek
- Kontakt:
To nie ściągacz tylko przyrząd do blokowania kosza podczas od(i do-)kręcania nakrętki centralnej która notabene niest nietypowa i też trzeba mieć specjalny klucz. Oba przyrządy można łatwo zrobić samemu, kiedyś to opisywałem-poszukaj trochę na forum...
viewtopic.php?t=920&highlight=klucz+sprz%EAg%B3a
viewtopic.php?t=920&highlight=klucz+sprz%EAg%B3a
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section