Klucz do świec
Klucz do świec
Hejka. mam pytanko, jako ?e moja VFR RC24 stoi juz ponad miesi?c bez odpalania, podejrzewam, ?e b?dzie z tym problem, kt?ry mam nadzieje rozwi??e przeczyszczenie ?wiec ( a mo?e jeszcze jakies kruczki, czy rady ? ) Jako ?e nie mam oryginalnych narz?dzi pytam jakim kluczem odkreca? ?wiece i na ile skomplikowane jest doj?cie do tylnych ?wiec. Tak jako? si? z?o?y?o ?e w Polsce nie grzeba?em w moto a teraz na obczy?nie cz?owiek zmuszony
Dzieki za odpowied? i Pozdrawiam, ?ycz?c jak najszybszej wiosny bo tu lata? mo?na na okr?g?o, jak kto? lubi w temp 5.

Ostatnio zmieniony śr 26 lip 2006, 23:58 przez VIT66, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vlaad
- klepacz
- Kontakt:
Nie mam dla ciebie dobrych wiadomo?ci VIT. Dost?p do ?wiec jest po zdj?ciu:
-siod?a
-zbiornika paliwa
-ch?odnicy cieczy
Jaki klucz do ?wiec? O ile pami?? mnie nie zawodzi to b?dzie 18. Mo?na zapewne pr?bowa? jakim? ?ama?cem dosta? si? do ?wiec bez demonta?u w/w, ale to ju? robota dla Davida Coperfielda
.
-siod?a
-zbiornika paliwa
-ch?odnicy cieczy
Jaki klucz do ?wiec? O ile pami?? mnie nie zawodzi to b?dzie 18. Mo?na zapewne pr?bowa? jakim? ?ama?cem dosta? si? do ?wiec bez demonta?u w/w, ale to ju? robota dla Davida Coperfielda

-
- Administrator
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
ok??dnie tak jak m?wi Vlaad. do jak zdejmiesz plastiki to do przednich cylindr?w dostaniesz sie po odkr?ceniu ch?odnicy (szybko idzie w sumie
) a do tylnich po zdj?ciu boczk?w, baku i kanapy
Ja odkr?ca?em ?wieczki kluczem nasadkowym z przed?u?k? na kluczu typu "grzechotka"
(chba tak to sie nazywa nie?
) I idzie
tylko z wyczuciem dokr?caj 

Dzi?ki za odpowied?
Mysle ze nawet dostep do tylnych ?wiec nie bedzie specjalnie trudny(no moze nie tak prosty jak w puszce ale i tak wole moto hehe) tylko wlasnie chodzi o rozmiar klucza, i czy standardowy nasadkowy wystarczy. Nie wiem czemu zawsze z VFR-ami taki problem z rozruchem po dlu?szej przerwie,no mo?e to nie tylko te typy tak maj?. Szybkiego rozpocz?cia sezonu ?ycze i uwa?ajcie na siebie. Pozdr?wka

Ja niestety od 5 tyg siedz? z noga w gipsie i ju? te? mam do?? tego lenistwa, pogoda taka ?e na si?e mo?na po?miga?, zreszt? pracuje tu jako kurier wi?c bez wzgl?du na pogode musze je?dzic
. Moto ani drgnie p?ki co,trza pod?adowa? akku i wtedy si? zobaczy, mam nadzieje ?e w najgorszym wypadku, wystarczy przeczy?ci? ?wiece. Pozdr?wka

- Shoov
- klepacz
- Kontakt:
powinna zapalic bez problemu, jak sta?a chwile to najwy?ej mozna ja popchac troche na 3ce np. co by zassala paliwa. nie bedziesz marnowal pradu wtedy na mielenie w celu zassania tego paliwa jak masz aku s?aby, tylko to w jedna osobe cie?ko raczej. a jak masz aku na?adowany to powinna prychac bez problemu za drugim czy trzecim razem, moj? sam na pych odpalam praktycznie bez pradu przy -10 stopniach i jak tylko poczuje paliwo to prycha jak mlody zrebak.
- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
shoovfr750: czego? nie qmam - VFR ma elektryczn? pomp? paliwa sterowan? z modu?u zap?onowego (?ci?lej od jednej z cewek zap?onowych) wi?c jak Ty chcesz zassa? paliwo przy zgaszonym silniku? Kr?cenie silnikiem "na pych" nie spowoduje zadzia?ania modu?u i jest imho bezcelowe. Je?li ju? to mo?na po zimie spr?bowa? zla? stare paliwo z ga?nik?w (o ile tam jest), odkr?ci? kranik na "RES" i poczeka? kilkana?cie minut. Samo sp?ynie...
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
- Shoov
- klepacz
- Kontakt:
Odgrzeje stare kluchy, jaki jest potrzebny klucz do świec do rc36I ?
który z tych bedzie pasowal:
http://www.sklepmotocyklowy.pl/index.ph ... &nr_tab=14
klucz do świec, długi 18 MM ?
to jedno pytanie..
dwa to czy gdzieś można dostać świece denso do VFR rc 36I?
trzy.. z jaką siła dokręcacie świece, jak dokrecicie do pierwszego oporu to ile jeszcze obracacie klucz ?
który z tych bedzie pasowal:
http://www.sklepmotocyklowy.pl/index.ph ... &nr_tab=14
klucz do świec, długi 18 MM ?
to jedno pytanie..
dwa to czy gdzieś można dostać świece denso do VFR rc 36I?
trzy.. z jaką siła dokręcacie świece, jak dokrecicie do pierwszego oporu to ile jeszcze obracacie klucz ?