RC36 "usportowienie"
-
- zadomowiony
- Imię: Szymon
- województwo: śląskie
Re: RC36 "usportowienie"
Ja mam felge z rc 36 II a przynajmniej tak mi sie wydaje i oponę 190... Moim zdaniem ciężej ja zamknąć ale prowadzi sie tak samo jak zwykła.. teraz kminie jak założyć felge samochodową ale rewelacji nie ma
..do winkli to zostań przy 180 i powinna być dostępna na slicku bez problemu...

190 ?? to chyba cos przekombinowałeś skoro fabryka ma 170... moze pomyliłeś i mialeś na mysli 180 zamiast 170tki ori. bo 190 to juz przegięcie w chu..
- belkot
- klepacz
standard dla rc36 to 170, dla v-tec to 180. Spokojnie mozna w obu przypadkach wejsc o rozmiar szersza.
czesc
nie, jest jak mowie, 190 w rcII na oryginalnej feldze wchodzi spokojnie, na feli od vrf800 ta sama opona ociera o wahacz. Ale nie jest wykluczone ze 190 innego producenta wejdzie. Teraz mam felge od vfr800 z opona 180 i jest ok
pozdr
G
nie, jest jak mowie, 190 w rcII na oryginalnej feldze wchodzi spokojnie, na feli od vrf800 ta sama opona ociera o wahacz. Ale nie jest wykluczone ze 190 innego producenta wejdzie. Teraz mam felge od vfr800 z opona 180 i jest ok
pozdr
G
-
- zadomowiony
Nic nie przekombinowalem...jedyną modyfikacja to przycieta oslona łańcucha i smiga aż miło..190/50/17 ...info prosto z garażu. W razie potrzeby może być i fotadzi-es pisze:190 ?? to chyba cos przekombinowałeś skoro fabryka ma 170... moze pomyliłeś i mialeś na mysli 180 zamiast 170tki ori. bo 190 to juz przegięcie w chu..

- Philip169K
- teksciarz
- Imię: Filip
- województwo: małopolskie
Dla szpanu czy testy jakieś robisz ,że 190 założyłeś? Nie powiem ja mam 180 różnicy w prowadzeniu nie widzę ale 190 to tak troche, myślę że lepiej skonczyć spamować kto? ile? jak? gdzie? włożyłSALWA pisze:Nic nie przekombinowalem...jedyną modyfikacja to przycieta oslona łańcucha i smiga aż miło..190/50/17 ...info prosto z garażu. W razie potrzeby może być i fotadzi-es pisze:190 ?? to chyba cos przekombinowałeś skoro fabryka ma 170... moze pomyliłeś i mialeś na mysli 180 zamiast 170tki ori. bo 190 to juz przegięcie w chu..

Motór jest, Motór był i Motór będzie! LWG!
Tłumik Doma Racing
Tłumik Doma Racing
-
- zadomowiony
było pytanie, jest i odpowiedź , a notabene gdyby go nie było to pewnie nie dowiedziałbym się że właściciel usportowionej ma na handel felgę samochodową która to właśnie będzie przechodziła testy. Po co wcinasz się tam gdzie nawet właściciel tematu nie ma pretensji ??
- belkot
- klepacz
Na zimno ma byc tyle ile zaleca producent. Co oznacza ostre wyjscie z zakretu? Dodajesz gazu na wyjsciu? Zbijasz bieg? Na jakich oponach jezdzisz?
-
- bywalec
- województwo: mazowieckie
Producent opon czy motocykla ? Latam na Pirelli Diablo Corsa, ostre wyjście to pełny gaz na drugim biegu przy wyjściu, zazwyczaj zaraz za szczytem (zależy od zakrętu)
- belkot
- klepacz
Dla diablo supercorsa SC (opony torowe) cisnienie na zimno na tyl to 1.8. Dla zwyklej drogowej to 2.7 (na zimno). Ty poprostu jezdzisz na flaku. gdzies tam czytalem artykul ze powyzej 2.7 nie ma juz zysku mocy wiec nie ma sensu mocniej pompowac.
znalazlem http://motormania.com.pl/newsy/kraj/cis ... le-na-tor/
znalazlem http://motormania.com.pl/newsy/kraj/cis ... le-na-tor/
-
- bywalec
- województwo: mazowieckie
2,7 na zimno
to po rozgrzaniu będę miał 3 z hakiem, jak jeździłem na 2,0 na zimno to opona starczała na 2/3 wyjazdy. przy ciśnieniu 1,8 na gorąco opona zużywa się idealnie (nie wyrywa, i nie roluje)

- belkot
- klepacz
Takie sa zalecenia. Wszystko zalezy od temp na zewnatrz i stylu jazdy. czasami da sie rozgrzac mocno, czasami nie. Masz w tym linku wzor na wzrost cisnienia. mysle ze realnie rozgrzejesz opone do 60 stopni. Napewno 1.5 na cieplo nie jest dobrym cisnieniem biorac pod uwage ze producenci opon torowo sportowych zalecaj na tor okolo na zimno okolo 2. 2.7 to cisnienie na drogi. Jakbym na takiej oponie sportowo drogowej jezdzil spuscil bym do 2.3-2.4. Ogolnie temat cisnienia to temat rzeka...
szysiw pisze:2,7 na zimnoto po rozgrzaniu będę miał 3 z hakiem, jak jeździłem na 2,0 na zimno to opona starczała na 2/3 wyjazdy. przy ciśnieniu 1,8 na gorąco opona zużywa się idealnie (nie wyrywa, i nie roluje)
A myślałeś, że na ile ?