NEGATYWNIE

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Rychu
pisarz
pisarz

Post autor: Rychu » pt 02 lip 2010, 20:45

znowu kapec :/ na nowej oponie , zakolkowalem , przeciez nie wywale tygodniowej opony :/

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: kiki » pt 02 lip 2010, 21:51

dzis jadąc z kobietą do domu, załadowany bagażami mało mnie nie zabił sku****l w tirze :evil: . Wymijałem ze 3 auta w ciągu (jechałem lewym pasem) a ta ku***a kilkudziesięcio- tonowym zaprzęgiem wali mi prosto w lewo na mój pas. Od razu po heblach, nawet nie zdołałem zatrąbić-zbladłem ze strachu... Na szczeście na strachu się obeszło. Podziękowałem mu ładnym fuckerem :strzela . Niby negatywnie ale jakoś pozytywnie chyba po cześci- uważajcie na siebie

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek

Post autor: Diego » pt 02 lip 2010, 22:49

Miał gościu szczęście,mogłeś przecież nie zjechać . :biggrin :biggrin

Awatar użytkownika
tayayay
teksciarz
teksciarz
Imię: panie daj
Kontakt:

Post autor: tayayay » ndz 04 lip 2010, 14:43

dlaczego jestem taką ciotą? :( Ja myślałem że osiągam pochylenie niczym Michael Jackson w "Smooth Criminal", że oponka trzyma się już tylko tymi włoskami z boku, że przejazdem wywołuję wzrost temperatury w kroczu każdego gapia. A tu co? No pożoga... ;-( Najgorsze jest to, że ja wtedy naprawdę myślałem: "no bardziej się cholera nie da!" i zastanawiam się teraz jak można przeskoczyć tę barierę psychiczną. Sambadi - pliz help mi! :mrgreen:

Obrazek

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » ndz 04 lip 2010, 14:49

tayayay, Trening, trening, trening i tak do uzyskania efektu. Nic innego. Do śrubek na podnóżkach możesz schodzić bo głębiej opony odmawiają dalszej współpracy. Przynajmniej u mnie tak było i BUM. Znajdź sobie jakies rondo takie zamknięte że można śmigać w obie strony. Jak będziesz trenował to z czasem ta bariera psychiczna będzie coraz mniejsza.
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Awatar użytkownika
tayayay
teksciarz
teksciarz
Imię: panie daj
Kontakt:

Post autor: tayayay » ndz 04 lip 2010, 14:50

dzięki! :) w sierpniu będę miał dużo czasu żeby ćwiczyć, także może się uda ;)

Awatar użytkownika
Joaśka
pisarz
pisarz
Imię: Joanna
Kontakt:

Post autor: Joaśka » ndz 04 lip 2010, 16:58

Na Zlocie Motocyklowym w Komarówce stała przez 3 dni za pozwoleniem gospodarzy imprezy Puszka WOŚP dla powodzian. Nazbierało się w niej jakieś 3/4 pojemności - a puszka to raczej ogromna pucha.
I jacyś dzielni ludzie ją okradli . Zostały grosze na dnie puchy.

Pozdrawiam --- Joaśka :sad:

:sad: :sad: :sad:

Jest mi smutno i przykro bo to jest pucha z mojej Żabki. A ta sieć sklepów wspiera akcję dla powodzian.
Możesz kłamać i mówić nieprawdę lub połowę prawdy albo połowę kłamstwa. Możesz żartować, zmyślać, nabierać, przekręcać fakty lub wyssać je z palca. Możesz opowiadać bajki, mijać się z prawdą i łgać.
Siebie i tak nie oszukasz.

Awatar użytkownika
Rychu
pisarz
pisarz

Post autor: Rychu » wt 06 lip 2010, 09:31

kiki mialem cos wczoraj podobnego , tyle ze osobwka z przeciwka nagle zaczela wyprzedzac inna osobowke, Tylko dlaczego kutafon zrobil to pare metrow przedemna , gdybym nie uciekl na prawe pobocze to zostala by ze mnie mokra plama .

Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: muchaok » wt 06 lip 2010, 11:47

W sumie to negatywnie, poprzez " POSITIVE VIBRATIONS "
Jak wiadomo moja lalunie trzęsie sie niemiłosiernie, za sprawą kilku małych trików i przeróbek :D Wiadomo także, że raz na jakiś czas, coś się poluzuje, odkręci to kierunkowskaz z tyłu, to jakiś kabelek wypadnie z wtyczki i trzeba pod kanapę zaglądać, ale wczoraj było źle :(
Zap...lam z Celikiem siódemką, od Nowiaka w stronę wawki, nagle jakiś dźwięk, zbliżony do lądowania ufo i dym spod motocykla, że Celik pobladł, a ja myślałem, że zejdę na zawał, mało tego motocykl pomimo odkręconej manety, zwalnia i to dość ostro. Przerażenie przeogromne, mykam na bok, zeskakuje z laluni i szukam.....
Na szczęście w tym nieszczęściu, wyglądało to o wiele gorzej, niż faktycznie było.
Okazało się, że zgubiłem dwie tylne śurbki, czy nawet śrubki od przedniego błotnika, a tenże w skutek pędu powietrza opadłszy na oponę, przyjarał ją solidnie, sam się kopcąc przy okazji, tworząc chmurę toksycznie palonej gumy.
Podsumowanie.
PLUSY:
po 1 Pokażcie mi kozaka, co spalił przedniego laczka ..... :D
po 2 Po odgięciu błotnika, mogłem kontynuować jazdę, a wyglądało na to, że coś się zdrowo zje..ło
po 3 Nauczka, że co 200 km, muszę sprawdzać stan dokręcenia istotnych elementów mojego motocykla :D
MINUSY:
po 1 Przede wszystkim strach, którego sie najadłem tak, że głodny nie byłem do
wieczora,
po 2 Straty moralne i finansowe, które dopiero poniosę, gdyż ponieważ farba z rozgrzanego błotnika odeszła płatem wielkości ok 30 cm2
Może to jest ten moment, że poprawię lakierowanie całego motocykla ;)

Teraz będę się uśmiechał do wujka Achmeda ;)
Każdego dnia powiększa się lista ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.

Awatar użytkownika
Radarro
klepacz
klepacz
Imię: Radek
województwo: śląskie

Post autor: Radarro » wt 06 lip 2010, 13:32

tayayay pisze:dzięki! :) w sierpniu będę miał dużo czasu żeby ćwiczyć, także może się uda ;)
We Wro masz jedno takie mijesce z którego korzystałem. Rondo na Bielanach :) To duże 3-pasmowe, ładnie profilowane, jak się z czekoladowej na Tesco (i Auchan) jedzie.
Wieczorami praktycznie puste, tam pierwsze złożenia ćwiczyłem. Podjedź tam z wieczora, jak nie będzie ludzi i dzida!

Minus jest taki, że zamykasz laćka tylko z jednej strony ;p
V4 + R6 Brotherhood :-D
TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400

Awatar użytkownika
tommy
teksciarz
teksciarz
Imię: Tomek
województwo: małopolskie

Post autor: tommy » wt 06 lip 2010, 15:16

A po co szukać ronda i jezdzić w ruchu drogowym (nawet znikomym)
Nie lepiej znależć jakiś placyk i pokręcić kółka ?

Awatar użytkownika
Radarro
klepacz
klepacz
Imię: Radek
województwo: śląskie

Post autor: Radarro » pt 09 lip 2010, 08:43

tommy, nie wiem jak u Ciebie, ale we Wrocku, jak mieszkałem tam kilka lat szukałem własnie takiego placyku, to nie było szans... może za słąbo szukałem. Albo nierówno, albo szkło i syf, albo na nawierzchni zostawiona guma od driftów ;)

A na rondzie o którym myśle to w złożeniu z 6-7 dyszek można lecieć.
To tyle. Zależy gdzie i jakie warunki są. Wro pod tym kątem to bida. Najbliższe małe równe lotnisko to afair 60-70 km jazdy.
V4 + R6 Brotherhood :-D
TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400

Awatar użytkownika
Rozan
klepacz
klepacz

Post autor: Rozan » pt 09 lip 2010, 15:03

Oblałem egzamin na A... nie wiedziałem, że ruszając na placu trzeba się rozejrzeć, czy nic nie jedzie :P

Awatar użytkownika
scibor
pisarz
pisarz
Imię: Patryk
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: scibor » pt 09 lip 2010, 15:07

Rozan pisze:Oblałem egzamin na A... nie wiedziałem, że ruszając na placu trzeba się rozejrzeć, czy nic nie jedzie :P
no wiesz, moglby nadjechac motocyklista, a ch.. wie skad oni sie biora;))) - glowa do gory, nastepnym razem bedzie lepiej:)

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert

Post autor: Hubu » pt 09 lip 2010, 15:23

Rozan pisze:Oblałem egzamin na A... nie wiedziałem, że ruszając na placu trzeba się rozejrzeć, czy nic nie jedzie :P
To Cię słabo na kursie nauczyli, to taki podstawowy odruch, który należy wyrobić.

ODPOWIEDZ