Ile "lecą" wasze VFR na poszczególnych biegach?
-
- pisarz
-
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Nieprzesadzam moja v ma 116 kucy bo jest troche kombinowana i ta prędkosc osiagnołem na obwodnicy na białystok a tam jest sporo miejsca do rozpędzeniaJarecki2102 pisze:Nie przesadzasz przypadkiem trochę z tą prędkością ??? A licznik to masz sprawny ??? Z zębatkami nic nie kombinowałeś ??? Te 268 to raczej nie prawdopodobne w takim sprzęcie.regis87 pisze:Ja jak sprawdzałem w swojej v-max to poleciała 268km/h

-
- pisarz
- Art
- klepacz
- Imię: Artur
Moja leciała ...280!!!!
Ale jak później sprawdziłem to okazało sie , że to dzieki mniejszej przedniej zębatce
I tak prysł mit o najszybszej VFR
))
A powaznie - prędkość proponuje sprawdzać tylko z GPS-em, bo różnice są olbrzymie miedzy wyswietlaczem a tym co naprawdę osiagają nasze maszyny
Ale jak później sprawdziłem to okazało sie , że to dzieki mniejszej przedniej zębatce

I tak prysł mit o najszybszej VFR

A powaznie - prędkość proponuje sprawdzać tylko z GPS-em, bo różnice są olbrzymie miedzy wyswietlaczem a tym co naprawdę osiagają nasze maszyny
Beyond the Grabówek sky
-
- zadomowiony
- Imię: Maciek
- województwo: podkarpackie
Re: Ile "lecą" wasze VFR na poszczególnych biegach?
Trochę odkopie...
Dzisiaj po wymianie tarczy prędkościomierza, wskazówka zaczęła mi chyba za dużo pokazywać...
I dodam, że tak udało mi się ją ledwo założyć, że na postoju pokazuje 5km/h - ledwo, bo jak założyłem to raz pokazywał 30, potem 20 i w końcu udało się ustawić te 5km na postoju... jak wyłącze zapłon to opiera się o ten bolec
Na 6 biegu w okoliach 4100/420000tyś obrotów mam 100km/h
Na 6 biegu:
70km/h - 3000tyś/obr
120km/h - 5 tyś obr
140km/h - 6 tyś obr
Na 1 do odciny ~110km/h
Na 2 do odciny ~150km/h
Na 3 do odciny ~190km/h
*odjąłem te 5km/h
dobrze pokazuje?
Dzisiaj po wymianie tarczy prędkościomierza, wskazówka zaczęła mi chyba za dużo pokazywać...
I dodam, że tak udało mi się ją ledwo założyć, że na postoju pokazuje 5km/h - ledwo, bo jak założyłem to raz pokazywał 30, potem 20 i w końcu udało się ustawić te 5km na postoju... jak wyłącze zapłon to opiera się o ten bolec
Na 6 biegu w okoliach 4100/420000tyś obrotów mam 100km/h
Na 6 biegu:
70km/h - 3000tyś/obr
120km/h - 5 tyś obr
140km/h - 6 tyś obr
Na 1 do odciny ~110km/h
Na 2 do odciny ~150km/h
Na 3 do odciny ~190km/h
*odjąłem te 5km/h
dobrze pokazuje?
-
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: małopolskie
kojarzę że chyba miałem tak samoMaciek94 pisze:140km/h - 6 tyś obr
- Samson1983
- pisarz
- Imię: Sławek
- województwo: podkarpackie
No to jest git, u mnie na fabrycznych (dedykowanych) rozmiarach zębatek pokazuje tak samoMaciek94 pisze:Na 6 biegu w okoliach 4100/4200tyś obrotów mam 100km/h

..."kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej" Ryszard Riedel
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Zawsze pokaże to samo choćbyś miał z tyłu 100 zębów. Prędkość jest "badana" na wale zębatki zdawczej. Więc zmiany w zębatkach nie robią różnicy.Samson1983 pisze:pokazuje tak samo
- mozek
- pisarz
- Imię: Ksystof
To contrza zrobic zeby jechac szybciej od innych vtec'ow?