co po Silver Lady rc36 ?

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » pt 15 cze 2007, 12:59

tak tak widzę,że musieli mądrze radzi i wie co pisze, wezmę na pewno pod uwagę jego spostrzeżenia..
no tak może przesadziłam z tym,że tylko lubię moją vfr..
ona wymaga dużo wkładu od strony kosmetycznej,na co ja nie mam ani czasu ani umiejętnosci ani narzędzi, to wszystko mnie ostatnio strasznie wkurza już, tym bardziej,że w polsce to nie był problem - miałam swoje kontakty, kolegów -złote raczki , którzy każdą rzecz potrafili zrobić za normalną kasę, a tu ? jak chciałabym ją doprowadzić kosmetycznie do naprawdę dobrego stanu to nawet nie chcę myślec ile za to zapłacę i uznałam,że czas na zmianę..w sumie to główny powód.
zresztą jak przyjrzysz sie jej z bliska to będziesz wiedział o czym mówię..
Obrazek

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » pt 15 cze 2007, 13:22

fakt - taka skaza na urodzie, nawet głupia rysa, o której tylko my wiemy strasznie boli i okrutnie wqrza.
Domyślam się, ze ceny tam sa zaporowe, a wieźć do kraju to znowu koszty.
Generalnie impas, a może przywieźć Ci coś z Ojczyzny jak już będziemy jechać. przemyśl i daj znać. Ewentualnie podeslij zdjęcia.
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » pt 15 cze 2007, 13:41

niestety nie chodzi o rysy -...to jest grubsza sprawa - dla kogoś kto lubi grzebać przy owiewkach niezłe pole do popisu,wierz mi
wieżć do kraju to koszt - owszem ,ale zważając na to ze muszę w kocu auto tez tu przywieźć , bo nie sprzedamy w uk auta z kierownicą po lewej stornie ,więc się zastanawiam czy przy okazji motocykla nie wziąść, tu go nie sprzedam po prostu...na cześci? nie mam czasu na rozkrecanie motocykla, poza tym byłoby mi szkoda - bo technicznie nie ma z nią żadnych problemów i myślę,że ktoś kto ją ode mnie kupi jeszcze sporo km zrobi,a że jest przy niej trochę kosmetycznej zabawy - to przecież raj dla niektórych facetów !

może jeszcze zdanie zmienię, ale narazie mam taki plan...
Obrazek

Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » pt 15 cze 2007, 22:54

MadziX ile ty za nią chcesz??? Kasy oczywiście :mrgreen:
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

Awatar użytkownika
Vlaad
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Vlaad » sob 16 cze 2007, 07:04

MadziX pisze: Piotrek - Sv ?hmm szczerze mówiąc 600 za słaba po prostu...nad 1000 nie myślałam...
SV1000: silnik to poprostu bajka... ciągnie jak lokomtywa, dźwięk mioooodzio! Prowadzenie bez zarzutu, zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie, no chyba że trzeba przejechać po głęboki piachu, wtedy to porażka, ale nie do tego jest ona, ona jest. A teraz trochę o komforcie... którego brak. Pierwsze dostanie siodło, twarde, cienkie jak naleśnik i na dłuższą metę męczace. Pozycja za sterami jest dość mocno rozciągnięta i nadgarstki dostają trochę w kość. I ostania uwaga, SV1000 ma dość wysokio położone siodło, ale mnie to nie przeszkadza.

aVe cycki & vfr

Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Imię: Olek
Kontakt:

Post autor: olo » sob 16 cze 2007, 08:41

MadziX, dorzucę swoje trzy grosze do dyskusji: wiele w tej sytuacji zależy do Twojego charakteru, jeśli lubisz nowe doświadczenia, jesteś ciekawa "inności" (nie zrozum mnie źle 8) ) to zapewne zmienisz model, i dobrze zrobisz ! Jeśli natomiast wolisz rzeczy sprawdzone (zwłaszcze jeśli reprezentują najwyższą jakość) to poszukaj kolejnej fał-ef-erki (kumpel kiedyś powiedzał że nie chce ciężkiego moto bo trudno się nim manewruje po podjeździe, zapytałem: kupujesz sprzęta żeby kulać go po placu czy żeby nawijać setki kilometrów po asfaltowej wstędze. Przecież gdy tylko ruszysz z miejsca nie czujesz zupełnie wagi maszyny, nieprawdaż?). Moim skromnym zdaniem VFR jest NAJBARDZIEJ UNIWERSALNYM motocyklem jaki znam, zresztą sama wiesz... Gdybyś jednak wybrała inną drogę - sześćsetki (nawet te stukonne) maja jedną cholerna wadę - zero uciągu "z dołu". Zwróć na to uwagę podczas jazd testowych !
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section :-)

Awatar użytkownika
mack72
klepacz
klepacz
Imię: MACIEJ
województwo: podlaskie
Kontakt:

Post autor: mack72 » sob 16 cze 2007, 09:13

MadziX pisze: a co powiesz o tym co wyżej napisałam? Fazer 2007? tylko nie bij.. :lol
kupując obecny sprzęt długo szukałem coś pod siebie tzn.pozycja za kierownicą czy nogami oprę się o ziemię :grin: i wygląd oczywiscie też, jeździłem banditem oglądałem fazery i to troche inne sprzęty wyżej się siedzi bardziej turystycznie.... wybór jest po twojej stronie
fazer 2007 to chyba troche kosztuje więc nie ma mowy o porównaniach z vfr 2001 czy nawet 2003 a jak szukasz coś szybkiego i lekkiego polecam ducati :lol: :bye

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » sob 16 cze 2007, 10:36

Daniel VTS pisze:MadziX ile ty za nią chcesz??? Kasy oczywiście :mrgreen:
jak na vfr niewiele Danielku ... :lol: jak byś był zainteresowany to wszystkie szczególy podam Ci na pw

[ Dodano: 2007-06-16, 10:46 ]
olo szczerze mówiąć ja jestem na etapie eksperymentów, tak za 20 lat będę rozważnie wybierać sprawdzone marki.. :lol:
być moze w przyszłosci wrócę do vfr, ale w końcu trzeba popróbowac żeby wybrac dla siebie wariant najbardziej odpowiedni, tak więc nie chcę uwiązywać się do vfr tylko i wyłącznie..
tak racja - vfr jest super, silnik rewelacja, bardzo mi odpowiada, z wagą wiadomo,że trochę przesadzam,bo radzę sobie z tym motocyklem bez większych problemów ( muszę mieć jakis pretekst żeby nie kupować następnej vfr) :lol: jedyna rzędówka którą jeździłam i nie wymagała mielenia biegami i ciągłych wysokich obrotów to gsxra 1100, na reszcie siedzi i jeżdzi się jak na desce...więc sporty odpadają....v-ki mają cos w sobie i to dużo :lol:
ale własnie - może hornecik? może fazerek? może firestormik?
chodzi o to ,że w uk zmiana motocykla nie wiąże się z tyloma formalnościami i strachem ,że trafisz na minę,wszyskto przebiega szybciej i sprawniej ,zamierzam to wykorzystać - więc jak kupię moto i stwierdzę ,ze mi nie pasuje to po sezonie zmieniam na inny..itd itd
Obrazek

Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: olo » sob 16 cze 2007, 11:29

MMMMMmmmmmmmmmmmm.......................
FIRESTORM :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tylko te spalanie... i zawiasy sztywne jak kołki (obiektywna opinia Luke'a)

W mordę ! Już wiem ! Mam maszynę dla Ciebie ! Zrobimy małą zgadywankę: prawie litrówka, wystarczająco mocna i elastyczna, bombowe podwozie (sportowy rodowód), zawiechy o uniwersalnej charakterystyce z szerokim wachlarzem regulacji, uniwersalna pozycja za sterami a'la VFR, ekonomiczna, super prezencja... Dwa minusiki: stosunkowo kłopotliwy serwis i raczej wysoka cena zakupu. Już wiesz ??? :mrgreen:

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » sob 16 cze 2007, 11:41

olo pisze: stosunkowo kłopotliwy serwis i raczej wysoka cena zakupu. Już wiesz ??? :mrgreen:
czyżby chodziło Ci o któryś z modeli suzuki?
ciepło, zimno? :roll: :razz:
Obrazek

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Dresik » sob 16 cze 2007, 14:42

możliwe ze Olo miał na myśli coś z serii Ducati ;-)
Dżwiek mają niesamowity (po pierwsze Vki, bo tylko te biore pod uwage, po drugie desmodromiczny rozrząd) :mrgreen: ale z serwisem niewesoło :disagree No cóż , wszystko ma wady i zalety, to jedynie VFRa jest idealna :razz: :biggrin

A no i jeszcze idealne są :tts :evil
:-)

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » sob 16 cze 2007, 18:51

tak rzecyzwiscie zampomniałam o włoskiej produkcji..
to juz druga osoba,która w tym temacie o tym wspomniała :lol
Obrazek

Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: olo » ndz 17 cze 2007, 07:57

Brawo Piotrek ! Oczywiście miałem na myśli M O N S T E R -a :mrgreen:
W mojej argumentacji zapomniałem dodać (co dla Ciebie jest ważne) że jest leciutki...

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Dresik » ndz 17 cze 2007, 08:57

zawsze lubiłem zgadywanki :hooray

Monster, hmmm MadziX co Ty na To?
Gdyby jescze był w takim malowanie :lol

Obrazek
:-)

Awatar użytkownika