Oszczędzanie na gumie przenosi budżet na naprawę plastików i wymianę klamek

Radku, też jeździłem w drugą stronę - strasznie zakręty się zacieśniają na wyjściuRadarro pisze: Slawoo - jezdzilem tam 2-3 razy w drugą stronę toru. Może warto dać raz w lewo dla odmiany?
Podejdę w przyszłym tygodniu i zapytam.Radarro pisze:PS - kiedy start "sezonu" ?
No właśnie że jeździłem w miarę równo, bez późnego hamowania i mocnego odkręcania. Absorbowała mnie powtarzalność linii pokonania zakrętu, ułożenie ciała na motocyklu i prawidłowe operowanie gazem.Jacko pisze:Mi nie chodzi o prędkość tylko w jakim stopniu potrafisz opóźniać hamowanie i jak mocno odkręcasz na wyjściach bo to ma wpływ na zużywanie się opony na krawędziach.
Zapamiętam i postaram się odpowiednio dobrać opony.Jacko pisze:pamiętaj żeby wraz ze zdobytym doświadczeniem=większe opóźnienia
pamiętać też o właściwych kapciach.
Panowie, czy zaczynamy obalać mit, że KAŻDE stare opony są twarde?benito pisze:Mi stare też dużo szybciej schodziły i zdecydowanie gorzej trzymały.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość