załączanie systemu V-tec
- enoel
- zadomowiony
- Imię: Piotr
- Kontakt:
załączanie systemu V-tec
Witam,
to mój pierwszy sezon na vitku i przyznam, że po przejechaniu tysiąca km trochę drażni mnie moment załączania się dodatkowych zaworów.
Jak odbywa się w waszych vitkach załączanie systemu v-tec. Nie chodzi mi o stronę techniczną ale o wasze odczucia w czasie jazdy towarzyszące przkraczaniu 7 tyś obr.
Czy efekt załączania się dodatkowych zaworów jest silnie odczuwalny ?
Jak przebiega ?
Czy jest różnica na niskich i wysokich biegach ?
Pzdr
to mój pierwszy sezon na vitku i przyznam, że po przejechaniu tysiąca km trochę drażni mnie moment załączania się dodatkowych zaworów.
Jak odbywa się w waszych vitkach załączanie systemu v-tec. Nie chodzi mi o stronę techniczną ale o wasze odczucia w czasie jazdy towarzyszące przkraczaniu 7 tyś obr.
Czy efekt załączania się dodatkowych zaworów jest silnie odczuwalny ?
Jak przebiega ?
Czy jest różnica na niskich i wysokich biegach ?
Pzdr
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
wiele zależy od tego jak przyspieszasz mocno otwarty gaz czy powoli wraz ze wzrostem prędkości,mi osobiście bardzo się podoba szczególnie na 5 biegu ,na niższych jest to odczuwalne bardziej , duży wpływ ma na to temperatura powietrza im zimniej tym gwałtowniejsza zmiana ,jeśli ci nie odpowiada v-tec można jeździć na dwa sposoby turystycznie utrzymujesz obroty do 6500 i zmiana biegu ,całkiem fajnie się tak jeżdzi i można ,a zauważ że na 6 biegu przy 6500 obr/min masz na liczniku ok 160 km/h więc wcale nie tak powoli,albo jeździć sportowo i otrzymywać silnik na obrotach powyżej załączenia v-teca ,nie jest tak źle a jak już będzie bardzo ciepło to nie będziesz zwracał na to uwagi a wracając do 5 biegu to takie wrażenie jak by dostawał drugi silnik przy ok 150km/h 

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- bialy-murzyn
- klepacz
- moskittiero
- teksciarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Ja mam ok 5000 obr przy 120km/h, więc chyba przy 160, będą większe obroty niż 6500dragoo pisze:Hmmm...A ja dalbym sobie glowe sciac ze u mnie jedzie wolniej przy tych obrotach... i to znacznie... ciekawe

Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
- enoel
- zadomowiony
- Imię: Piotr
- Kontakt:
to akurat mam przetestowane i wygląda następująco:dragoo pisze:Hmmm...PETER pisze:(...)a zauważ że na 6 biegu przy 6500 obr/min masz na liczniku ok 160 km/h więc wcale nie tak powoli,(...)A ja dalbym sobie glowe sciac ze u mnie jedzie wolniej przy tych obrotach... i to znacznie... ciekawe
6800 obr = 150 km/h i załączanie systemu v-tec
- dragoo
- klepacz
- Imię: Jarek
Właśnie to dzisiaj sprawdziłem. Mam dokładnie tak jak napisałeś...enoel pisze:to akurat mam przetestowane i wygląda następująco:dragoo pisze:Hmmm...PETER pisze:(...)a zauważ że na 6 biegu przy 6500 obr/min masz na liczniku ok 160 km/h więc wcale nie tak powoli,(...)A ja dalbym sobie glowe sciac ze u mnie jedzie wolniej przy tych obrotach... i to znacznie... ciekawe
6800 obr = 150 km/h i załączanie systemu v-tec

Czyli czerwona nie jest szybsza