jakie konsekwencje bez prawka na kat. A

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » pn 09 lut 2009, 18:39

Achmed jak zwykle powiedział krótko i zwięźle, zgadzam sie...

Wasyl uparciuch jeden prawie był na wszystkich obrazony i tak wq...... że musiał wychodzić zajarać coś czuję, gdy czytał posty innych na temat motywacji co do zrobienia lejcy, pamiętam jak się wq.... a teraz proszę jakie pozytywne nastawienie, grunt to przemyślenie sprawy.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
tommy
teksciarz
teksciarz
Imię: Tomek
województwo: małopolskie

Post autor: tommy » pn 09 lut 2009, 18:45

wasyl pisze:tommy,

Nie tak są jeszcze inne aspekty. Można poszukać na forum i zobaczysz jakie.jak pracujesz po całej Polsce i co miesiąc,półtora zmieniasz miejsce pobytu a w domu jesteś na weekend to trudno zrobić kurs.

Na szczęście miałem przyjaciół którzy mnie zmotywowali i przyjaciela który mi w tym pomógł.

A sam egzamin- testy trza wykuć a reszta pikuś.

Choć przyznam jak dosiadłem tej maszyny która na gaz reaguje jak muł, prowadzi się jak cielna krowa , było nie lada wyzwaniem.
Pewnie,że są wyjątki - ale prawko mozna robić od 17 roku życia-kto w tym wieku pracował ?
Chyba ,że ktoś w wieku 25-30 lat przejechał się vfr-ą i zakochał się bez pamięci...

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » pn 09 lut 2009, 18:57

jeśli ktoś jeszcze nie ma prawka a ma poniżej 24 lat to radzę się spieszyć, bo ma wejść zapowiadana ustawa o wieku kierowców motocykli.. ja jezdzilem rok bez, ale MZ 251 :) ale B miałem 7 lat, a tylko dlatego żeby sobie przypomnieć jak sie jezdzi motocyklem, bo kilka lat miałem przerwy.. no ale prawko sie zrobiło i od razu przesiadka na dywersje :D i... pierwsza kontrola od razu, w sumie zdjęcie (95 na 50, a 300m za aparatem wyskoczył mi pan z lizakiem przed moto), ale mnie puścił bo stwierdził pan w białej czapce, że mam dobre odruchy ponieważ sie zatrzymałem :)

Awatar użytkownika
wasyl
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: wasyl » pn 09 lut 2009, 19:30

tommy,
Ja pracuję od 15 roku życia
Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....

Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!

Awatar użytkownika
tommy
teksciarz
teksciarz
Imię: Tomek
województwo: małopolskie

Post autor: tommy » pn 09 lut 2009, 19:39

No to pracowity chłop jesteś ....ale prawko masz-można ? Można !
Jak to mówią -lepiej pozno niż pózniej.
Pozdro dla Gdańska :smile:
Ostatnio zmieniony pn 09 lut 2009, 20:06 przez tommy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rinas
klepacz
klepacz
Imię: Paweł

Post autor: rinas » pn 09 lut 2009, 19:41

wasyl pisze:tommy,
Ja pracuję od 15 roku życia
Offtopem, ja tak samo, nawet nie wiem czy nie wcześniej. I od małego pracowałem, żeby zarobic na motocykle.
Nawet na poczatku zacząłem robić prawko A-1 na 125, bo miałem dwusuwa 125 (niezły zapier.. :) ) ale jednak wstrzymałem się i poczekałem te 1,5 roku na A. Ale kilka lat jeździłem bez prawka. Tylko jednak dlatego, że na A nie miałem odpowiedniej ilości lat.

Odnośnie wcześniejszych postów, jeszcze raz podam moje zdanie - można mieć prawo jazdy i jeździc jak pizda. Trudno, jeździsz jak pizda i tyle.

Można nie mieć prawka i jeździć naprawdę dobrze, ale mały wypadek - i wtedy jest pizda. Lepiej nie kusić losu.

A że u nas kursy na prawo jazdy sa beznadziejne, i prawie nic sie na nich początkujący nie nauczy - to juz temat na zupełnie inną dyskusję.

Awatar użytkownika
Alnitak
pisarz
pisarz

Post autor: Alnitak » pn 09 lut 2009, 20:43

No Klusek ale wywolales burze :!: Jak widzisz stary nie ma sensu smigac bez prawka! Wal wiec na pierwszy wolny kursik! Aha i moze niebawem stykniemy sie na trasie, bo mieszkasz choopie calkiem blisko mnie ;-)
Pablo

Awatar użytkownika
suniok
pisarz
pisarz
Imię: Jarosław
Kontakt:

Post autor: suniok » pn 09 lut 2009, 23:33

Może jestem jakiś niedorobiony, ale koło wentla mi lata czy ktoś ma prawko czy nie i jak będę postrzegany. Ja niczym nie ryzykuje jeżdżąc z taką osobą i na pewno nie będę jej dyskwalifikował z tego tylko faktu. Różne są przyczyny niezrobienia prawka - nie wnikam, pewnie, że lepiej mieć niż nie mieć, ale każdy ma wolny wybór.
Pozdrawiam Jarek

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek

Post autor: Gacol » wt 10 lut 2009, 00:18

Ja powiem tyle.jeżdze od 12 roku zycia na moto pow,50ccm.Narobiłem sporo km.Niegy(odpukac)nie narobilem syfu z tego powodu.byłem raz za kumpla na teorii i praktyce kat A i jak zobaczyłem co ta kur*** banda tępajków gadała to mnie w dupie scisło(nie mówie że motocykliści z prawkiem są tacy czy tacy.tamci byli wybitnie ...no mniejsza o to).po czym okazało sie że oni pozdawali prawko i 4 z 7osobowej grupy glebe ma za soba po tej jezdzie na placu nic nie widziałem trudnego poza tym że nie umie jecha c wolno ;-) .W tym roku myśle tak.Co fajnie zapierniczać na moto bez lejcy.co prawda raz mnie złapali ale jade dalej gdzieś i sram w baty bo wiem i jestem choc troche odpowiedzialny za swój los.Wiec kombinuje cos teraz z prawkiem.Ale problemem jest niestety czas którego nie mam zbytnio(praca).I tu narazie pies pogrzebany
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek

Post autor: Gacol » wt 10 lut 2009, 00:19

I tu jest problem toronto.jakbym sie uparl to bez prawka dojade.ale po co problemy i stress??Niewarte tego
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał
województwo: mazowieckie

Post autor: C_L_K » wt 10 lut 2009, 07:16

Gacol pisze:.Ale problemem jest niestety czas którego nie mam zbytnio(praca)
tommy pisze:Można poszukać na forum i zobaczysz jakie.jak pracujesz po całej Polsce i co miesiąc,półtora zmieniasz miejsce pobytu a w domu jesteś na weekend to trudno zrobić kurs.
A ja Wam powiem tylko jedno: WYMÓWKĘ I DZIURĘ W DUPIE MA KAŻDY :twisted:

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: orzyl » wt 10 lut 2009, 09:34

dla chcącego nic trudnego... tyle powiem. nie popieram jazdy bez prawka, a jak ktoś ma za to zabulić, zrobi to sam...
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

Awatar użytkownika
Achmed
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: mazowieckie

Post autor: Achmed » wt 10 lut 2009, 12:09

I tak oto dochodzimy do koncowego wywodu- "mam w dupie prawko" twoje prawo, ja mam w dupie tych co latają bez prawka -moje prawo, ty przeliczasz co ważniejsze, twoje prawo czy latanko z takimi jak ja i inni wyznawcy mojej zasady, wpadnij bez lejcy do nas na rozdroże ciekawe jak zrobi ci sie miło gdy usłyszysz- wiesz biker z Ciebie zajebisty, kolo też ale....... i co zrobisz zaciśniesz zęby, nie wtedy pomyśl sobie ale jestem twardy i mam w dupie prawko :evil:

kiepski moralista Achmed
VFR 750 RC36II BYŁA
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II

Awatar użytkownika
suniok
pisarz
pisarz
Imię: Jarosław
Kontakt:

Post autor: suniok » wt 10 lut 2009, 12:49

Ja mam prawko i zrobiłem je odrazu gdy tylko miałem taką możliwość... Oczywiście uważam, że wszyscy powinni mieć prawko, ale na pewno nie będę nikogo szykanował z tego powodu.

Natomiast gdybym nie miał (moja sprawa) i przyjechał bym na rozdroże a tu jakieś docinki złośliwe to więcej bym się tam nie pojawił.

Wsio
Pozdrawiam Jarek

Awatar użytkownika
rinas
klepacz
klepacz
Imię: Paweł

Post autor: rinas » wt 10 lut 2009, 12:59

suniok pisze:Ja mam prawko i zrobiłem je odrazu gdy tylko miałem taką możliwość...
No widzisz, tak samo jak ja.
suniok pisze:Natomiast gdybym nie miał (moja sprawa) i przyjechał bym na rozdroże a tu jakieś docinki złośliwe to więcej bym się tam nie pojawił.
Zgadzam się. Owszem, trzeba ludziom uświadamiać pewne ich błedy, ale:
1. Od pełnego moralizatorstwa to są rodzice, i to dla ludzi w wieku dziecięcym
2. Od szykanowania - to nie powinno być nikogo.

ODPOWIEDZ