jakie konsekwencje bez prawka na kat. A
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
Achmed jak zwykle powiedział krótko i zwięźle, zgadzam sie...
Wasyl uparciuch jeden prawie był na wszystkich obrazony i tak wq...... że musiał wychodzić zajarać coś czuję, gdy czytał posty innych na temat motywacji co do zrobienia lejcy, pamiętam jak się wq.... a teraz proszę jakie pozytywne nastawienie, grunt to przemyślenie sprawy.
Wasyl uparciuch jeden prawie był na wszystkich obrazony i tak wq...... że musiał wychodzić zajarać coś czuję, gdy czytał posty innych na temat motywacji co do zrobienia lejcy, pamiętam jak się wq.... a teraz proszę jakie pozytywne nastawienie, grunt to przemyślenie sprawy.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- tommy
- teksciarz
- Imię: Tomek
- województwo: małopolskie
Pewnie,że są wyjątki - ale prawko mozna robić od 17 roku życia-kto w tym wieku pracował ?wasyl pisze:tommy,
Nie tak są jeszcze inne aspekty. Można poszukać na forum i zobaczysz jakie.jak pracujesz po całej Polsce i co miesiąc,półtora zmieniasz miejsce pobytu a w domu jesteś na weekend to trudno zrobić kurs.
Na szczęście miałem przyjaciół którzy mnie zmotywowali i przyjaciela który mi w tym pomógł.
A sam egzamin- testy trza wykuć a reszta pikuś.
Choć przyznam jak dosiadłem tej maszyny która na gaz reaguje jak muł, prowadzi się jak cielna krowa , było nie lada wyzwaniem.
Chyba ,że ktoś w wieku 25-30 lat przejechał się vfr-ą i zakochał się bez pamięci...
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
jeśli ktoś jeszcze nie ma prawka a ma poniżej 24 lat to radzę się spieszyć, bo ma wejść zapowiadana ustawa o wieku kierowców motocykli.. ja jezdzilem rok bez, ale MZ 251
ale B miałem 7 lat, a tylko dlatego żeby sobie przypomnieć jak sie jezdzi motocyklem, bo kilka lat miałem przerwy.. no ale prawko sie zrobiło i od razu przesiadka na dywersje
i... pierwsza kontrola od razu, w sumie zdjęcie (95 na 50, a 300m za aparatem wyskoczył mi pan z lizakiem przed moto), ale mnie puścił bo stwierdził pan w białej czapce, że mam dobre odruchy ponieważ sie zatrzymałem 

- tommy
- teksciarz
- Imię: Tomek
- województwo: małopolskie
No to pracowity chłop jesteś ....ale prawko masz-można ? Można !
Jak to mówią -lepiej pozno niż pózniej.
Pozdro dla Gdańska
Jak to mówią -lepiej pozno niż pózniej.
Pozdro dla Gdańska

Ostatnio zmieniony pn 09 lut 2009, 20:06 przez tommy, łącznie zmieniany 1 raz.
- rinas
- klepacz
- Imię: Paweł
Offtopem, ja tak samo, nawet nie wiem czy nie wcześniej. I od małego pracowałem, żeby zarobic na motocykle.wasyl pisze:tommy,
Ja pracuję od 15 roku życia
Nawet na poczatku zacząłem robić prawko A-1 na 125, bo miałem dwusuwa 125 (niezły zapier..

Odnośnie wcześniejszych postów, jeszcze raz podam moje zdanie - można mieć prawo jazdy i jeździc jak pizda. Trudno, jeździsz jak pizda i tyle.
Można nie mieć prawka i jeździć naprawdę dobrze, ale mały wypadek - i wtedy jest pizda. Lepiej nie kusić losu.
A że u nas kursy na prawo jazdy sa beznadziejne, i prawie nic sie na nich początkujący nie nauczy - to juz temat na zupełnie inną dyskusję.
- suniok
- pisarz
- Imię: Jarosław
- Kontakt:
Może jestem jakiś niedorobiony, ale koło wentla mi lata czy ktoś ma prawko czy nie i jak będę postrzegany. Ja niczym nie ryzykuje jeżdżąc z taką osobą i na pewno nie będę jej dyskwalifikował z tego tylko faktu. Różne są przyczyny niezrobienia prawka - nie wnikam, pewnie, że lepiej mieć niż nie mieć, ale każdy ma wolny wybór.
Pozdrawiam Jarek
- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: śląskie
Ja powiem tyle.jeżdze od 12 roku zycia na moto pow,50ccm.Narobiłem sporo km.Niegy(odpukac)nie narobilem syfu z tego powodu.byłem raz za kumpla na teorii i praktyce kat A i jak zobaczyłem co ta kur*** banda tępajków gadała to mnie w dupie scisło(nie mówie że motocykliści z prawkiem są tacy czy tacy.tamci byli wybitnie ...no mniejsza o to).po czym okazało sie że oni pozdawali prawko i 4 z 7osobowej grupy glebe ma za soba po tej jezdzie na placu nic nie widziałem trudnego poza tym że nie umie jecha c wolno
.W tym roku myśle tak.Co fajnie zapierniczać na moto bez lejcy.co prawda raz mnie złapali ale jade dalej gdzieś i sram w baty bo wiem i jestem choc troche odpowiedzialny za swój los.Wiec kombinuje cos teraz z prawkiem.Ale problemem jest niestety czas którego nie mam zbytnio(praca).I tu narazie pies pogrzebany

VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Gacol pisze:.Ale problemem jest niestety czas którego nie mam zbytnio(praca)
A ja Wam powiem tylko jedno: WYMÓWKĘ I DZIURĘ W DUPIE MA KAŻDYtommy pisze:Można poszukać na forum i zobaczysz jakie.jak pracujesz po całej Polsce i co miesiąc,półtora zmieniasz miejsce pobytu a w domu jesteś na weekend to trudno zrobić kurs.

- Achmed
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: mazowieckie
I tak oto dochodzimy do koncowego wywodu- "mam w dupie prawko" twoje prawo, ja mam w dupie tych co latają bez prawka -moje prawo, ty przeliczasz co ważniejsze, twoje prawo czy latanko z takimi jak ja i inni wyznawcy mojej zasady, wpadnij bez lejcy do nas na rozdroże ciekawe jak zrobi ci sie miło gdy usłyszysz- wiesz biker z Ciebie zajebisty, kolo też ale....... i co zrobisz zaciśniesz zęby, nie wtedy pomyśl sobie ale jestem twardy i mam w dupie prawko 
kiepski moralista Achmed

kiepski moralista Achmed
VFR 750 RC36II BYŁA
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
- suniok
- pisarz
- Imię: Jarosław
- Kontakt:
Ja mam prawko i zrobiłem je odrazu gdy tylko miałem taką możliwość... Oczywiście uważam, że wszyscy powinni mieć prawko, ale na pewno nie będę nikogo szykanował z tego powodu.
Natomiast gdybym nie miał (moja sprawa) i przyjechał bym na rozdroże a tu jakieś docinki złośliwe to więcej bym się tam nie pojawił.
Wsio
Natomiast gdybym nie miał (moja sprawa) i przyjechał bym na rozdroże a tu jakieś docinki złośliwe to więcej bym się tam nie pojawił.
Wsio
Pozdrawiam Jarek
- rinas
- klepacz
- Imię: Paweł
No widzisz, tak samo jak ja.suniok pisze:Ja mam prawko i zrobiłem je odrazu gdy tylko miałem taką możliwość...
Zgadzam się. Owszem, trzeba ludziom uświadamiać pewne ich błedy, ale:suniok pisze:Natomiast gdybym nie miał (moja sprawa) i przyjechał bym na rozdroże a tu jakieś docinki złośliwe to więcej bym się tam nie pojawił.
1. Od pełnego moralizatorstwa to są rodzice, i to dla ludzi w wieku dziecięcym
2. Od szykanowania - to nie powinno być nikogo.