Filtr paliwa VFR 800
- sebavfr
- teksciarz
Filtr paliwa VFR 800
Witam niedawno zakupi?em VFR 800 na wtrysku no i zamierzam zrobi? jej ma?y przegl?d wymian oleju filtr?w itp.
I w zwi?zku z tym mam pytanie czy na wtrysku si? wymienia filtr paliwa?
Logicznie my?l?c powinno si? go wymieni?, ale on jest zabudowany w zbiorniku paliwa obok pompy i s?ysza?em kilka opini, ?e si? go nie wymienia.
Co wy na to?
I w zwi?zku z tym mam pytanie czy na wtrysku si? wymienia filtr paliwa?
Logicznie my?l?c powinno si? go wymieni?, ale on jest zabudowany w zbiorniku paliwa obok pompy i s?ysza?em kilka opini, ?e si? go nie wymienia.
Co wy na to?
Lepsza od rowera jest tylko VFRra.
VFR 800. 2001.
VFR 800. 2001.
- Pawel
- pisarz
- Kontakt:
Najpierw si? zapytaj ile on kosztuje
. Do Hayabusy czy GSX-R`?w gdzie jest w?golwy filtr wewn?trzny jest to 1200 z?, jednak producent nie przewiduje wymiany w czasie normalnej eksploatacji. Zepsu? jest go w stanie g?wniane paliwo i wtedy nie ma wyj?cia.
W przypadku VFR 800 trzeba by po prostu zerkn?? w serwis?wk?, co jest tam napisane. Jak chcesz to si? dowiem.
Pawel

W przypadku VFR 800 trzeba by po prostu zerkn?? w serwis?wk?, co jest tam napisane. Jak chcesz to si? dowiem.
Pawel
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...
- Pawel
- pisarz
- Kontakt:
Gadalem dzisiaj z Pioterm Dudkiem (cz??? z Was go zna, kto nie - bardzo dobry mechanik z serwisu Hondy w Katowicach), powiedzia? ?e filtr ten powinno sie wymienia?, ale .... wi?kszo?c os?b tego nie robi. Nie spotka? sie z przypadkiem "zatkania" itp. Jutro postaram sie o wi?cej konkret?w, poprosz? Piotra by zerkn?? dok?adnie w serwis?wk? i w cennik (na pewno nie jest to 1200 z?, tylko raczej oko?o 200, ale rozmawiali?my telefonicznie i nie mia? przed sob? odpowiednich materia??w, tylko m?wi? z g?owy).
Tak wi?c dowiem sie, dok?anie, ?eby zako?czy? te spekulacje.
Pozdro
Tak wi?c dowiem sie, dok?anie, ?eby zako?czy? te spekulacje.
Pozdro
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...
- Pawel
- pisarz
- Kontakt:
Jestem, po malym urlopie od forum. Tak więc - filtr jest i wiadomo gdzie. W USA kosztuje 51 $, tak więc można się spodziewać, że w Polsce bedzie drożej, czyli na oko z 300 - 400 zł. Kupowałem ostatnio częsci do Bladego 929 - 15 $ w katalogu on line, 120 zł w Polsce w Hondzie Plaza. Ale najlepiej jest zadzwonoć do Hondy i dopytać się o szczegóły jeśli chodzi o cenę.
Pawel
Pawel
- Radarro
- klepacz
- Imię: Radek
- województwo: śląskie
Panowie odkopię temat.
Ktoś zmieniał filtr paliwa w rc 46 ostatnio? Jakieś zamienniki? Na Alledrogo są jakies nawet podobno specjalne do Hondy (średnica na wejsciu/wyjściu?) ale nie wiem co to jest warte.
Generalnie ile kosztuje i jakie ewentualnie zamienniki. Dzięki!
Ktoś zmieniał filtr paliwa w rc 46 ostatnio? Jakieś zamienniki? Na Alledrogo są jakies nawet podobno specjalne do Hondy (średnica na wejsciu/wyjściu?) ale nie wiem co to jest warte.
Generalnie ile kosztuje i jakie ewentualnie zamienniki. Dzięki!
V4 + R6 Brotherhood
TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400

TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400