Witam, kupiłem regler do swojej VFR bo stary padł . Podczas montażu okazało sie że kupiłem chyba regler do nowszego modelu bo miał trzy kostki zamiast dwóch . Zasięgnołerm opini znajomego i powiedział ze to prawdopodobnie do pompy paliwa i że nie musze tego podłączać, tak też uczyniłem . Niestey żeby było ciekawiej dzisiaj po powrocie z przejażdżki okazało się że akumulator podczas parkowania w garażu wydał z siebie dziwny dźwięk jak by coś pękło . Okazało sie że wydarło mi zatyczki od celi w akumulatorze . Wniosek z tego taki że nowy regler przeładowuje baterie , więc nie wiele myśląć kupiłem miernik i zmierzyłem że przy około 4-5 tyś obr. /min i włączonych światłach regler ładuje między 17-19V więc troche za dużo .
Nie znam się na tym wszystkim i męczy mnie teraz pytanie czy może to być wina tej jednej (najmniejszej) nie podpiętej nigdzie kostki , czy poprostu trafiłem na trefny regulator .
Regulator nazywa się chyba Sheng Lung czy jakoś tak i nabyłem go przez allegro w Dąbrowie Górniczej za 360 zł .
Będe bardzo wdzięczny za ewentualne podpowiedzi i odpowiedzi .
PS: Wiem ze te Ducati są lepsze , ale akurat nigdzie ich nie mogłem znaleźć a bardzo zależało mi na czasie

.