MANDATY

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » ndz 07 paź 2007, 23:39

KolczyK pisze:uważaj tam to już nei ma ucieczki dysk twardy w bagażniku więc nie ma jak skasowac
to znaczy sie na ludzi trafiłeś :lol
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

Awatar użytkownika
Arturo
klepacz
klepacz
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Arturo » wt 09 paź 2007, 19:55

Ja pier...
400 zł i 10 punktów... 121km/h a było do 70 km/h. Co za bezlitosny skur... Próbowałem mu wytłumaczyć że jechałem powoli bo na liczniku jest 280 a ja jechałem jedyne 120... to wtedy zszedł z 500 na 400 ale punkty zostały :cry:
Kiedy to się resetuje??? Rok kalendarzowy czy rok od daty otrzymania mandatu???
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » wt 09 paź 2007, 19:58

jak masz juz punkty to się wyksuje wszystko po przekroczeniu roku od pierwszego mandatu, siedzialem w radiowozie i slyszalem ze bede mial 8 pkt jeszcze do 9 padziernika chcial mi dac jeszcze 8 i powiedzial.....ze skasują sie ..... 9 ego :-D
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
Arturo
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Arturo » wt 09 paź 2007, 20:31

No to się załatwiłem na cały następny sezon bo to mój pierwszy w tym roku... :evil:
Czyli "reset" nastąpi w październiku 2008...
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: KolczyK » wt 09 paź 2007, 21:24

A dziś znajomy otrzymał w małym 3 mieście - wejherowo - mandacik do domu, zrobiony od tyłu. Moto moze nie widać elegancko ale za to zbliżone tablice pięknie :D
6 pkt 260zł na 50 83 było .... chooperkiem leciał.... fota zrobiona ze śmietnika straży miejskiej.
Chyba wspominalem o mandacie ojczulka.....jesli nie to dostał do domu i tez bylo robione z tego "śmietnika"
uważajta bo już są co biorą od tylca :lol
Ostatnio zmieniony wt 06 maja 2008, 12:33 przez KolczyK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Struś
pisarz
pisarz
Imię: Sławek

Post autor: Struś » wt 09 paź 2007, 22:41

KolczyK, Nie strasz mnie bo ja przez małe trójmiasto przelatuję codziennie i mam czasem grubo ponad te 50... Mam nadzieję , że w Rumi tego nie stawiają bo chyba bym musiał sobie album zakupić na fotki :lol
Życie to nie czas kiedy oddychasz tylko te chwile, kiedy zapiera Ci dech w piersiach...

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » wt 09 paź 2007, 23:07

Na tę chwilę wiadomo, że takie numery robią w Wejherowie, ale co nam zgotuje przyszłość to strach się bac :shock:

Jakoś sie bedzie trzeba tajniaczyc ;-)

R
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: KolczyK » wt 09 paź 2007, 23:30

Struś ty nie chowaj głowy w ten zimny piasek tylko dawaj na kawuche czy tam wode jak wolisz, :lol smigasz przez Rumie a do Kolczyka pobiegać to nei wpadniesz :lol zapraszam :lol :lol :lol Ruda knight wasyl oczek struś mors kolczyk (madzix janek) - poza strefą chwilowo, ale zawsze z nami :hooray draghar groszek w 3 mieście to sie nam robi ekypa :hooray - przepraszam jak o kims zapomnialem :-)

as tak Bałdełejem - aaa to juz pisałem :cool

uważajta w wwo redzie rumuni na srebrną Skodę Octavię .....1.8 Turbo ma kamere i dyska

[ Dodano: 2008-03-13, 00:45 ]
dostałem bilet na 1oo nei nie nie na nauke jazdy na jednym kole :lol vfr w lesie :roll:

[ Dodano: 2008-03-14, 20:01 ]
czy moze ktoś się orientuje, czy kamery stojące na nóżkach ( a nie tzw śmietniki z okiem )- nie było przy Niej policjanta, przynajmniej nie widziałem wokół radiowozu na drodze przelotowej - strzelają od tylca ? bo sam niewiem czy się obawiać czy nie.....a 160-190 pewnie było......90 dozwolone chyba albo 110. droga an Słupsk dwupasmowa bez barier, tylko 2 pasy prosta droga aż żal nie jechać prędzej niż te dozwolone :shock:
Ostatnio zmieniony wt 09 paź 2007, 23:51 przez KolczyK, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Leniviec
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: Leniviec » wt 29 kwie 2008, 19:40

Witam. Też chciałem sie pochwalic swoim przypadkowym kontaktem z policja i głupotą która może byc przestroga dla nnych!!!!!!!!!!
Więc była piękna lipcowa niedziela wiec postanowiłem zrobic sobie rundkę po dwupasmówce na krajowej 19 znajdującej sie niedaleka od Lublina, ograniczenie do 100 ale co tam trzeba wytestowac maszyne (RC-36) wiec rozgrzałem maszyne i na końcu drogi nawrót i jeszcze raz, a tu patrze jadą 2 motorki jakieś 1,5km ode mnie wiec ja łycha ile się da, kto by pomyślał ze Misiaczki, brak lusterek jakoś przeszkodził mi w weryfikacji motocykli za mną (opór jaki stawiaja lusterka zwalnia moto o 5km/h) a ja tne ile sie da, koniec 2pasmówki wiec zawrót do domu a tu nagle z lewej mało co nie przypi....li we mnie białe XJ900 oczywiście policyjna, za jakąś minute (z prawej) dołącza sie CB900 też policyjna. NO to sie zesrało pomyslałem. Dalej standardowo dowód rej, OC, i czemu pan jechał 250 na ograniczeniu do 100 (dziwne to było bo o ile wiem to RC-36 tyle nie poleci ale policja ma zawsze racje) itd a ja mówię NIE MAM, a oni gdzie pan ma, wiec mówię w domu, to jedziemy do domu, wiec pojechaliśmy (XJ ze mna a CB pojechał sobie gdzis). Pech chciał ze wszyscy sąsiedzi byli na zewenątrz swoich domków i wszystko widzieli, widziałem ich zadowolenie na mordach faktem eskorty mojej osoby przez policję (nie lubią mnie za moją pasje jaką są motorki robiące dużo hałasu na spokojnym wiejskim osiedlu dodam że posiadam także YAMAHE WR 200 która robi jeszcze wiecej szumu niż VFR :twisted: ) dojechaliśmy do domu wiec policjant znów o dowodzie i OC nawet nie zdążył zdjąc kasku ani rekawic a juz coś pisał w swoim kajeciku mandatowym, wiec lece do domu po dowód i OC którego nie miałem tak jakoś wyszło, coś przyniosłem i mu dałem, on pyta gdzie OC wiec ja coś mu zaczynam ściemniac ale nie łyknoł. Krucho ze mną by było jakby nie fakt ze to był kolega mojej Kochanej mamusi (która przyszła zobaczyc co sie stało) zresztą ten policjant mieszka w tej samej wiosce. Na szczeście dla mnie skończyło sie na wielkim opierdolu od Rodziców, a tak bajdałej to policjant powiedział mi że jakby nie ta znajomośc to bym dostał coś koło 4000zł mandatu za predkośc, brak OC i ucieczke przed policja (ale ja nie uciekałem bo nawet nie wiedziałem że mnie gonią - brak lusterek) ale juz sie nie spierałem. Teraz widząc tego pana plicjanta nawet w cywilu kłaniam mu się w pół za jego wyrozumiałośc, a jest za co sie kłaniac.
Z moich doświadczeń nauczyłem sie aby nie jeżdzic na moto po drogach publicznych bez OC i to polecam tesh innym!!!!!!!!!
Pozdro Leniviec

Awatar użytkownika
czarny
teksciarz
teksciarz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: czarny » wt 06 maja 2008, 11:43

Ja dostałem mandacik w sobotę :) I to nie byle gdzie bo w Austrii :)
Policjant i Policjantka, którzy mnie zatrzymali okazali się bardzo mili (biorąc pod uwagę, ze było ograniczenie do 50 a mi ledwo udało się zatrzymać).
Utargowałem się z 80 euro na 20 euro i nawet udało mi się strzelić z nimi fotkę :)
Na zdjęciu właśnie wypisują mi mandat :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » wt 06 maja 2008, 12:38

KolczyK pisze:jak masz juz punkty to się wyksuje wszystko po przekroczeniu roku od pierwszego mandatu,
Niestety nie jest tak jak piszesz.
Jako stary zbieracz kwitów policyjnych musze powiedzieć wam jasno, że punkty kasują sie po roku kalendarzowym od każdego mandatu i tylko tyle ile w danym mandacie było.
Czyli jeżeli ktoś dostałał po 2 punkty co miesiąc,
to co miesiąc po roku je będzie tracił i to tylko po te dwa punkty.
Ostatnio zmieniony śr 07 maja 2008, 07:47 przez ppamula, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Jacko
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Jacek
województwo: lubelskie
Kontakt:

Post autor: Jacko » wt 06 maja 2008, 13:16

No jest niestety tak jak pisze ppamula, też wiem to z doświadczenia :(

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: KolczyK » wt 06 maja 2008, 13:19

czyli mamy niedoinformowanych polismenow lub nieumiejetnie mi to wytlumaczono, tak czy siak, dobrze wiedziec. pzdr

Awatar użytkownika
Smoku
pisarz
pisarz
Imię: Jakub

Post autor: Smoku » wt 06 maja 2008, 17:14

Czarny a jak oni Cię zatrzymali? Czyżbyście wtedy w grupie nie jechali? Czy może pojechałeś przodem ;)

Smoku

PS: Musimy się jakoś zgadać co do kasy - na mandat będziesz miał :D
Smokiem, Smokiem nie jaszczurką!
Ja nie robię językiem tak: ssssssssss...
... pojawiam się i znikam...

Awatar użytkownika
bialy-murzyn
klepacz
klepacz

Post autor: bialy-murzyn » ndz 25 maja 2008, 22:28

jako, że nie posiadam parawa jazdy kat. A a mam oczywiście B, to czeka mnie przy spotkaniu ze smerfami 300 zł (wynika z kodeksu drogowego) i chyba tyle

czy ma ktoś inne dane na ten temat ?
- tylko nie piszcie, ze podobno może byc sprawa sądowa itd. bo podobno no to tak jakby - czyli generalnie abstrakcja : >

ODPOWIEDZ