Brak ladowania vfr 800 03r
Brak ladowania vfr 800 03r
Witam, mam takowy problem że brak ladowania , sprawdzałem alternator ładuje na tych 3 przewodach które idą od alternatora , jednakowo na wszystkich obrotach , podłączyłem nowy regulator i dalej nie ma ładowania, prądu nic nie pobiera, nie rozładowuje aku , dodam tylko ze poprzedni właściciel usuną kostkę która wychodzi od alternatora i łączy sie z regulatorem 3 kable żółte, ja zrobilem tak samo gdyż nie ma kostki od alternatora, wziąłem obciąłem kostkę od regulatora i zlutowalem te 3 kable z regulatora z tymi 3 z alternatora i dalej nic , brak ladowania, zlutowalem je bez jeden do drugiego nie w jakiejś kolejności, czy ma to jakieś znaczenie? Wyczytałem wcześniej w którymś z tematów że nie ma znaczenia jak sie palaczy 3 kable z regulatora z tymi z alternatora.
Nowy regulator to SH689A-12, będę wdzięczny za pomoc
Nowy regulator to SH689A-12, będę wdzięczny za pomoc
-
decent
- pisarz

- Imię: Decent
Re: Brak ladowania vfr 800 03r
W linku poniżej, a co za tym idzie w tym wątku masz dość dużo info, po co kolejny zakładać ...
https://www.vfr-oc.pl/forum/search.php? ... VFR-OC+...
https://www.vfr-oc.pl/forum/search.php? ... VFR-OC+...
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...
Czy takowy stoją jest spalony? Jeśli tak to widocznie źle pomierzyłem to ładowanie na 3 kablach od alternatora
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- diimon
- klepacz

- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Przede wszystkim mierzy się pod obciążeniem. Firma Gywer załatwi sprawę.
Mierzyłem kiedyś 1-2 , 2-3, 3-1 i wyszło przy 2500 obrotów 50 amper a na którymś bylo przy 2500 obrotów 20 amper , zignorowałem to bo myślałem że takie mierzenie do kabla a nie do kostki w której jest kaber jest nie dokładne i pewnie ja nie przykładam dokładnie miernika i orzez to jest 20 amper ...
Zamówiłem nowy alternator oczywiście + uszczelka w sobotę wymienię i zobaczę, jak nie to się poddaje
I idzie do mechanika...
Zamówiłem nowy alternator oczywiście + uszczelka w sobotę wymienię i zobaczę, jak nie to się poddaje
- diimon
- klepacz

Jeżeli kupiłeś chiński stator to szkoda kasy, zaraz padnie. Oddaj ori do regeneracji
- diimon
- klepacz

To jest chiński syf dobry jak chcesz sprzedać motocykl. Zadzwoń do firmy gywer zrobią Ci oryginał na cacy i na lata.
Ok, tak zrobię, anuluje to zamówienie.... alternator dałem jeszcze do sprawdzenia dziś, jutro będę wiedział czy na 100% to bylo to, ale i tak go odeślę do regeneracji
Co do samej firmy Electrosport:
- diimon
- klepacz

Jakby to były opinie z jakiegoś konkretnego forum, ale opinia AI z googla to do mnie nie przemawia 
-
decent
- pisarz

- Imię: Decent
I to wszystko w temacie.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...
Mógłby mi ktoś jeszcze podpowiedzieć co to za wtyczka? Od dłuższego czasu nie moge znaleźć gdzie ti wpiąć, od czego to , również licznik nie pokazuje temperatury otoczenia i sie zastanawiam czy to nie od tego.
Złącze jest dwu pinowe
Złącze jest dwu pinowe