Sory że się wtrące ale jeżdze do Romuni co najmniej 2 razy w miesiacu i przez dwa lata raz zapłaciłem mandat i to własnie na transfogarskiej za jazde w nocy bo jest zakaz od 23 do 5 rana (choć robiłem to jeszcze z 10razy).Co do błakajacych sie psów jest tego naprawde sporo ale naprawde nie należy sie ich bać jest raczej na odwrót .Na czas zimy droga jest zablokowana przez wysypanie głazów i jakiś elementów betonowych zaraz za osrodkiem Balea przy wyciągu a sam górny tunel jest zamykany kratą .jesli droga jest otwarta to dla wszystkich ,nie jak ktoś napisał tylko dla motocykli.Jeśli chcecie zachaczyć o Brasov proponuje wam po zjechaniu z transfogarskiej w Curtea de Arges jechać DN73C na Campulung i dalej DN73 na Cristian Brasov ,naprawde bardzo fajna droga niedoceniona i mało znana poza ruchem lokalnym.Na wjezdzie na DN7C na rondzie jest Lukoil ,a po zjezdzie w Curtea ale jakieś 500 metrów prosto za zjazdem na 73C bo potem już dopiero przed Brasovem.Romunów i Cyganów nie ma co sie obawiać jedynie nigdy absolutnie nie wymieniajcie pieniedzy poza kantorami,bo na 100% dostaniecie fałszywki.Jeśli planujecie spanie w namiotach to nie ma problemu choć na samym szczycie na halach chca za to kase nie wiem czy legalnie ,ale już troche niżej nie ma problemu.Sam przejazd granicy miedzy HU a RO w zależności od przejscia trwa od 5min. do max 1 godziny i nigdy nie było eskalacji problemu zwiazanych z uchodzcami ,coś ktoś słyszał nie widział i pisze pierdoły.Jak coś to smiało pytajcie,moge podpowiedziec czy doradzić choć nie od razu bo mało mam czasu by tu zagladać.kaczan77 pisze:Polecam Rumunię.Przez dwa wyjazdy ani razu nie rozłożyłem namiotu.Jest sporo miejsc do noclegowania w przystępnych cenach..Trzeba uważać na policje,bo w zabudowanym przekroczenie o ponad 50km/h-zabierają prawko..ewentualnie mandat 250zł.Dużo nowego asfaltu w zeszłym roku polożyli.Drogi ogólnie w dobrym stanie..