kupno vfr800 fi

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Enkidu

kupno vfr800 fi

Post autor: Enkidu » ndz 22 mar 2015, 10:22

Witam,

Przymierzam się do zakupu vfr-ki, moto mnie urzekł dużo pozytywnych opinii usłyszałem i mam taką opcję tuż przy domu :

http://otomoto.pl/honda-vfr-800-piekna- ... 41756.html

Oglądałem ją już 2 razy, motocykl mam do kupienia w cenie 9400 z kufrem (simply givi z płytą, w takim sobie stanie) oraz oponą tylną używaną (dodatkowo, bedzie na 2 sezony).

Jesteście mi w stanie poradzić coś? Na co zwrócić uwagę? Czy to nie zbyt wygórowana cena? Stan oceniam na dobry, nie potrafię określić zużycia napędu ząbki nie wyglądają na mocno sfatygowane, łańcuch wydawał mi się dość luźny. Nic nie cieknie pali od razu,w przebieg nie wierze, przynajmniej nie w takim moto.

Dziękuje z góry za pomoc!
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Re: kupno vfr800 fi

Post autor: emil » ndz 22 mar 2015, 10:28

nie ten dział.

witamy na forum :bye :roll:

Awatar użytkownika
Bury
klepacz
klepacz
Imię: Andrzej
województwo: pomorskie

Post autor: Bury » ndz 22 mar 2015, 11:58

no właśnie z butami do wyra? do przywitalni marsz
VFR800 RC46 98r była
CBR1100XX Super Blackbird
Darkness Black Metallic

Enkidu

Post autor: Enkidu » ndz 22 mar 2015, 12:04

Wszystko jest po koleii :P, witał się będę ze wszystkimi gdy dołączę do waszego grona kupując VFR-ke :D teraz jestem tylko gościem. Ale liczę na to że się to zmieni :D.

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » ndz 22 mar 2015, 14:23

Enkidu pisze:Wszystko jest po koleii :P, witał się będę ze wszystkimi gdy dołączę do waszego grona kupując VFR-ke :D teraz jestem tylko gościem. Ale liczę na to że się to zmieni :D.
Drogi Enkidu.
Logujesz się na naszym forum, witasz się tu: viewforum.php?f=33, krótko przedstawiasz i piszesz właśnie ten post w odpowiednim dziale: viewforum.php?f=49.
Potem będzie już z górki. :wink:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

tango
bywalec
bywalec
Imię: Michal
województwo: mazowieckie

Post autor: tango » pt 14 sie 2015, 20:36

Wykorzystam temat: powiedzcie czy warto szukać i kupić VFR z roczników 2000 - 2001 czy lepiej zostać przy 1998-99?
Nowsze mają HISSa, sonde lambda, katalizator, automatyczne ssanie - czyli więcej rzeczy, które się mogą zepsuć. Czy one rzeczywiście tak padają, że lepiej wybrać starszą wersję? Na pewno na plus jest inna mapa - oszczędność w turystyce. No i nie chce mi się wierzyć aby taki dobry motocykl zepsuć takimi dodatkami.
Z drugiej strony w ogłoszeniach sprzedaży więcej jest modeli starszych -> wniosek: nowsze jeżdżą i właściciele nie chcą się ich pozbywać.
Co radzicie - jestem zielony w temacie obecnie przebijam się przez lekturę forum ;)

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » pt 14 sie 2015, 21:45

tango pisze:czyli więcej rzeczy, które się mogą zepsuć
Właśnie to są elementy które się nie psują. Celuj w te modele jeśli chcesz mieć najlepszą VFR w historii. :P
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

tango
bywalec
bywalec
Imię: Michal
województwo: mazowieckie

Post autor: tango » pt 14 sie 2015, 22:24

Dzieki Arnold :) tak tez bede szukal. Wlasnie przebrnalem przez watek: Ograniczyc spalanie i podejrzewam ze te dobre wyniki niektorych to wlasnie takze dzieki nowszej konstrukcji. A jak na zlosc poliftowych prawie nie ma :\

ODPOWIEDZ