Obniżenie VFR?

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
Kolega_PL
pisarz
pisarz
Imię: Adam
województwo: kujawsko-pomorskie

Re: Obniżenie VFR?

Post autor: Kolega_PL » wt 21 sie 2012, 21:10

kris2k pisze:
zurugula pisze: Z ogólnie wiadomych to wymiana siedzenia (mniej tapicerki= mniej komfortu), ale to i tak nie do końca załatwi sprawę.
Nie powoduje pod 1 warunkiem, jak jestes niski to jest tez szansa ze malo wazysz, tym samym mniej gabki pod tylkiem nie robi zadnej roznicy.
Ja mam 2cm mniej na siedzeniu i jest idealnie bez uszczerbku na komforcie.
Mniej gąbki to znaczy że niżej siedzisz i masz większe ugięcie w kolanach, bo przecież podnóżków nie obniżasz. A to powoduje, czy chcesz czy nie, mniejszy komfort w porównaniu do normalnej kanapy. Przynajmniej jeśli chodzi o nogi.
Nawet te marne dwa centymetry różnicę robią. A zauważysz w długiej trasie, albo po przesiadce na inną VFR.
Ja akurat dołożyłem gąbki i jeśli chodzi o kolana i tyłek to jest zdecydowanie lepiej. Gorzej natomiast jest jak się zatrzymuje :D
Adam

Awatar użytkownika
zurugula
województwo: śląskie

Post autor: zurugula » pn 03 wrz 2012, 11:06

kris2k pisze:
zurugula pisze: Z ogólnie wiadomych to wymiana siedzenia (mniej tapicerki= mniej komfortu), ale to i tak nie do końca załatwi sprawę.
Nie powoduje pod 1 warunkiem, jak jestes niski to jest tez szansa ze malo wazysz, tym samym mniej gabki pod tylkiem nie robi zadnej roznicy.
Ja mam 2cm mniej na siedzeniu i jest idealnie bez uszczerbku na komforcie.
Jak to się w moich stronach "godo"... Kurdupel ale krepel (pączek)... 170 i ponad 90 kilo żywca:P
Fakir pisze:
kiki pisze:a jak będzie z zakrętami? żeby nie było akcji że co drugi zakręt powoduje tarcie podnózkami o asfalt...
na seryjnych ustawieniach najpierw szurają podnóżki, dopiero później dochodzisz do granicznego momentu opon, to na obniżonej będziesz przycierać podnóżki na każdym głębszym winklu 8) :P
Potem ten szpan że podnóżki całe zjechane na rant 8)

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » śr 09 sty 2013, 12:50

Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

ODPOWIEDZ