sorry, ale chyba zepsuta...shoovfr750 pisze: fazer pali 5-6 litr?w a vfra przy takiej samej jezdzie 6-10
Koszt utrzymania
- Radek
- teksciarz
Nie zgodz? si? z Tob?. Je?dzi?em R4 (gpx750 dok?adnie) i kr?ci?em j? zazwyczaj bardzo wysoko i nigdy nie zjad?a wiecej ni? 6l. Moja przygoda z VFR si? dopiero zaczyna ,ale ju? wiem,?e spalanie jest o niebo wi?ksze. Przyk?adowo ostatnio na ok. 20l zrobi?em 200km i to jad?c znacznie spokojniej ni? kawasaki.Mam nadziej?,?e po regulacjach i wymianie filtra pow. spalanie spadnie do sensownego poziomu.Karol656 pisze: co do zu?ycia paliwka to wiadomo ?e silniki V pal? mniej od rz?d?wek
Teraz jeszcze pytanko:
ile kilometr?w przejedziecie po przecykni?ciu na pozycje RES ? Czy w tej pozycji kranik nadal jest podci?nieniowy czy ju? paliwo leci ciurkiem

- zbyl
- pisarz
- Imię: Zbyszek
- województwo: świętokrzyskie
Nie wiem stary jak jezdziles aby uzyskac spalanie 10 litrow na 100 
Ale mi sie tak nigdy nie udalo maks co uzyskalem kiedys to bylo 6,8 litra. i to wszystko
co mi sie udalo z niej wykatowac. I tak po takiej jezdzie mialem dusze na ramieniu.
Wczoraj wracajac z czestochowy jadac do 160 z pasazerka mialem spalanie 6,2 lira
i koniec.
zbyl

Ale mi sie tak nigdy nie udalo maks co uzyskalem kiedys to bylo 6,8 litra. i to wszystko
co mi sie udalo z niej wykatowac. I tak po takiej jezdzie mialem dusze na ramieniu.
Wczoraj wracajac z czestochowy jadac do 160 z pasazerka mialem spalanie 6,2 lira
i koniec.
zbyl
- maciek
- klepacz
- Imię: Maciej
- Kontakt:
Ja spalanie na poziomie 6.8 l/100km uzyska?em jad?c dynamicznie na trasie z pasa?erk? z pr?dko?ciami 150-160, w porywach do 180.
Ka?de wyprzedzanie by?o jak najkr?tsze
Moja VFR jednak sporo pali, albo wszyscy zani?aj?
Bo ostatnio wysz?o mi 6l/100km, przy czym wi?kszo?? trasy to by?o spacerowe tempo z pasa?erk?.
Ka?de wyprzedzanie by?o jak najkr?tsze

Moja VFR jednak sporo pali, albo wszyscy zani?aj?

Bo ostatnio wysz?o mi 6l/100km, przy czym wi?kszo?? trasy to by?o spacerowe tempo z pasa?erk?.

- kris
- pisarz
- Kontakt:
Ja zmieni?em filtr w tym sezonie na K&N iwydech ale spalanie jest raczej na takim samym poziomie,hodzi r?wniutko, synchro by?o raczej przyzwoito?ci? ni? potrzeb?.A mo?e wielko?? spalania spowodowana jest raczej jako?ci? paliwa.Zastanawia? si? kt?ry? z was,ja jak mog? to tankuj? na SHELUczy BP.Mo?e tu jest haczyk??
?

- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Poprawka - jakie mam spalanie mo?e si? okaza? dopiero teraz - mia?em pewne problemy z r?wnomierno?ci? pracy silnika. Podejrzenie pad?o na ?wiece, a po wymianie okaza?o si?, ?e ?wieczka pierwszego cylindra jest czarna. W sumie przez przypadek znalaz?em przyczyn? - by? nim przetarty przew?d pomi?dzy cewk? zap?onow? i modu?em. Kabelek zwiera? si? do masy prawdopodobnie dawa? iskr? w dowolnym momencie pracy silnika. My?l?, ?e mog?o to o par? procent zawy?y? spalanie.
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka