siemaa!!!

Jesteś nowy? :) Przywitaj sie z nami.
OVzkee
bywalec
bywalec
Imię: Sebastian
województwo: śląskie

siemaa!!!

Post autor: OVzkee » czw 05 lip 2012, 22:33

siemano wszystkim! :P chciałem się z wami przywitać jako nowy użytkownik forum i posiadacz VFR-ki 750. Po przeglądnięciu dużej ilości postów postanowiłem się zarejestrować, jakoś wcześniej miałem wątpliwości...już tłumacze dlaczego. Odkąd interesują mnie motory czyli co najmniej 10 lat, zawsze były to streetfightery, a wiem po sobie, że różnie to ludzie odbierają...fakt faktem kwestia gustu, który nie powinien podlegać dyskusji. W końcu każdy może mieć swoje zdanie i uważam, że każdego zdanie trzeba uszanować. Ale zobaczyłem, że jest tu paru z podobnymi upodobaniami. Fabryczne moto też mi się podobają, ale nie wywołują we mnie takiej fascynacji..witam was wszystkich :D przyczepności i gumowych drzew!!!

Awatar użytkownika
Marsel
pisarz
pisarz
Imię: Marceli
województwo: łódzkie

Re: siemaa!!!

Post autor: Marsel » pt 06 lip 2012, 07:18

powitać, powitać

a
drzew najlepiej brak
Żyć szybko, umrzeć późno ...
http://babelkowy-swiat.pl/

Awatar użytkownika
śliniak290
klepacz
klepacz
Imię: Wojciech
województwo: mazowieckie

Post autor: śliniak290 » pt 06 lip 2012, 20:00

siemka :D
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » pt 06 lip 2012, 20:57

Witaj Kolego 8)
OVzkee pisze:...nowy użytkownik forum i posiadacz VFR-ki 750...
Śmiało, nie wstydź się i napisz więcej o swoim sprzęcie :wink:
Marsel pisze:...drzew najlepiej brak
I w czym odbędziesz swoja ostatnią podróż :?: W plastiku lub kartonie :?: :evil
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

OVzkee
bywalec
bywalec

Post autor: OVzkee » sob 07 lip 2012, 12:45

jak już napisałem, motorami interesuję się około 10-ciu lat, ale doświadczenie z nimi mam znikome. VFRka to mój pierwszy moto. Kupiłem ją w całkowitym oryginale już wtedy z myślą o pozbawieniu jej pewnych części :wink: . Kiedy kumpel powiedział mi że jego znajomy ma moto godne polecenia wiedziałem już, że moge brać w ciemno, ale kiedy ją zobaczyłem...gdybym mógł przeciągnął bym kartę kredytową przez tyłek, żeby wypłacić kasę przez gębę :P rocznik 92, biała, nakładka na kanapie stan idealny...rażące po oczach niebieskie paski na felgach, które postanowiłem od razu zniwelować..patrząc tak na nią myślałem, że lepiej nie mogłem trafić, do czasu jak ją odpaliłem...kluczyk, klik i...prawie się olałem ze szczęścia. Wypruty wydech GPR-a i praca silnika + wygląd ogólny wywołały we mnie niesamowitą ekstazę. I problem.. pomyślałem, kur## szkoda mi tak pięknego moto na streeta, który był zawsze moim marzeniem. Po krótkim namyśle ok.5s mówię - biorę ją, na co właściciel "ok tylko mam prośbę..nie lataj w moich okolicach bo będzie mi jej brakować" na co ja "nie martw się, jak już mnie zobaczysz to tylko parę razy bo po następnej zimie go nie poznasz". Przeraźił się jak wytłumaczyłem o co chodzi :wink: Moto kupiłem początkiem września 2010r chciałem pojeździć na niej do końca sezonu, następny cały i na zimę zabrać się za budowę, rozebrać, sprzedać komplet owiewek i częściowo mieć fundusze na pracę. Pierwszy przejazd od sprzedającego do domu wywołał na mnie piorunujące wrażenie..szczerze mówiąc bałem się pojemności 750 na pierwszy motor ale kumpel mówi dasz sobie radę..pomyślałem a co tam.. :twisted: zsiadłem pod domem i poczułem, że cały drżę..wspaniałe uczucie..pierwszej nocy nie przespałem bo myślałem cały czas o mojej piękności i o tym co z niej się zrodzi. Już w tedy miałem pełno pomysłów. Skrócimy ten esej :P Połowa października ponoć ostatni dzień pogody wiec co..ostatnia przejażdżka w tym krótkim sezonie. Tłumaczę sobie, iż stało się jak się stało dlatego, że planowałem tak długo jeździć fabrycznym motorem :mrgreen: A dodatkowo, że nie wielkie doświadczenie, że chłodno, że żwirek, że za szybko...ślizg. Paskudny w skutkach dla mojej piękności, dla mnie na szczęście parę otarć, nic poważnego. VFRka leci na prawy bok, i całą swoją masą uderza w drzewo na szczęście już beze mnie. Po zagojeniu ran fizycznych i psychicznych pierwsze oględziny. Lewa strona ok coś się sprzeda, pytanie co z ramą..patrząc na sztycę niesamowicie pogiętą prawie płaczę, na szczęście po mierzeniu, rama prosta. Strona prawa całkowicie zdarta, a raczej rozj*****. Cóż trzeba się brać do roboty...w tym roku wyjechała po raz pierwszy po tak długim czasie(ze względu na prace - kierowca międzynarodowy) i znowu mogę się nią cieszyć tym razem jako spełnieniem moich marzeń, bo kiedy już zobaczyłem efekt prawie końcowy rozpłakałem się. Wiem, że dla wielu może to być paskudne, profanujące itd. mnie to cieszy i wywołuje reakcje mocniejsze niż opisane przy kupnie. Prawie końcowy dlatego że są jeszcze plany na ta zimę, ale wszystko zależy od funduszy i czasu :( chciałem nią wyjechać w pełni skończoną, ale już nie mogłem wytrzymać, musiałem pojeździć w tym roku :twisted:. Ot taka moja historia związana z tym cudownym motorem jakim jest honda VFR. Się trochę rozpisałem...sorki :mrgreen:. Figaro odpowiedź na Twoje pytanie... w porcelanowym wazonie :lol: Nie wykluczam, że kiedyś kupię "plastika", na tą zimę planuję kupić jakiegoś naked'a, ale oczywiście moja VFRka zostaje zemną do końca :wink:

Awatar użytkownika
voivodpk2
bywalec
bywalec
Imię: Przemek
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: voivodpk2 » sob 07 lip 2012, 13:16

Można prosić o foto :o

OVzkee
bywalec
bywalec

Post autor: OVzkee » sob 07 lip 2012, 13:58

jestem właśnie na etapie zbierania zdjęć przed, w trakcie, i po budowie, myślę, że jak wrócę z trasy koło 20 lipca wrzucę co będę miał :)

Awatar użytkownika
Doozer
bywalec
bywalec
Imię: Sylwester
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: Doozer » ndz 08 lip 2012, 12:02

Cześć i czołem.
Życie to wyścig. Wszystko co jest przedtem i po - jest tylko oczekiwaniem...
Steve McQueen

Awatar użytkownika
zajcow
Imię: Mariusz

Post autor: zajcow » wt 10 lip 2012, 08:46

Witaj , jeżeli jeżdzisz tak samo jak piszesz to penie niedługo sie spotkamy :bye

OVzkee
bywalec
bywalec

Post autor: OVzkee » wt 10 lip 2012, 11:46

zajcow pisze:Witaj , jeżeli jeżdzisz tak samo jak piszesz to penie niedługo sie spotkamy :bye
co masz na myśli? bo trochę nie rozumiem..

Awatar użytkownika
kazayoshi
bywalec
bywalec
Imię: Kamil

Post autor: kazayoshi » wt 10 lip 2012, 23:05

Povitac kolege :)

Awatar użytkownika
Żeton
klepacz
klepacz
Imię: Artur
Kontakt:

Post autor: Żeton » ndz 15 lip 2012, 13:07

poVitac poVitac :bye
możesz dodać parę fotek :twisted:
Nie ma obcych wśród Błękitnych Rycerzy, są tylko niespotkani przyjaciele. "There are no strangers, only friends you haven't met. RIDE WITH PRIDE

Awatar użytkownika
zajcow
Imię: Mariusz

Post autor: zajcow » ndz 15 lip 2012, 13:16

:D chodziło mi o to ze dużo i fajnie piszesz -więc pewnie też dużo jeżdzisz :bye

OVzkee
bywalec
bywalec

Post autor: OVzkee » śr 18 lip 2012, 17:30

hehe... myślałem, że też robisz w transporcie i, że spotkamy się w trasie...heh no to już jest zboczenie zawodowe...dzisiaj jak widać wróciłem :D przejeżdżając przez granice w Cieszynie o godzinie 3 rano patrzę na niebo..kurde może być ładna pogoda...ale wyjeżdżając z Bielska nie miłosiernie zaczął napier..... deszcz. Dojechałem do Krk i znowu delikatnie się wypogodziło. Zrzuciłem towar i nawrotka do domu. I już coraz lepiej :aww . Karwa wjeżdżam do Bielska i ulewa jak jasna cholera... :sciana Położyłem się spać koło 9 właśnie wstałem...niektórzy pewnie pomyślą, że cholerny ze mnie śpioch, ale na swoje usprawiedliwienie mam tyle, że od wczoraj jestem 31h za kółkiem..ale mniejsza o samochody :lol: wstaję i co? piękna pogoda, droga suchutka... :hooray :hooray :hooray także chciałem się przywitać po powrocie i idę korzystać z tego pięknego daru natury motoride: :biggrin a jak już wytrzeźwieję po spotkaniu z kumplami to postaram się jutro podrzucić jakieś foty tego mojego wynalazka :D pozdro!

ODPOWIEDZ