Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
-
_olhav_
- Imię: Tomek
- województwo: małopolskie
Witam,
Stwierdziłem, że immobilizer immobilizerem a przydałoby się coś redundantnego

U siebie w aucie mam ukryty przycisk na przewodzie od rozrusznika i aby zapalić trzeba (u mnie nogą) mieć go wciśniętego. Działa genialnie. W motocyklu jednak odpalanie z jedną łapą w dziwnym miejscu jest bez sensu dlatego trzeba by zmontować jakiś układzik z podtrzymaniem z zapłonu tak aby wystarczyło pstryknięcie i dalej jakiś przekaźnik podtrzyma prąd. Zresztą te gadżety to sprawa dalsza. Trzeba się dobrać do przewodów stacyjki i/lub startera. I tu jest moje pytanie: czy ktoś to już robił i wie, który kabelek jest który? albo ma jakiś schemacik? Bardzo by to ułatwiło sprawę. Może ktoś już śmiga z jakimś takim patentem - niech się przyzna.
Pozdrawiam,
Tomek
"różnica pomiędzy teorią a praktyką jest taka, że w teorii nie ma różnicy pomiędzy teorią a praktyką a w praktyce jest"
-
PETER
- stary wyjadacz

- Imię: PIOTR
a może komuś pasuje blokada na kartę masz przy sobie karte odpalasz gasisz odchodzisz i bez karty nawet z kluczykami nie odpalisz nic nie trzeba naciskać załączać itp
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-
Heno
- zadomowiony

- Imię: Henryk
- województwo: pomorskie
Proponuje alarm RTXmotoGP pro (129 zł) z instrukcją montażu, montowałem w czterech motkach,chodzi bez problemu.
Uważaj na drodze, bo inni chcą ci zrobić krzywdę.
-
pawels
- zadomowiony

- województwo: kujawsko-pomorskie
Proponuje alarm RTXmotoGP pro
W opisie produktu czytałem, że jest opcja zdalnego uruchamiania silnika. Zastanawia mnie jak to współgra z HISSEM, kiedy nie ma kluczyka w stacyjce?
-
andreas
- teksciarz

- Imię: Andrzej
- województwo: pomorskie
pawels pisze:
W opisie produktu czytałem, że jest opcja zdalnego uruchamiania silnika. Zastanawia mnie jak to współgra z HISSEM, kiedy nie ma kluczyka w stacyjce?
Pokręcisz rozrusznikiem zdalnie,ale nie ma co liczyć że motor zagada.
-
_olhav_
- Imię: Tomek
Patrzyłem na ten alarm. W sumie dobry pomysł, jak nic mądrego nie wymyślę to się może skuszę, ale tak naprawdę nic nie działa tak dobrze jak całkowicie dziwaczny, nieseryjny, wymyślony patencik typu: jak się nie podrapiesz pięć razy za lewym uchem i raz za prawym to nie pojedziesz.
"różnica pomiędzy teorią a praktyką jest taka, że w teorii nie ma różnicy pomiędzy teorią a praktyką a w praktyce jest"
-
Stuwka
- klepacz

- Imię: Konrad
-
Kontakt:
Mam alarm ze Stiga dałem koło 50 zł odpalanie z pilota i takie tam. Jak na razie spisuję się dobrze.
RC 36 II 96r.
Żyje się po to, by latać na moto i czasami dla śmiechu postrzelać z wydechu : )
Co mogę powiedzieć o użytkownikach forum ?
yes we can!!
Głośno mówie i Głośny mam wydech, krótko mówiąc jestem z Południa czyli Góral nisko pienny