Crashpady
- str6
- teksciarz
- Imię: TOMEK
Re: Crashpady
crashpad ma dwa zadania pierwsze to chronić moją d...ę (kolana itp.) a drugi to d..ę motocykla (owiewki itp.).Przy parkingówce crashpad jest tak skonstruowany że ciężko będzie go zgiąć na śrubie, przy większym dzwonie nic nie pomoże.Przy najmniej ja wychodzę z takiego założenia więc swoje pady podobnie mam spasowane. 

Strażak
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
A gó... prawda.klosiewi pisze:Arnold spasowałeś kraszpady na sztywno czyli nie zostawiłeś miejsca na podgięcie się szpilki. Jeśli tak zostawisz to przy ślizgu kraszpad połamie Ci owiewkę

- orzyl
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
obyś nie doświadczył tej siły, ale Klosiewi ma rację
Nie są to puste słowa, a sprawdzona teoria, i to na skórze jednego z nas, o ile sie nie mylę, na moich oczach...

Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...
- Arnold
- ostry klepacz
- Kontakt:
To mam 50 mm tam wywiercić?? Ja wiem że to nie ma wyglądać a działać ale chyba tyle miejsca tam nie potrzeba.
- orzyl
- klepacz
- Kontakt:
żaden otwór nie zapewni Ci tego, że crashpad tego nie połamie. Możesz jedynie starać się zminimalizować uszkodzenia. Crashpad się wygnie bardziej albo mniej, ale przy Twoim otworze prawie napewno owiewka dostanie. Moim zdaniem zrob 8-10mm promień większy od promienia który ma w tym miejscu tuleja od crashpada. ale to tylko moje zdanie 

- klosiewi
- klepacz
- Imię: Grzegorz
- województwo: mazowieckie
Widzę dlatego z nie mojego ale doświadczenia Ci napisałem swoją radę, ale widzę iż jesteś mondrzejszy...Arnold pisze:Widzisz jak ten moto wygląda na ostatnim foto?
Nic nie wiercić, ja mam zrobiony otwór w kształcie elipsy który w momencie podgięcia się szpilki w tył lub do przodu daje możliwość powrotu na kołach do domuArnold pisze:To mam 50 mm tam wywiercić??
- Arnold
- ostry klepacz
- Kontakt:
Niestety tekst nie odda charakteru wymowy. Mogło zostać, to co napisałem, tak odebrane.klosiewi pisze: ale widzę iż jesteś mondrzejszy...
A dlaczego nie dopuszczasz możliwości odgięcia się pada w górę? Albo w dół? Mój moto przy ostatnim ślizgu leciał właśnie "w górę" co odgięło by crasha w dół.klosiewi pisze:otwór w kształcie elipsy
- orzyl
- klepacz
- Kontakt:
kazdy sobie cos przyjmuje, i sam za to odpowiada pozniej. pluje sobie w brodę albo sie cieszy. My tylko radzimy, na podstawie naszych doswiadczen, doswiadczenia, wiedzy nabytej, nauczonej. Twoim zadaniem jest sobie odfiltrować wg tego w co wierzysz
Ja polecam wycięcie jednak otworu okrągłego, po ok 10mm wiekszego niż crashapada w miejscu gdzie przechodzi owiewka.

- greck
- teksciarz
- Imię: grzegorz
- województwo: śląskie
crashpady od Lasocha pięknie założone i dopasowane, wypełnione w środku, wygladają zajefajnie
Zbiorniczek wyrównawczy (vtec 2009 ) zastapiony zborniczkiem z Piaggio pasuje choc trocze mniejszy i nie trzeba bylo oryginalnego przerabiac !

- greck
- teksciarz
No niestety nie ja ale mechanik, ale zrobił to ekstra, jak się nauczę wklejać zdjęcia to pokazę 

- Piotrek KOsa
- województwo: warmińsko-mazurskie
Greck pochwal się jak to wygląda, sam w tej chwili szukam padów do vitka i pewnie skorzystam z pomocy Lasocha.
Only God can judge me
- greck
- teksciarz
I wyszło tak
( crashpady Lasoch - montaż vMotor Bielsko-Biała 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Bardzo ładnie wycięli. Nie widać odprysków.
Brawo
Brawo
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
- Charlie88
- zadomowiony
- Imię: Karol
- województwo: mazowieckie
Na zdjęciu nie widzę i pytam:greck pisze:I wyszło tak( crashpady Lasoch - montaż vMotor Bielsko-Biała
Wycieli otwór idealnie pod tuleje crash pada czy jest troche wiekszy??
W razie nie groznej gleby crash pad moze nieznacznie się przegiąc i wtedy połamie owiewke (nie testowane ale tak mysle

Ja w swojej jak montowałem to wyciąłem otwór o średnicy 40mm gdzie tulejka od crasha ma 30mm.