POZYTYWNIE :)
- VFRKrzysztof
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: mazowieckie
Re: POZYTYWNIE :)
Siedziałem sobie w knajpie koło Hanoweru, kelner Hans donosił żarcie i piwo, i pomyślałem sobie: tak powinno być. W końcu to my wygraliśmy wojnę, no nie? 

The best is yet to come! 

- mrf
- Łopata
- Imię: Michał
- Kontakt:
a po jakiemu to zarcie zamowiles?VFRKrzysztof pisze:Siedziałem sobie w knajpie koło Hanoweru, kelner Hans donosił żarcie i piwo, i pomyślałem sobie: tak powinno być. W końcu to my wygraliśmy wojnę, no nie?

A Rh POSITIVE
- benito
- ostry klepacz
- Imię: Jarek
- Kontakt:
Pewnie po unijnemu: Ein kiełbasa please, graziemrf pisze:a po jakiemu to zarcie zamowiles?

Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05
- VFRKrzysztof
- klepacz
W menu były obrazki. Pokazałem palcem
A piwo to w wielu językach umiem zamówić, nawet po węgiersku 

The best is yet to come! 

- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: śląskie
Powiem Tylko tyle że wydechy grają przepięknie na live

VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- Kontakt:
Gacol no to zrobiłeś sobie dzień dziecka
Jak cenowo one wychodzą??

Jak cenowo one wychodzą??
- VFRKrzysztof
- klepacz
W tym tygodniu robię ciekawe kółeczko. Dziś Warszawa - Monachium - Sztutgart. Bez przygód, wszystko o czasie, bagaż przyleciał ze mną, a w wypożyczalni dali mi lepszy samochód, niż zamawiałem. Wchodzę do hotelu i widzę, że właściciel jest fanem Rossiego, bo w holu stoi takie cuś:

A obok hotelu jest jakieś muzeum samolotów, samochodów i nie wiem czego jeszcze. Przez okno widzę takie cuś:

Jutro i pojutrze ciężka praca. W czwartek rano pobudka o trzeciej i lecimy Sztutgart - Frankfurt - Sankt Petersburg. A w Leningradzie teraz są białe noce, więc nie zamierzamy spać, pracujemy cały dzień, całą noc i cały dzień
A w piątek po południu Sankt Petersburg - Warszawa.

A obok hotelu jest jakieś muzeum samolotów, samochodów i nie wiem czego jeszcze. Przez okno widzę takie cuś:

Jutro i pojutrze ciężka praca. W czwartek rano pobudka o trzeciej i lecimy Sztutgart - Frankfurt - Sankt Petersburg. A w Leningradzie teraz są białe noce, więc nie zamierzamy spać, pracujemy cały dzień, całą noc i cały dzień

The best is yet to come! 

- Hefajstos
- klepacz
- Imię: Maciej
w VFR-ce zszedłem ze spalaniem poniżej 6l/100 km
Z pozytywów, to od wczoraj mój Vitek stoi w warsztacie u PETERA, gdzie będzie się przeglądał i zmieniał manetki na grzane i zostanie uzbrojony w nowe klocki, że o wymianie płynów i regulacji nie wspomnę. A jesli chodzi o spalanie, to mi ostatnio na trasie Warszawa - Gdańsk - Warszawa udało się zejść poniżej 5,5l/100 km, więc nie jest źle przy czym gwoli wyjaśnienia nie przekraczałem 7k obrotów.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe
- klosiewi
- klepacz
- Imię: Grzegorz
Co Wy z tym spalaniem... Niedźwiedź też mówił iż na 10 litrach paliwa CBF600S robi 180 km'ów, a jak ja wsiadłem to nie mogłem zejść poniżej 12l/100km. Tak samo z Vitkiem nie wiem skąd Wam się biorą takie cyfry... szczerze mi więcej niż 22l paliwa Vitek nie spalił a normą jest iż po 200 km świeci się żebrak i leje 17-18l paliwa. Do ch...a przecież moto to zabawka a nie bicie rekordów w zamulanie i kropelkowanie paliwa jak chcecie zejść ze spalaniem to kupcie sobie skutery i wtedy spalanie będzie na poziomie 2-3 litrów...St@ry pisze:A jesli chodzi o spalanie, to mi ostatnio na trasie Warszawa - Gdańsk - Warszawa udało się zejść poniżej 5,5l/100 km, więc nie jest źle przy czym gwoli wyjaśnienia nie przekraczałem 7k obrotów.
Aż się obśliniłem...

- marcinskc
- pisarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Nie wiem skąd Ci się bierze takie spalanie. Mi wychodzi 8l a wolno nie jeżdże.klosiewi pisze:Niedźwiedź też mówił iż na 10 litrach paliwa CBF600S robi 180 km'ów, a jak ja wsiadłem to nie mogłem zejść poniżej 12l/100km.
- klosiewi
- klepacz
marcinskc nie zauważyłeś iż tu piszę omarcinskc pisze:Mi wychodzi 8l a wolno nie jeżdże.
a Ty mówisz o swoim Vitku. ja o moim mówię o tu:marcinskc pisze:klosiewi pisze:CBF600S
klosiewi pisze:Tak samo z Vitkiem nie wiem skąd Wam się biorą takie cyfry... szczerze mi więcej niż 22l paliwa Vitek nie spalił a normą jest iż po 200 km świeci się żebrak i leje 17-18l paliwa.
No jak jeździsz dużo to chyba lepiej jak mniej spali, żeby więcej pojeździć?klosiewi pisze: Co Wy z tym spalaniem...
Gdy jeździsz okazjonalnie, to może palić ile wlejesz, bo i tak nie odczujesz tego zużycia paliwa
A po drugie jak mam gdzieś jechać na weekend np., to wolałbym żeby mniej spalił, bo wtedy mogę więcej pozwiedzać
Policzcie sobie ile będziecie mogli zrobić więcej km gdy moto spali z 1-2L mniej a robicie w sezonie 20tys km...
Wyjdzie Wam oszczędność od 1-2tys zł a za to już można gdzieś wyskoczyć na kilka dni

- klosiewi
- klepacz
to go poprośFred pisze:to wolałbym żeby mniej spalił

ja robie ok 17 kkm i jeszcze o tym nie myślałem, bo jeżeli nie stać mnie na utrzymanie, motocykla który ma na obrotomieżu 14 tyś. obr/min i nie mam za co nalać do baku to albo kupuje skuter i też się cieszę z dwóch kół albo samochód do przemieszczania się.Fred pisze:Policzcie sobie ile będziecie mogli zrobić więcej km gdy moto spali z 1-2L mniej a robicie w sezonie 20tys km...
Fred czy nie uważasz iż moto ma dawać fun i zadowolenie??? Po co mi moto o pojemności Lytr jak jeżdżę do 3 tyś obrotów mówiąc sobie przy tym

PETER mi ostatnio opowiedział jak to ludzie się go pytają o spalanie:
Mi to pali 4l paliwa... przez pierwsze 40 km bo później to ja już nie daje rady...
To znaczy iż jeszcze troszkę drogi przed Tobą. MC_HAMMER w zeszłym roku stuknął 12l a i mi podczas jazdy z PETEREM i Hammerem po 150km zaświeciła się kontrolka żebraka...marcinskc pisze:Mi wychodzi 8l a wolno nie jeżdże.

- Sylwio
- klepacz
- Imię: Sylwester
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
klosiewi Ty to może za ciężki jesteś i dlatego Vitek tyle Ci pali. Poza tym masz szybę z deflektorem i nie czujesz pewnie, kiedy robi się wir w zbiorniku.
.
A moja FI pali tylko tyle ile jej wleje, więcej nie spali.

A moja FI pali tylko tyle ile jej wleje, więcej nie spali.
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."