NEGATYWNIE

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: poscig » śr 03 lis 2010, 20:35

Ja ostatnio przeglądalem allegro pod kątem DL-a i było w czym wybierać.Ciekawie ceny tez wyglądają,nawet za modele po lifcie.

Fazer72
pisarz
pisarz
Imię: Grzegorz

Post autor: Fazer72 » śr 03 lis 2010, 21:53

poscig pisze:Ciekawie ceny tez wyglądają
bo DL to bardzo korzystnie skalkulowany motocykl :lol:

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: poscig » pt 05 lis 2010, 11:19

Fazer72 pisze:bo DL to bardzo korzystnie skalkulowany motocykl :lol:
I to jest jego dużym atutem przy zakupie, choć nie tylko...

Awatar użytkownika
scibor
pisarz
pisarz
Imię: Patryk
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: scibor » sob 06 lis 2010, 10:35

No to jutro do szpitala na kolejne ciecie:/

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: poscig » pn 08 lis 2010, 09:53

Wczoraj jechaliśmy z kumplem (auto+przyczepka)kupić moto do szaleństw dla niego.Honda XR.Niby zwyczajna i na pozór prozaiczna czynność, która powinna dać nam dużo frajdy.NIESTETY
Około 60km od domu warchlak czyt.dzik przebiegł nam drogę i przy prędkości ok 90km/h kumpel trafił go przodem samochodu.Dzik wykonał ślizg ok 30 metrów po drodze wpadł do rowu i zdechł w przeciągu 12 minut.Miałem już duży lewarek aby mu ,,ulżyć,,ale potrzeby nie było.Dzik duży ok. 80kg zmasakrował samochód (maska złamana i pogięta, zderzak w strzępach,grille,wloty itd.zostały na drodze, lampy 2 sztuki ledwo trzymały sie na samochodzie.Po godzinie czekania na Policję oszacowalismy ,że można mimo wszytsko samochodem jechać dalej,protokół z wypadku,świadkowie itd mogliśmy jechac dalej.Policjant tylko zapytał czy wycieliśmy jaja warchlakowi,aby mięso nie śmierdziało.Tym pytaniem nas zdziwił i tym samym pozwolił dziką świnie wrzucić na przyczepkę.Tak też zrobiliśmy,ale dzwoniąc w różne miejsca nie znaleźliśmy nikogo kto by nam mięso zbadał i rozebrał,więc dzik został wyjeb....ny.
Na miejscu u gościa, który miał mieć zadbany sprzęt sprawny w 100% naszym oczą ukazał się mocno zdewastowany sprzet,którego było trudno odpalić, światła nie działały,masa kabelków wiszących itd.Sprzedający na pytanie o dokumantach stwierdził że podeśle pocztą :lol: mówimy dobra spadamy dość atrakcji na dziś.Ale kolega uparł się i chciał posłuchać silnika i zrobić rundę próbną,sprzedający mówi do mnie ,,Pan tez spróbuje to super sprzęt,,więc wsiadłem.Kilka boków,1,2,3 do końca i silnik stanął zablokowany(zatarty,wał lub korbowód stanął w poprzek)Koleś mówi dalej nie wiem co sie stało stając na kopniaku,przecież mechanik mi wał wymianił ostatnio....porzegnaliśmy się życząc powodzenia.Dzień pełen wrażeń, nerwów....JEST POLISA AC

Awatar użytkownika
Rozan
klepacz
klepacz

Post autor: Rozan » pn 08 lis 2010, 18:42

Spalimy mi się głośniki komputerowe. Jakby ktoś się nad nimi zastanawiał - Logitechy z-5500 (najwyższy model w ofercie producenta i jednocześnie najlepszego głośniki komputerowe na rynku), wytrzymały ok. 2 lat. Muszę znaleźć jakiegoś elektronika, a nóż uratuje ;)

Awatar użytkownika
timi
teksciarz
teksciarz
Imię: Tomek

Post autor: timi » pn 08 lis 2010, 19:28

No i stało się... :evil:
Pierwszy w życiu paciak :evil:
Dziś postanowiłem zamknąć sezon i zatankować Vitka do pełna, naubierałem się jak głupi i do garażu korzystając że wreszcie nie pada nawinąć ostatnie km sezonu. Wyjeżdżam, jade, jade i oczywiście zaczyna lać (nadmienię że moto już wylizane na zimę) wiec ja wk.... do białości w tył na lewo podjeżdżam pod garaż, stawiam moto na stopce (tak mi się przynajmniej wydawało) wstaję, a moto sruuuuuu na bok!!!!! :eek Tylko zamknięty kask uratował sąsiadów od poznania mojego drugiego "łacińskiego" JA. Kiedy już zaplułem całą szybkę w kasku, zabrałem się za podnoszenie moto i ocenę strat. Co się okazało, a nic :mrgreen: Crash pady lasoocha zdały egzamin na 6+ Jedyna strata to ułamana śrubka/ogranicznik od lewego podnóżka. A tak żadnej ryski ani na lusterku ani też na kufrze centralnym który dał bym głowę że polegnie (maxia 3 wiec jeden z większych).
Więc Panie lasooch flaszka ze mnie.

Obrazek

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz

Post autor: Lukaszny » wt 09 lis 2010, 12:01

poscig pisze:Wczoraj jechaliśmy z kumplem (auto+przyczepka)kupić moto do szaleństw dla niego.Honda XR.Niby zwyczajna i na pozór prozaiczna czynność, która powinna dać nam dużo frajdy.NIESTETY
Około 60km od domu warchlak czyt.dzik przebiegł nam drogę i przy prędkości ok 90km/h kumpel trafił go przodem samochodu.Dzik wykonał ślizg ok 30 metrów po drodze wpadł do rowu i zdechł w przeciągu 12 minut.Miałem już duży lewarek aby mu ,,ulżyć,,ale potrzeby nie było.Dzik duży ok. 80kg zmasakrował samochód (maska złamana i pogięta, zderzak w strzępach,grille,wloty itd.zostały na drodze, lampy 2 sztuki ledwo trzymały sie na samochodzie.Po godzinie czekania na Policję oszacowalismy ,że można mimo wszytsko samochodem jechać dalej,protokół z wypadku,świadkowie itd mogliśmy jechac dalej.Policjant tylko zapytał czy wycieliśmy jaja warchlakowi,aby mięso nie śmierdziało.Tym pytaniem nas zdziwił i tym samym pozwolił dziką świnie wrzucić na przyczepkę.Tak też zrobiliśmy,ale dzwoniąc w różne miejsca nie znaleźliśmy nikogo kto by nam mięso zbadał i rozebrał,więc dzik został wyjeb....ny.
Taki sezon na zwierzynę. Ja wczoraj miałem spotkanie ze zdecydowanie większym sierściuchem - Łoś mi wylazł na drogę. Obyło się bez strat, bo w porę wyhamowałem, a menda po długim trąbieniu zdecydowała się odwrócić zadem i wrócić do lasu. Cholera jak jade przez las to mam czasami wrażenie, że to ja im przeszkadzam...

adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: adjar » wt 09 lis 2010, 13:55

Lukaszny pisze:Cholera jak jade przez las to mam czasami wrażenie, że to ja im przeszkadzam...
Bo dokładnie tak jest :)

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: mazowieckie

Post autor: VFRKrzysztof » wt 09 lis 2010, 18:23

Trzeba uważać. Namnożyło się tych bydlaków. Wiosną mój kolega nadział sie na takiego. Śmierć na miejscu.
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: puzon » wt 09 lis 2010, 21:18

poscig pisze:,więc dzik został wyjeb....ny
Więc w tym negatywie znalazł się też i pozytyw :mrgreen:

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: poscig » wt 09 lis 2010, 22:59

A propos dzików dziś trafiłem na debilną wypowiedz,że zagrodzenie obwodnicy przyczyniło sie do wzrostu liczebności dzików....przeciez wcześniej gineły pod kołami i problemu nie było.
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Ogr ... 43130.html

Awatar użytkownika
scibor
pisarz
pisarz
Imię: Patryk

Post autor: scibor » śr 10 lis 2010, 06:39

pociachali mnie, ale polowicznie - nastepna operacja w styczniu:/

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: poscig » śr 10 lis 2010, 09:42

Scibor jest też w tym pozytyw.....masz to częściowo już za sobą.Powrotu do zdrowia życzę.

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: kiki » czw 11 lis 2010, 08:09

Kolejny raz sprawdza się złota zasada - pożycz koledze pieniadze a stracisz i kolege i pieniądze.
Od 1,5 m-ca walcze z nim zeby oddal mi moją wlasnosc i dupa :evil: . Jutro ide do niego do roboty zeby wypisał weksel i skonczy się najprawdopodobniej w sądzie...
ech... :???: :evil:

ODPOWIEDZ