Manetki podgrzewane.
- eater
- pisarz
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
Manetki podgrzewane.
Hej ho załogo!
Planuję zamontować w Szerszeniu podgrzewane manetki, jednak nie wiem jakiego producenta (chociaż parę wskazówek na forum jest).
Jednak bardziej interesuje mnie kwestia montażu, tzn. jakiego rozmiaru powinny być manetki, jak i gdzie polecacie podłączać instalację?
Planuję zamontować w Szerszeniu podgrzewane manetki, jednak nie wiem jakiego producenta (chociaż parę wskazówek na forum jest).
Jednak bardziej interesuje mnie kwestia montażu, tzn. jakiego rozmiaru powinny być manetki, jak i gdzie polecacie podłączać instalację?
- JAZZPILOT
- Imię: Tomasz
A ja drogi kolego powiem tak.
Wydajność pr. w vfr jest na granicy dopuszczalnej przynajmniej tak jest u mnie Vfr 800fi,znane są bardzo częste przypadki padania reg. nap.Tak z nikąd się to nie bierze.Więc jeśli nie chcesz na jakiejś dalekiej trasie np. zagranicznej miast zwiedzania tracić czas i kesz na problemy z ładowaniem etc...,KUP SOBIE CIEPŁE RĘKAWICE...
Z uszanowaniem
pozdrawiam.Tomek
Wydajność pr. w vfr jest na granicy dopuszczalnej przynajmniej tak jest u mnie Vfr 800fi,znane są bardzo częste przypadki padania reg. nap.Tak z nikąd się to nie bierze.Więc jeśli nie chcesz na jakiejś dalekiej trasie np. zagranicznej miast zwiedzania tracić czas i kesz na problemy z ładowaniem etc...,KUP SOBIE CIEPŁE RĘKAWICE...
Z uszanowaniem
pozdrawiam.Tomek
los jest myśliwym..........
- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Vitam,ja mialme w swojej i przejechałem z nimi ponad 14 tyś km i wszystko ok,a miałem Daytony i następne tez bedą takie.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
ja powiem tak: mam podpięte 2 żarówki z przodu przez przekaźniki, na niskich obrotach, na światłach mijania, ładowanie wynosi 14,2V, na wyższych obrotach 14,5v. Po włączeniu manetek, na niskich spada do 14V, na wysokich do 14,3V, więc ładowanie jest, regler mam ducati energia i nie zgadzam się z niewydolnością układu ładowania w vfr
zrobione na tym zestawie ponad 30 tys km, aku wymienione, to fakt, ale miało lat x i zawsze w zimie był problem z nim, od wymiany w maju, ręką odjął wszystkie bóle
manety polecam zapinać pod przekaźnik sterowany światłem tylnym pozycyjnym 
u siebie mam oxfordy sport coś tam 2009 (sterownik v.7, ale nie świeci już jedna dioda, jednak pozycja działa), miałem wcześniej saitoII i nie polecam.
manetki do motocykli są standardowe, do atv inne, wiec nie bierz do atv. Problem może wynikać z długości manetek (saito były za krótkie, trzeba było wicinac dziurę na końcu), oxfordy długość mają ok, nie pamietam, czy wycinalem dziure żeby wsadzić crashpada czy nie
średnice napewno pasują, dobrze posmarować klejem kierownicę z lewej i rollgaz z prawej, żeby sie maneta nie obracała
ale nie za duzo tego kleju 
chyba tyle
pozdro

u siebie mam oxfordy sport coś tam 2009 (sterownik v.7, ale nie świeci już jedna dioda, jednak pozycja działa), miałem wcześniej saitoII i nie polecam.
manetki do motocykli są standardowe, do atv inne, wiec nie bierz do atv. Problem może wynikać z długości manetek (saito były za krótkie, trzeba było wicinac dziurę na końcu), oxfordy długość mają ok, nie pamietam, czy wycinalem dziure żeby wsadzić crashpada czy nie

chyba tyle
pozdro
Re: Manetki podgrzewane.
Ja tam se Daytonę zamonciłem i se chwalę. Dwie pozycje grzania stykają bez pudła. Ważne by było za stacyjką i po bezpieczniku. Nie umisz to gnęb Wasyla albo mnie.eater pisze:(...)

- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
My na południu mamy założone Oxfordy - działają i dają radę bez problemu. Chcesz takie to pisz - załatwi się
Pomoc w montażu też - damy radę 

Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
- MC_Hammer
- ostry klepacz
- Imię: Maciej
- województwo: mazowieckie

A jak chcecie zaśmiecania foruma to proszę bardzo

Temat był już wałkowany kiciol, podał linki dla tych co szukać nie umieją i dobrze zrobił a resztę to wali i pisze kolejną epopeję o tym samym.
To ja też będę, czemu nie, zamiast dopisać do istniejących tematów coś czego nie było ale niestety trzeba je najpierw przeczytać, można zakładać takie tematy do upadłego

Żeby nie było, że nie w temacie to ja też mam grzane manetki w motungu i jak jest chłodno to sobie je załączam i jestem mega zadowolony

A podłączone mam je pod przekaźnik zapłonu

PS. POST +1, mogę tak naprawdę bardzo długo ....
miłego sprzątania innym modom życzę