Ruch Poparcia
Ruch Poparcia
Zacząłem się tym interesować a jako że podziwiałem Palikota za jego podejście do tych polityków z epoki kamienia łupanego postanowiłem się przyłączyć:
www.ruchpoparciapalikota.pl
www.nowoczesna.org.pl
Wklejam info o spotkaniach:
Katowice, sobota – 16.10.2010, godz. 12.00
miejsce: Hotel Qubus Katowice (sala Turkusowa), ul. Uniwersytecka 13
koordynator spotkania – Patryk Świrski
kontakt: patrykus@gmail.com
panel: Życie bez podsłuchów
Częstochowa, sobota – 16.10.2010, godz.18.00
miejsce: Klub Politechnik, al. Armii Krajowej 23/25
koordynator spotkania – Marek Drygas
kontakt: nowoczesnaczestochowa@gmail.com
panel: Polska to nie Watykan
Więcej info o spotkaniach na forum nowoczesna.org.pl
Nie wiem jakie macie zdanie ale ja osobiście chciałbym coś zmienić w tym grajdole a dotychczasowe ekipy mi nie podpasowały, dlatego wybrałem RP Palikota
www.ruchpoparciapalikota.pl
www.nowoczesna.org.pl
Wklejam info o spotkaniach:
Katowice, sobota – 16.10.2010, godz. 12.00
miejsce: Hotel Qubus Katowice (sala Turkusowa), ul. Uniwersytecka 13
koordynator spotkania – Patryk Świrski
kontakt: patrykus@gmail.com
panel: Życie bez podsłuchów
Częstochowa, sobota – 16.10.2010, godz.18.00
miejsce: Klub Politechnik, al. Armii Krajowej 23/25
koordynator spotkania – Marek Drygas
kontakt: nowoczesnaczestochowa@gmail.com
panel: Polska to nie Watykan
Więcej info o spotkaniach na forum nowoczesna.org.pl
Nie wiem jakie macie zdanie ale ja osobiście chciałbym coś zmienić w tym grajdole a dotychczasowe ekipy mi nie podpasowały, dlatego wybrałem RP Palikota
Ostatnio zmieniony pt 15 paź 2010, 09:48 przez Fred, łącznie zmieniany 1 raz.
- VFRKrzysztof
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: mazowieckie
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
Działaj Paweł, powodzenia 
ja z zasady zostaję wciąż anarchistą, nic się nie zmieni, nie ważne na kogo będziecie stawiać. Każdy ładnie gada przed wyborami, a jak już się dopcha do koryta, to robi to, co poprzednicy, tylko po swojemu.
pozdro
http://www.youtube.com/watch?v=r35_BF2buFo
żeby coś zmienić, należałoby już dzieci odpowiednio przygotować do polityki, wysyłać je do odpowiednich szkół, no i oczywiście sami rodzice musieliby trzeźwo patrzeć na ten zasrany system, a i tak nie ma pewności, że po wykształceniu dzieci i powiedzmy po dojściu przez nie do władzy (czyt. koryta), ich wartości nie zatraciłyby się w skutek działań "starej wiary", która się prężnie trzyma

ja z zasady zostaję wciąż anarchistą, nic się nie zmieni, nie ważne na kogo będziecie stawiać. Każdy ładnie gada przed wyborami, a jak już się dopcha do koryta, to robi to, co poprzednicy, tylko po swojemu.
pozdro

http://www.youtube.com/watch?v=r35_BF2buFo
żeby coś zmienić, należałoby już dzieci odpowiednio przygotować do polityki, wysyłać je do odpowiednich szkół, no i oczywiście sami rodzice musieliby trzeźwo patrzeć na ten zasrany system, a i tak nie ma pewności, że po wykształceniu dzieci i powiedzmy po dojściu przez nie do władzy (czyt. koryta), ich wartości nie zatraciłyby się w skutek działań "starej wiary", która się prężnie trzyma

- kruhy
- klepacz
- Kontakt:
to radzę się temu dobrze przypatrzeć, skoro jest jak piszesz to co na inauguracyjnej gali robił Rysiek Kalisz, jeden z największych dinozaurów Polskiej sceny politycznej?Zacząłem się tym interesować a jako że podziwiałem Palikota za jego podejście do tych polityków z epoki kamienia łupanego postanowiłem się przyłączyć:
Wikipedia:
Ryszard Kalisz
W 1978 wstąpił do PZPR[1], wcześniej działał w Socjalistycznym Związku Studentów Polskich, w którym pełnił funkcję wiceszefa Głównej Komisji Rewizyjnej. W 1980 ukończył studia na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, odbył aplikację sądową (1981–1983), a następnie adwokacką (1984–1987). Przebywał także na stażu w Zurychu (1985). Od 1987 praktykował jako adwokat.
Od 1993 do 1996 był zastępcą przewodniczącego Trybunału Stanu, następnie przedstawicielem prezydenta w Komisji Konstytucyjnej Zgromadzenia Narodowego. W latach 1997–2000 pełnił funkcję sekretarza stanu w Kancelarii Prezydenta RP, od 1998 do 2000 był p.o. szefa Kancelarii. W 2000 kierował kampanią wyborczą w walce o reelekcję Aleksandra Kwaśniewskiego. Od 2000 zasiadał w Radzie Bezpieczeństwa Narodowego.
To tak na marginesie

Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]
- binio
- klepacz
Koles latajacy z gumowym penisem w koszulce jestem gejem
Nieno pogratulowac wyboru, na pewno prestiz Polski wzrosnie dzieki takiemu premierowi/prezydentowi 
Ja tam z zasady ohydny kapitalista jestem i zawsze glosowalem na Korwina
Taki OT. Proponuje zamknac temat. Nic dobrego z niego nie wyniknie

Ja tam z zasady ohydny kapitalista jestem i zawsze glosowalem na Korwina

VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
Zgadzam się kruchy, ale Kalisz był gościem na konresie. Palikot go zaprosił bo wie że Kalisz jest mocno lewicowy a sam JP idzie w tym kierunku
[ Dodano: 2010-10-15, 09:47 ]
Nie no, obecny prestiż jest na najwyższym poziomie patrząc na wojne krzyżową, Watykańskie paluchy w Polskim cieście i na "Polecieli i Spadli" którzy swój program opierają w 90% na katastrofie smoleńskiej.
A co do Korwina... koleś sam powiedział że jego najwiekszym sukcesem w tej kampani było to że ludzie uważają go za mniejszego debila niż jest. To jest dopiero przypadek
[ Dodano: 2010-10-15, 09:47 ]
binio pisze:Koles latajacy z gumowym penisem w koszulce jestem gejemNieno pogratulowac wyboru, na pewno prestiz Polski wzrosnie dzieki takiemu premierowi/prezydentowi
Ja tam z zasady ohydny kapitalista jestem i zawsze glosowalem na Korwina![]()
Nie no, obecny prestiż jest na najwyższym poziomie patrząc na wojne krzyżową, Watykańskie paluchy w Polskim cieście i na "Polecieli i Spadli" którzy swój program opierają w 90% na katastrofie smoleńskiej.
A co do Korwina... koleś sam powiedział że jego najwiekszym sukcesem w tej kampani było to że ludzie uważają go za mniejszego debila niż jest. To jest dopiero przypadek

- kruhy
- klepacz
- Kontakt:
i w tym cytacie widać jak manipulowani jesteśmy przez media. Największym złem w Polsce dzisiaj jest Krzyż, katastrofa i katolicy. To są wszystko tematy zastępcze. To właśnie media są przyczyną naszego obecnego wizerunku. Polecam opieranie się na własnym rozumie niż bezgraniczną wiarę w media.Fred pisze:Nie no, obecny prestiż jest na najwyższym poziomie patrząc na wojne krzyżową, Watykańskie paluchy w Polskim cieście i na "Polecieli i Spadli" którzy swój program opierają w 90% na katastrofie smoleńskiej.
Zresztą myślę jeszcze kilka miesięcy, jak się nic nie zmieni, jak wejdą w życie planowane podatki i zmiany np. w prawie pracy, a wszyscy przejrzą na oczy

ps. "Polecieli i Spadli"
Rodem z onetu, trochę więcej szacunku do zmarłych, postaw się na miejscu rodzin. Takie szydzenie z tego faktu to jest dopiero porażka Polskiego społeczeństwa.
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]
Dokładnie jak piszesz, to są tematy zastępcze ale w jakim świetle nas stawiają? Czyli media nam robią szopke na tle UE?
Takie cuda tylko u Nas widać. Jesteśmy mocno zacofanym krajem jeżeli chodzi o wiarę ale i inne płaszczyzny - i to (nie media) kreuje nasz wizerunek
Ps. To temat informacyjny dla zainteresowanych Ruchem Poparcia
Takie cuda tylko u Nas widać. Jesteśmy mocno zacofanym krajem jeżeli chodzi o wiarę ale i inne płaszczyzny - i to (nie media) kreuje nasz wizerunek
Ps. To temat informacyjny dla zainteresowanych Ruchem Poparcia
- VFRKrzysztof
- klepacz
Qrcze, ja nie widzę. Może dlatego, że stary, ślepy i niekumaty jestem. Ja w tym cytacie widzę same fakty. Wojna krzyżowa obniża prestiż państwa - to fakt. Watykański okupant swoimi paluchami wyciąga od państwa pieniądze i tymi paluchami grozi tym, którzy mają odmienne zdanie - to fakt. Pisuary 90% swojej energii poświęcają na robienie wrzasku wokół katastrofy - to też fakt.kruhy pisze:Fred napisał/a:
i w tym cytacie widać jak manipulowani jesteśmy przez media.
Tematy zastępcze - to też fakt i to jest najzabawniejsze. Nie potrafię dokładnie zacytować, ale ktoś powiedział coś takiego, że Jaro Kaczyński jest najlepszym członkiem PO, bo robi dokładnie to, czego chce Donald Tusk. Jak rząd podnosi podatki to normalna opozycja powinna o tym trąbić. A Jaro zamiast pełnić rolę opozycji naćpa się prochami i prowadzi bandę oszołomów z pochodniami pod pałac.
A jeśli chodzi o szacunek dla zmarłych i ich rodzin to nikt nie zrobił gorszej rzeczy, niż Macierewicz, opowiadając o tym, jak to rzekomo borowiec po katastrofie dzwonił do żony. I nazwisko wymienił. Ten typ to chyba prochów żre znacznie więcej, niż Jaro.
Wychodzi na to, że Palikot jest w tym towarzystwie najnormalniejszy.
The best is yet to come! 

Dlatego też takie coś powstało. Rozpoczął to Palikot, a jak poczytacie na forach RP wpisy to zobaczycie że ludzie mają tego wszystkiego po prostu dosyć. Sam Palikot nic nie zrobi ale jak pisze - zobaczył tą energie w ludziach jak na Kongresie pojawiło się 4-5tys osób. Te osoby niekoniecznie muszą przepadać za Palikotem - Ci wszyscy ludzie się skrzykneli na forach bo chcą coś zmienić a jak dotąd nie mieli człowieka który by to poprowadził (czyt. finansował)
- binio
- klepacz
Mnie to to wszystkie delikatnie mowiac WALI
Nie powiem, ze Palikot jest idiota, dorobil sie ladnej kasy wiec musi miec pod kopula. Marks nazwal ludzi wierzacych w jego urojenia "pozytecznymi idiotami", z wyborcami palikota jest podobnie. Ostatnio przpadkiem przeczytalem obszerny wywiad z palikotem nt jego programu i jedno co moge zrobic to sie rozesmiac do lez
Socjalizm jest to ustroj wspaniale pokonujacy problemy nieznane w innych ustrojach. Rzeczywiscie - ponad 700mld zadluzenia, infrastruktura lezy i kwiczy, urzednikow coraz wiecej, nowych durnych przepisow i regulacji tez - a k*** najwazniejszym punktem partii jest wyrugowanie Kosciola z zycia publicznego
Tak naprawde jedynym dobrym rozwiazaniem dla Ciebie - Fred, bylyby rzadu Korwina, bo:
1. Wszystko prywatne, podatki jednolite, kazdy robi na i za siebie - Kosciol rowniez.
2. Szkolnictwo prywatne - rodzice decyduja czy poslac dzieci do szkoly z religia czy nie.
3. Krzyz pod palacem jest wlasnoscia prywatna, stoi na prywatnym terenie - wlascicielowi sie nie podoba - wyrzuca go na smietnik, ktos protestuje? - policja robi porzadek.
I juz Twoje najwieksze zmartwienia rozwiazuja sie same.
Ale nie powtarzaj bezmyslnie tych demagogii - jakie watykanskie paluchy? Jaki wizerunek na tle UE? JAKA UE?
Mowisz o tym czyms, wymyslonym przez Hitlera, stworzonym na wzor ZSRR?? Rozwijajacym sie wolniej niz Kambodza? Na tle braku rzadu w Belgii, palenia samochodow przez kolorowych we Francji, tureckiego terroru w Niemczech, wloskich strajkow, bankructwa grecji, nadawania praw czlowieka malpom w hiszpanii, malwersacjom statystycznym na wegrzech - my jestesmy jednym z najbardziej normalnych krajow Europy
CNN poswiecilo raptem 3 minuty nt krzyza. W Rosji Kaczynski byl zajebiscie szanowany a Tuska uwazaja za wlazidupa Putina i Merkel. Zly wizerunek Polsce robia wylacznie lewackie media. Slyszales, ze u nas wg raportu KE nt ksenofobii, homofobii, szowinizmu itp jest najgorzej? Podobno non stop zla polska mlodziez bije dobrych zydkow, pedalow a ludzie boja sie chodzic po ulicach
Aha, zapomnialem - do tego wszystkiego nawoluja ksieza oczywiscie 

Nie powiem, ze Palikot jest idiota, dorobil sie ladnej kasy wiec musi miec pod kopula. Marks nazwal ludzi wierzacych w jego urojenia "pozytecznymi idiotami", z wyborcami palikota jest podobnie. Ostatnio przpadkiem przeczytalem obszerny wywiad z palikotem nt jego programu i jedno co moge zrobic to sie rozesmiac do lez

Tak naprawde jedynym dobrym rozwiazaniem dla Ciebie - Fred, bylyby rzadu Korwina, bo:
1. Wszystko prywatne, podatki jednolite, kazdy robi na i za siebie - Kosciol rowniez.
2. Szkolnictwo prywatne - rodzice decyduja czy poslac dzieci do szkoly z religia czy nie.
3. Krzyz pod palacem jest wlasnoscia prywatna, stoi na prywatnym terenie - wlascicielowi sie nie podoba - wyrzuca go na smietnik, ktos protestuje? - policja robi porzadek.
I juz Twoje najwieksze zmartwienia rozwiazuja sie same.
Ale nie powtarzaj bezmyslnie tych demagogii - jakie watykanskie paluchy? Jaki wizerunek na tle UE? JAKA UE?

VTEC? its like a woman running away from a rapist,
- VFRKrzysztof
- klepacz