regulacja amora V-TEC - problem
- zomb
- bywalec
- Imię: Wojtek
regulacja amora V-TEC - problem
VTEC 2003
zablokowała mi się regulacja napięcia sprężyny tylnego amora.
jakiś czas temu ustawiłem na maksymalnie twardy i dziś nie mogłem jej ruszyc.
Pytanie: Jak to odblokowac? próbowa odkręcic na chama?
zablokowała mi się regulacja napięcia sprężyny tylnego amora.
jakiś czas temu ustawiłem na maksymalnie twardy i dziś nie mogłem jej ruszyc.
Pytanie: Jak to odblokowac? próbowa odkręcic na chama?
- MC_Hammer
- ostry klepacz
- Imię: Maciej
- województwo: mazowieckie
A mam pytanie czy Ty masz amor regulowany pokrętłem z prawej strony na wysokości tylnego seta, czy standardowy na klucz hakowy???zomb pisze:Czy przy tej regulacji nie powinno być "klików"?
Wydaję mi się że wcześniej przy kręceniu mogłem regulować na "kliki"... czy może coś pokręciłem i widziałem to u kogoś innego?
-
- bywalec
- Imię: Michał
- województwo: mazowieckie
Kliki przy kręceniu tym plastikowym pokrętłem biorą się z małej kulki zamontowanej wenątrz poktętła (między "ośką" na której zamocowane jest pokrętło a samym pokrętłem").
Prawdopodobnie przy zdejmowaniu pokrętła zgubiłeś tą kulkę i teraz już nie "klika"
Zdejmij pokrętło i sprawdź tą "ośkę". Powinna być tam dziurka o średnicy 2-3 mm, wewnątrz niej sprężynka, a na końcu maleńka kulka. Jeżeli zgubiłeś kulkę spróbuj coś dopasować i powinno być OK
Prawdopodobnie przy zdejmowaniu pokrętła zgubiłeś tą kulkę i teraz już nie "klika"

Zdejmij pokrętło i sprawdź tą "ośkę". Powinna być tam dziurka o średnicy 2-3 mm, wewnątrz niej sprężynka, a na końcu maleńka kulka. Jeżeli zgubiłeś kulkę spróbuj coś dopasować i powinno być OK