Uciekajacy wicher z opon
- Rychu
- pisarz
Uciekajacy wicher z opon
witam
co moze byc przyczyna , ze musze co 2 - 3 tygodnie dopompowywac kola , bo mi ok 1 atm ucieka , w ciagu pol roku dopompowalem juz 3 raz . Dodam ze opony i zaworki nowe , zalozone jesienia , do tego opona sprawdzona w wannie z woda i nic nie ucieka.
co moze byc przyczyna , ze musze co 2 - 3 tygodnie dopompowywac kola , bo mi ok 1 atm ucieka , w ciagu pol roku dopompowalem juz 3 raz . Dodam ze opony i zaworki nowe , zalozone jesienia , do tego opona sprawdzona w wannie z woda i nic nie ucieka.
- MC_Hammer
- ostry klepacz
- Imię: Maciej
- województwo: mazowieckie
Sprawdziłbym prostym sposobem:
Mianowicie taki rozpylacz do płynu, najlepiej mocno pieniący lub woda z ludwikiem
Popryskaj w koło felgi na styku z oponą i wentyl.
Tam gdzie będzie się pienić będzie przyczyna.
Zajmie Ci to góra 15 min
Osobiście obstawiam wentyl przy feldze ale jak sprawdzisz daj znać.
Powodzenia
Mianowicie taki rozpylacz do płynu, najlepiej mocno pieniący lub woda z ludwikiem

Popryskaj w koło felgi na styku z oponą i wentyl.
Tam gdzie będzie się pienić będzie przyczyna.
Zajmie Ci to góra 15 min

Osobiście obstawiam wentyl przy feldze ale jak sprawdzisz daj znać.
Powodzenia
Re: Uciekajacy wicher z opon
Rant felgi zle wyczyszczony przy wymianie opon.Rychu pisze:witam
Nie uszczelnia.