Paczka z Chin i okolic

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Paczka z Chin i okolic

Post autor: binio » wt 17 lis 2009, 11:53

Chce zamowic plastiki z Hong Kongu, problemem jest cena przesylki - 250$ do Anglii. Rozmawialem ze sprzedajacym i stwierdzil, ze nie da sie taniej, bo paczka wysylana jest w dwoch pudelkach o duzych wymiarach i wadze.
Ma moze ktos jakies znajomosci w Chinach albo zna sposob na tansza przesylke? Nie zalezy mi na czasie, musza dojsc do marca :)
Hi,
Thank you for interested. This item will be pack into two boxes of one set, it is very large. One box is (L) 112cm; (w) 22cm, (H) 71cm, length and girth combined 2.98M. Other box is (L) 91cm; (W) 57cm, (H) 47cm, length and girth combined 2.99M. So the shipping is high. Due to size limits of length and girth combined 3M and the airmail package rates of every additional 500g for weight, so No any combined shipping discount. It is impossible sent 1 set or 3 sets in one pack.
Thanks

Awatar użytkownika
marlon
klepacz
klepacz
Imię: mariusz
Kontakt:

Post autor: marlon » wt 17 lis 2009, 15:35

Ajć :shock: :shock: :shock: na dwóch to można pomarzyć... że to rozbije :evil: :evil:

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert
województwo: mazowieckie

Post autor: Hubu » wt 17 lis 2009, 17:53

Wydaje mi się, że przy takich wymiarach i wadze wolumetrycznej to i tak cena 250$ nie jest wysoka.
Ja pracowałem w 2 firmach kurierskich i z doświadczenia wiem, że Chiny mają najniższe ceny na wysyłki.

Awatar użytkownika
Mike
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Mike » wt 17 lis 2009, 21:16

Ja kiedyś zamawiałem z Hongkongu replikę ASG i płaciłem cus podobnie, w końcu to przesyłka lotnicza.
Drogą morską pewnie będzie taniej, ale nie wiem czy prościej.
Jak coś się dowiem to dam znać.
VFR 800I

ODPOWIEDZ