Wakacje 20.07.09-05.08.09 -> KRYM

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
Bohun
klepacz
klepacz
Imię: Wiktor
Kontakt:

Post autor: Bohun » pt 17 lip 2009, 09:16

Panowie uwazajcie ... http://polonia.wp.pl/kat,105400,title,K ... omosc.html

na ukrainie to się dzieje :mrgreen:

Awatar użytkownika
Daniel
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: Daniel » pt 17 lip 2009, 19:49

Heja! Coś cicho w temacie ale mam nadzieje że to tylko cisza przed burzą :mrgreen:
W najnowszym, sierpniowym Swiecie Motocykli jest opis wyprawy Harasimiuka z kompanami na Ukrainę i Krym. Jechali maszą trasą poza tym udzielają porad, wskazówek itd.... Warto przeczytać.
Myślę że w weekend trzeba będzie zacząć ustalać już jakieś konkrety co do wyjazdu.
Ostatnio zmieniony pn 20 lip 2009, 17:27 przez Daniel, łącznie zmieniany 1 raz.
Try before you die!

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » sob 18 lip 2009, 14:26

burza juz byla :evil: ale tylko kataklizm moglby mnie odwiezc od wyjazdu :)

szczegolow duzo nie ma, spotykamy sie w Lublinie albo na granicy i jedziemy, co do jazdy w grupie - nigdy nie jechalem, wiec dostosuje sie do was
dzisiaj na wesela jako swiadek ide i od jutra mam urlop :)
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
Daniel
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Daniel » sob 18 lip 2009, 21:52

Spotkamy się prawdopodobnie w Lublinie. Przyjedziemy na dwa motocykle. Reszta ekipy (dwa motocykle) wyjeżdzą w poniedziałek. Może na miejscy się z nimi spotkamy.
Czytaliście ten ŚM?
Try before you die!

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » ndz 19 lip 2009, 05:01

Czytalem, i wlasnie zastanawiam sie czy nie lepiej zrobic tak jak oni - znalezc ze dwa/trzy miejsca bazowe i z nich ruszac w ciekawe miejsca. Myslalem wczesniej o objechaniu polwyspu i zatrzymywaniu sie gdzie popadnie

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
bartpa
zadomowiony
zadomowiony
Imię: bartek
Kontakt:

Post autor: bartpa » ndz 19 lip 2009, 16:53

binio pisze: (dzownil do mnie na koma koles - nie pamietam ksywki - z forum ktory tez chce jechac i po rosyjsku nawija) to ulatwi poczatkowy etap podrozy zanim obczaimy ich jezyk.
TO ja :) Jade na 100%. NApiszcie o ktorej w tym lublinie mamy sie spotkac gdyz mam do niego okolo 300 km a niechcialbym sie spoznic :), mam nadz ze nie o 6 rano :mrgreen:
Biezecie dolce chrywny czy zlotowki i ile ???

Awatar użytkownika
Daniel
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Daniel » pn 20 lip 2009, 13:30

Mam pytanie. Do Kiljowa polecimy drogą M 07 czy M 08? Bo ta druga na mapie wygląda lepiej ale jadąc nią dobrze by było przekroczyć granice w Hrubieszowie. Nam by to pasowało bo nie lecieli byśmy aż do Lublina... No i jak z ta kasą? Ile i w jakich walutach? Harasimiuk pisze żeby wymieniać kasę tylko na 1/3 podróży bo pełno tam punktów wymiany... Jeszcze jedna kwestia. Jako że przed chwilą wyjechały dwie ekipy które miały jechać z nami (mój brat z dziewczyną i kolega z żoną) nie będzie tej ładowarki do nokii. Nie biorę też materaca więc i pompka nie jest mi potrzebna ale wezmę jeśli potrzebujesz binio :mrgreen: No i co do godziny spotkania. Czy ok 8.00 w Zamościu lub Hrubieszowie jest ok? Czy myśleliście raczej o późniejszej porze? No narazie tyle :mrgreen:
Try before you die!

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » pn 20 lip 2009, 14:04

POmpke wez bo nie kupowalem ;)
Kur.wa zostawilem w warszawie mape samochodowa ukrainy a w radomiu nie moge nigdzie kupic i nie widze tej drogi, ale z tego co w necie wyczytalem to w hrubieszowie jest tylko przejscie kolejowe. Wiec chcac nie chcac - Dorohusk :mrgreen: Mozemy sie o 8 w Dorohusku spotkac, albo np o 7 w Lublinie u Arcziego...
Bartpa - jakby co mozesz do mnie jutro wieczorem wpasc i rano ruszymy tylko ja mam do lublina lekko ponad 100 i nie wiem czy Ci sie oplaca ;)

Awatar użytkownika
Daniel
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Daniel » pn 20 lip 2009, 14:18

No jak w Hrubieszowie nie da się przekroczyć granicy i mamy jechać do Dorohuska to możemy się spotkać w Lublinie. Wezmę w takim razie pompkę.
Try before you die!

bartpa

Post autor: bartpa » pn 20 lip 2009, 16:02

[quote="binio"]
Bartpa - jakby co mozesz do mnie jutro wieczorem wpasc i rano ruszymy tylko ja mam do lublina lekko ponad 100 i nie wiem czy Ci sie oplaca ;)[/quote]
W sumie pasuje mi do ciebie mam 230km wiec nadloze tylko okolo 30km
zadzwon jak dasz rade albo pusc dzwonka 516 131 366 gdyz nie moge sie do ciebie dodzwonic

Awatar użytkownika
rinas
klepacz
klepacz
Imię: Paweł

Post autor: rinas » pn 20 lip 2009, 16:26

Daniel pisze: W najnowszym, sierpniowym Swiecie Motocykli jest opis wyprawy Charasimiuka z kompanami na Ukrainę i Krym. Jechali maszą trasą poza tym udzielają porad, wskazówek itd.... Warto przeczytać.
No, fajna relacja. I fajna podróż was czeka. My tu na forum też na taką relację czekamy :grin:

Powodzenia i szerokości.

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » pn 20 lip 2009, 23:28

bartpa - zaraz napisze Ci esemesa.

ladowarke do nokii bede jednak mial

spotkanie o 8 w lublinie mi pasuje ;)

a teraz najlepszy rodzynek na koniec:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Arczi
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Arczi » pn 20 lip 2009, 23:54

Binio popsułeś moto i to przed samym wyjazdem :grin: u mnie sprzęt też rozebrany mam nadzieję, że jutro uda mi sie poskładać, musze jeszcze wymienić klocki. Z Lublina do Kijowa mmy 680km (ok. 9 h jazdy), więc 8.00 to dobra godzina na spotkanie w Lublinie - kierujcie się na tor kartingowy (kierunek Przemyśl), jak będziecie na ul. Diamentowej mijacie kościół po prawej za łukiem w lewo macie macie po prawej rozdzielnię prądu i przystanek MPK, przy rozdzielni ciągnie się w dół "droga" z płyt betonowych, zjeżdżacie po płytach na dół (ul. Domeyki) po prawej macie parking - spotykamy się na parkingu. Jak pobłądzicie dzwońcie.

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » wt 21 lip 2009, 00:04

Ehh jeszcze klocki, zastanawiam sie czy tez nie wymienic :)

A musialem teraz popsuc, w koncu dzisiaj 1. dzien urlopu :P

polak44
bywalec
bywalec

Post autor: polak44 » wt 21 lip 2009, 07:31

Proponuje kupić na krymie przewodnik w postaci mapki z zaznaczonymi i narysowanymi atrakcjami krymu.Naprawde warto.W Sudaku jest knajpa motocyklowa.

ODPOWIEDZ