Brak iskry na świecach - RC36II.
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Brak iskry na świecach - RC36II.
Witam.
Dzisiaj po wielu miesiącach postoju (8 m-cy) przyszedł czas na pierwsze po odbudowie odpalenie motocykla. Akumulator naładowany, olej i płyny zalane. Silnik kręci, jednakże nie chce zaskoczyć. Myślałem, że zalane są swiece. Wykręciłem, wyczyściłem i nic. Sprawdziłem, czy jest iskra. Niestety na wszystkich czterech totalny brak, zero, itd... Kto wie, gdzie może leżeć przyczyna problemu?
Pozdrawiam.
Dzisiaj po wielu miesiącach postoju (8 m-cy) przyszedł czas na pierwsze po odbudowie odpalenie motocykla. Akumulator naładowany, olej i płyny zalane. Silnik kręci, jednakże nie chce zaskoczyć. Myślałem, że zalane są swiece. Wykręciłem, wyczyściłem i nic. Sprawdziłem, czy jest iskra. Niestety na wszystkich czterech totalny brak, zero, itd... Kto wie, gdzie może leżeć przyczyna problemu?
Pozdrawiam.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- figaro
- ostry klepacz
Bezpieczniki sprawdzone, moto stoi w garażu od ponad 7 m-cy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- figaro
- ostry klepacz
Wasylku z miłą chęcią.
Może ktoś z forumowiczów dysponuje schematem elektryki do mojego modelu?
Po zdjagnozowaniu problemu schemat oddaje
Może ktoś z forumowiczów dysponuje schematem elektryki do mojego modelu?
Po zdjagnozowaniu problemu schemat oddaje

- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
Ja mam na kompie manuala, poszukaj na forumie, wpisz manual service czy cuś takiego albo w googlach, wyleci CI napewno, ma około 12MB. w manualu powinna być wiązka.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- figaro
- ostry klepacz
Witam.
Czas zakończyc temat.
Gwoli informacji, przyczyną braku iskry nie były problemy natury elektrycznej, jak wcześniej podejżewałem.
Jedyną przyczyną był przygięty element zaznaczony na focie czerwoną strzałką.
Kto zdejmował pokrywę sprzęgła, wie o co lata.
Mała rzecz a krwi napsuła.
Z mechanicznym pozdrowieniem
Czas zakończyc temat.
Gwoli informacji, przyczyną braku iskry nie były problemy natury elektrycznej, jak wcześniej podejżewałem.
Jedyną przyczyną był przygięty element zaznaczony na focie czerwoną strzałką.
Kto zdejmował pokrywę sprzęgła, wie o co lata.
Mała rzecz a krwi napsuła.

Z mechanicznym pozdrowieniem

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.