chwila zawachania

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Dann
pisarz
pisarz
Imię: Daniel
województwo: łódzkie
Kontakt:

Post autor: Dann » pn 04 maja 2009, 08:36

Luke pisze:
daniel33650 pisze:jestem tak mówiąc motocyklista a nie by posiadać moto dla lansu(bez urazy koledzy)....
odwal sie dobra...?? :faint

a po co sa motóry??

wiesz ile lasek wyrywam na swoja... :twisted:
ja mam 1 laske i mi wystzrczy! :biggrin :biggrin :twisted:

Awatar użytkownika
Dann
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Dann » pn 04 maja 2009, 08:39

Ja chce moto który mi sie podoba...jest w v....i wytrzyma moją jazde,,,i przebiegi,,,przyznam sie ze savage to był mój 1 moto i kupiłem go jak byłem w 2 gimnazjum.."wcześniej skuter piaggio"he he...i bez prawka nakreciłem 15 tys w 3 lata...wiec jak bede miał prawko itd to mysle ze w sezonie te 30 tyś to minimum ;-) ;-) jak nie wiecej..wiec moto ma byc mój towarzysz ...podróży nie raz szybkiej nieraz wolnej ;-) ;-) :evil: :twisted:

Awatar użytkownika
Dann
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Dann » pn 04 maja 2009, 08:49

dzięki wielki koledzy...wiec dzisiaj ..może glądne sprzet "muchy"?..

Awatar użytkownika
DARAYAVAHUS
pisarz
pisarz

Post autor: DARAYAVAHUS » pn 04 maja 2009, 10:21

daniel33650 pisze:ja mam 1 laske i mi wystzrczy!
No cóż, jak czyta to co piszesz, to pewnie jest zadowolona :D I może Ci uwierzy :D :D :D

Spoko, VFR jest dość łatwa do ogarnięcia. Na początek delikatnie z prawą łapką, do 5 tys obrotów nic się nie dzieje. Dopiero potem można plecaczka zgubić :D

jaroslawp
pisarz
pisarz
Imię: Jerry
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: jaroslawp » pn 04 maja 2009, 19:20

DARAYAVAHUS pisze:do 5 tys obrotów nic się nie dzieje. Dopiero potem można plecaczka zgubić
tiaaaaaa... szczególnie na niskich biegach :lol: Dobrze pamiętam jak mi chciał wstać na koło po tym jak na drugim biegu v-tec zaskoczył.
Bez tego systemu na początku nie powinno być żadnych problemów, a z nim wystarczy nie wkręcać za bardzo na obroty dopuki się człowiek nie przyzwyczai :grin: .

Awatar użytkownika
DARAYAVAHUS
pisarz
pisarz

Post autor: DARAYAVAHUS » wt 05 maja 2009, 08:30

jaroslawp pisze:wystarczy nie wkręcać za bardzo na obroty dopuki się człowiek nie przyzwyczai
Znaczy się wkręcać można, ale liniowo :D Żadnej "łychy" powyżej 5 tysi na jedynce :D A już napewno nie z pasażerem. Nooo, chyba że ktoś lubi jazdę na kole z plecakiem :D Ja nie lubię :D :D :D Ale pasażer miał zapewnione doznania kosmiczne :D

Awatar użytkownika
Gregory
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Grzesiek
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Gregory » wt 05 maja 2009, 09:22

Dołoże coś od siebie. Ja przesiadłem się z CB500 (59km) i na początku uważałem że ten moto to potwór :roll:, ale idzię się przyzwyczaić i opanować moc tego moto.
jaroslawp pisze:tiaaaaaa... szczególnie na niskich biegach :lol: Dobrze pamiętam jak mi chciał wstać na koło po tym jak na drugim biegu v-tec zaskoczył.
To ja w niedzielę wracając z nad morza, odkręciłem za mocno na 2 biegu i go lekko poderwało do góry ( jechałem z żonką i kuferkiem) - nie polecam. Może jestem staromodny, ale wolę jeździć na 2 kołach :twisted:
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów

Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.

CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,

jaroslawp
pisarz
pisarz
Imię: Jerry
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: jaroslawp » wt 05 maja 2009, 09:52

Gregory pisze:Może jestem staromodny, ale wolę jeździć na 2 kołach
Ja też. Dlatego, od tamtego czasu, przy rozpędzaniu motoru na niskich biegach przy 7000 obr. troszkę odpuszczam manetkę :lol: Co by nie zaliczyć ponownie tej niespodzianki.

Awatar użytkownika
DARAYAVAHUS
pisarz
pisarz

Post autor: DARAYAVAHUS » wt 05 maja 2009, 12:07

Żeby nie było, że tylko Vitki potrafią... Na dwójce z pasażerem kiedyś wystrzeliło mnie ślicznie z koleiny :D Wrażenia bezcenne, zwłaszcza przy wyprzedzaniu samochodu. Dajesz dwa, potem łycha, koleina, i wylatujesz z koleiny na kole... Cudownie :D
Teraz mam większy respect... Ale mimo wszystko sprzęt do ogarnięcia.
Uwielbiam VFR :D

Awatar użytkownika
slimak
klepacz
klepacz
Imię: Marcin

Post autor: slimak » wt 05 maja 2009, 21:00

a ja się powtórzę z innego tematu:
witam !!!!
VFR to mój pierwszy sprzęt i powiem tak na parkingu troch wprawy trzeba ale szybko się przyzwyczaić można, poza tym bajka pięknie się składa i leci jak po sznurku, bardzo wygodny i uniwersalny, nie zamienie go na żaden inny sprzęt NIGDY poprostu wpadłem po uszy.
przytocze recenzje ze Swiata Motocykli gdy pojawił się na rynku i był test w polsce gość napisał tak: "jedyną wadą tego motocykla jest to że nie jest mój"
a ja mam taką recenzje ten motocykl nie ma wad bo jest MÓJ :
DODAM TYLE:
TRZEBA MYŚLEĆ ZA SIĘBIE I PRZEDEWSZYSTKIM ZA INNYCH JEŚLI BĘDZIESZ KORZYSTAŁ Z GŁOWĄ TO DASZ RADE TO MÓJ PIERWSZY SPRZĘT I NIE ŻAŁUJE CHODŹ GDY PIERWSZY RAZ SIĘ PRZEJECHAŁEM GDY BYŁA JUŻ MOJA TO SIADŁEM W GARAŻU PRZED NIĄ I POMYŚLAŁEM CZY TO DOBRA DECYZJA DZIŚ POWIEM ŻE TAK ALE DLATEGO ŻE TRZEBA MIEĆ DUŻO POKORY I ROZSĄDKU. JEŚLI UWAŻASZ ŻĘ MASZ TO KUP ALE DOBRZE TO PRZEMYŚL

ODPOWIEDZ