Honda VTR - przełączniki
- GregRdm
- Imię: Grzegorz
- województwo: mazowieckie
Honda VTR - przełączniki
Koledzy mam pytanie, ostatnio miałem problem ponieważ zablokował mi się przełącznik od zmiany świateł na długie. Rozebrałem cały przełącznik naprawilem ale pojawił się drugi problem. Jak przyłącze na światła postojowe to działa przednie i tylne, natomiast jak przyłącze na światła mijania to zapala się przednie a tylne gaśnie, oraz gaśnie podświetlenie zegarów. Na początku myślałem że może to wina żarówki z tyłu. Wymieniłem ale dalej ten sam problem jest.
I teraz moje pytanie czy w przełączniku jest "opcja" ze suwak łączy te dwa obwody ze sobą?
I teraz moje pytanie czy w przełączniku jest "opcja" ze suwak łączy te dwa obwody ze sobą?
Pozdrawiam
Grzesiek
Grzesiek
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
Re: Honda VTR - przełączniki
chyba jeszcze raz musisz rozebrać ten przełącznik, coś spaprałeś, po przełączeniu na światła główne wyłączasz pozycyjne, a tak nie powinno być
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- olo
- klepacz
- Imię: Olek
- Kontakt:
Nie wiem jak koledze pomóc ale podłączę się pod temat bo mam podobne objawy-przełącznik mijania/długie niekiedy się zacina a kierunki potrzebują paru sekund po włączeniu żeby zadziałały... Uwaga-obie przypadłości wystepują tylko w niskiej temp. otoczenia! Czyżby samo czyszczenie przełącznika mogło wystarczyć? Juz raz go rozebrałem ale wyglądał w środku jak nowy więc w sumie nic z nim nie robiłem...
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section
- Achmed
- klepacz
- Imię: Marek
Też miałem problem z tym przełącznikiem a dokładnie z zmianą mijania/długie ale rozebranie i dokładne wyczyszczenie załatwiło problem, a ty Grzesiu musisz jeszcze raz rozebrać i dokładnie poskładać bo coś tam spaprałeś przy składaniu.
VFR 750 RC36II BYŁA
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
- GregRdm
No właśnie tak myślę że coś źle złożyłem, niestety przy rozkrecaniu wypadła mi ta metalowa kulka która powoduje skos suwaka. Mam nadzieje ze uda mi się to naprawić bo trochę lipa bez tylnego światła jeździć
Pozdrawiam
Grzesiek
Grzesiek
- Sylwio
- klepacz
- Imię: Sylwester
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
olo, odnośnie kierunków to jest tutaj temat viewtopic.php?f=18&t=6193&hilit=zdr%C4% ... e+kierunki
Dodam tylko że w mojej miałem podobny problem z kierunkami i jakoś nie zdążyłem się do tego zabrać.
Dodam tylko że w mojej miałem podobny problem z kierunkami i jakoś nie zdążyłem się do tego zabrać.
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."
- GregRdm
Przełączniki zrobione. Okazało się że podczas naprawy delikatnie ułamałem suwak i nie było styku. Poprawiłem, zrobiłem podpórkę i wszystko działa tak jak ma być
Dużo nauki czeka mnie z moja VTR
Dużo nauki czeka mnie z moja VTR
Pozdrawiam
Grzesiek
Grzesiek
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
Olo, przerywacz reaguje na opór, więc im gorszy styk, tym większe jaja u mnie ten knefel w jedną stronę działał ok, w drugą nie, zwłaszcza po zimie.
Polecam dobry spray do usuwania tlenków ze styków, np.
http://elektronika-sklep.pl/sklep/p3650 ... 100ml.html
następnie trzeba sprawdzić, czy suwak dobrze zwiera styki, doczyścić, dogiąć. Na koniec podgrzać wazelinę techniczną i ją na ten styk nanieść - zapobiega przedostawaniu się wilgoci.
Ale do tego dochodzą złącza na żarówkach, na przerywaczu i masa. To ma wszystko być czyste.
Knefel długie/krótkie u mnie też tak działał w vtr. Otwarłem, przelałem sprayem, wazelina i przeszło . Musi ciulowa konstrukcja być
Polecam dobry spray do usuwania tlenków ze styków, np.
http://elektronika-sklep.pl/sklep/p3650 ... 100ml.html
następnie trzeba sprawdzić, czy suwak dobrze zwiera styki, doczyścić, dogiąć. Na koniec podgrzać wazelinę techniczną i ją na ten styk nanieść - zapobiega przedostawaniu się wilgoci.
Ale do tego dochodzą złącza na żarówkach, na przerywaczu i masa. To ma wszystko być czyste.
Knefel długie/krótkie u mnie też tak działał w vtr. Otwarłem, przelałem sprayem, wazelina i przeszło . Musi ciulowa konstrukcja być
- Radarro
- klepacz
- Imię: Radek
- województwo: śląskie
U mnie cały zestaw przełączników też sprawdzałem, bo nie miałem klaksonu.
Po podglęciu jednego ze styczników działa OK.
Z kierunkami i długimi problemu nie miałem.
Po podglęciu jednego ze styczników działa OK.
Z kierunkami i długimi problemu nie miałem.
V4 + R6 Brotherhood
TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400
TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400
- olo
- klepacz
- Imię: Olek
- Kontakt:
Dzięki Sylwio i emilos za konkrety W wolnej chwili muszę się za to zabrać...
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section