Wheelie
- Stuwka
- klepacz 
- Imię: Konrad
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Re: Wheelie
Ty strzelasz ze sprzęgła ??

- orzyl
- klepacz 
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
no wlasnie napisal ze nie, ale mi sie wydawalo ze tak. chociaz podobno gaźnikowa ma lepsze "pie..dolnięcie" ;P

Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...
						- Stuwka
- klepacz 
- Imię: Konrad
- Kontakt:
E no Panowie. Ja widzę wyraźnie że ze sprzęgła idzie na początku ale później faktycznie z gazu. Co do samej jazdy na kole bardzo dobrze ci idzie, ja mam dalej problemy żeby własnie długo jechać na jednym ale w sumie u nas na zadupiu nie ma takiej drogi co by można było pojeździć na kole. A powiedzcie mi czy spuszczacie powietrze z tylnego koła???

- korek
- zadomowiony 
- Imię: Kordian
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Czy strzelając ze sprzęgła wciskam je całe czy tylko do połowy ? 

Ride is Fun ;D  For you safety & Protection Do NOT Speeding at the public road !!
 For you safety & Protection Do NOT Speeding at the public road !!
 For you safety & Protection Do NOT Speeding at the public road !!- krzysztof_83
- Imię: Krzysztof
- województwo: dolnośląskie
Dolacze sie do dyskusji z moimi doswiadczeniami.
Moja z gazu podnosi bez problemy za kazdym razem, jak wkrece na 8k obrotow, mniejsze gaz zeby zanurkowal i zas ogien na 8-9k oczywiscie z noga na tylnym hamulcu i stoi bez problemu,  ale ze spzregla mam problem, raz podniesie ladnie a raz mi tyl zamieli ze az dymek pojdzie a przod nawet nie drgnie, ze spzregla jest bezpieczniej bo nie ma sie az tak wysokich obrotow i prekosci na poczatku jak z gazu ale mi jest jakos trudno zgrac gaz ze spzreglem bo najczescie mi tyl zamieli i nic z tego nie ma, a raz to tak ladnie mi podniesie ze az ladnie milo sie robi, dlatego wiem ze cos zle robie, bo widac ze chce targac, no i wiadomo vfr-ka bedzie podnoszenie o wiele trudniejsze niz jakims lekkim sportem jak dzikser 750 czy inne, albo sv1000, ten to stawia nawet kiedy nie chce sie postawic
 i stoi bez problemu,  ale ze spzregla mam problem, raz podniesie ladnie a raz mi tyl zamieli ze az dymek pojdzie a przod nawet nie drgnie, ze spzregla jest bezpieczniej bo nie ma sie az tak wysokich obrotow i prekosci na poczatku jak z gazu ale mi jest jakos trudno zgrac gaz ze spzreglem bo najczescie mi tyl zamieli i nic z tego nie ma, a raz to tak ladnie mi podniesie ze az ladnie milo sie robi, dlatego wiem ze cos zle robie, bo widac ze chce targac, no i wiadomo vfr-ka bedzie podnoszenie o wiele trudniejsze niz jakims lekkim sportem jak dzikser 750 czy inne, albo sv1000, ten to stawia nawet kiedy nie chce sie postawic  , wiec zeby podniesc tzreba poprobowac i wymaga to wiekszego skilla, ja cwisze z tym spzreglem, tak cwiczylem ze az opone tylna musialem zmienic
, wiec zeby podniesc tzreba poprobowac i wymaga to wiekszego skilla, ja cwisze z tym spzreglem, tak cwiczylem ze az opone tylna musialem zmienic  taki mi szlo podnoszenie ze spzregla
 taki mi szlo podnoszenie ze spzregla  

Moja z gazu podnosi bez problemy za kazdym razem, jak wkrece na 8k obrotow, mniejsze gaz zeby zanurkowal i zas ogien na 8-9k oczywiscie z noga na tylnym hamulcu
 i stoi bez problemu,  ale ze spzregla mam problem, raz podniesie ladnie a raz mi tyl zamieli ze az dymek pojdzie a przod nawet nie drgnie, ze spzregla jest bezpieczniej bo nie ma sie az tak wysokich obrotow i prekosci na poczatku jak z gazu ale mi jest jakos trudno zgrac gaz ze spzreglem bo najczescie mi tyl zamieli i nic z tego nie ma, a raz to tak ladnie mi podniesie ze az ladnie milo sie robi, dlatego wiem ze cos zle robie, bo widac ze chce targac, no i wiadomo vfr-ka bedzie podnoszenie o wiele trudniejsze niz jakims lekkim sportem jak dzikser 750 czy inne, albo sv1000, ten to stawia nawet kiedy nie chce sie postawic
 i stoi bez problemu,  ale ze spzregla mam problem, raz podniesie ladnie a raz mi tyl zamieli ze az dymek pojdzie a przod nawet nie drgnie, ze spzregla jest bezpieczniej bo nie ma sie az tak wysokich obrotow i prekosci na poczatku jak z gazu ale mi jest jakos trudno zgrac gaz ze spzreglem bo najczescie mi tyl zamieli i nic z tego nie ma, a raz to tak ladnie mi podniesie ze az ladnie milo sie robi, dlatego wiem ze cos zle robie, bo widac ze chce targac, no i wiadomo vfr-ka bedzie podnoszenie o wiele trudniejsze niz jakims lekkim sportem jak dzikser 750 czy inne, albo sv1000, ten to stawia nawet kiedy nie chce sie postawic  , wiec zeby podniesc tzreba poprobowac i wymaga to wiekszego skilla, ja cwisze z tym spzreglem, tak cwiczylem ze az opone tylna musialem zmienic
, wiec zeby podniesc tzreba poprobowac i wymaga to wiekszego skilla, ja cwisze z tym spzreglem, tak cwiczylem ze az opone tylna musialem zmienic  taki mi szlo podnoszenie ze spzregla
 taki mi szlo podnoszenie ze spzregla  
- Arnold
- ostry klepacz 
- Imię: Arnold
- Kontakt:
Przy 8 k obr to już dawno moto stoi w pionie. Ja tam z gazu go biorę przy 4,5 - 5k. No i z tym sprzęgłem to musisz dociążyć tył. A najlepiej to uczyć się na stojąco z jedna nogą na hamulcu a drugą na podnóżku pasażera. Na początku trochę strach przez wysokość ale jak się człowiek przełamie to o wiele łatwiej się lata. No i trenować i trenować. I nikt nie mówił ze stunterka jest tania. 

- krzysztof_83
Wiesz cwiczylem troche ale w koncu dalem sobie spokoj, to nie ejst moto do tego, jak ktos chce wheelowac to poprostu niech kupi lekkiego sporta i wowczas nie musi cudowac, taki 1000 sport to podnosi z gazu bez jakiegos wogole odejmowanie, odkrecasz energicznie gaz na jedynce i moto stoi, poprostu vfr to nie jest moto do tego i teraz tej filozofi sie trzymam 

- korek
- zadomowiony 
- Imię: Kordian
- Kontakt:
Doklanie ja mialem Vfrkę 750 RC II i szkoda bylo mi ja katowac jazda na kole itp. serce mi pekalo ;p teraz jezdze na sporcie i wheelie wychodzi od niechcenia  wystarczy po prostu kawalek prostej najlepiej pustej i rownej drogi
 wystarczy po prostu kawalek prostej najlepiej pustej i rownej drogi  nie zawsze mi wychodzi bo dopiero sie ucze
 nie zawsze mi wychodzi bo dopiero sie ucze  ale uczucie jest Mega
 ale uczucie jest Mega  

wystarczy po prostu kawalek prostej najlepiej pustej i rownej drogi
 wystarczy po prostu kawalek prostej najlepiej pustej i rownej drogi  nie zawsze mi wychodzi bo dopiero sie ucze
 nie zawsze mi wychodzi bo dopiero sie ucze  ale uczucie jest Mega
 ale uczucie jest Mega  

Ride is Fun ;D  For you safety & Protection Do NOT Speeding at the public road !!
 For you safety & Protection Do NOT Speeding at the public road !!- Arnold
- ostry klepacz 
- Kontakt:
Każde moto poleci na kole tylko potrzebuje dobrego kierownika. I bez katowania. 

- Arnold
- ostry klepacz 
- Kontakt:
No OK, nie wszystkie. 

- krzysztof_83
Na pewno wiekszosc sie da, ale wiesz jakim kosztem, poprostu vfr to jest niby sporotwo-turystyczny, ale bardziej idzie w turystyke niz w sporta, taka prawda wiec samo to i fakt ze dlaczego tak ciekzo ja postawic, bo konstruktorzy z mysla ze ma to byc turystyk tak to zrobili zeby wlasnie nie stawiala, ze mozesz odkrecac gaz do oporu a ona nic. MOj brat mial CBR F2 i jak z nim jechalem z tylu i on odkrecil to z pasazerem z tylu zawsze sama stawiala a ta honda ma niecale 100 koni (95 czy cos takiego), to samo z nim cwiczylem z vfr z pasazerem i jak dawalem ostro do pieca to szla ladnie ale kolo nawet nie drgnie. A to ze sie da widac na tych dwoch filmikach  .
.
1. http://www.youtube.com/watch?v=0TfACwLu6dM
2. http://www.youtube.com/watch?v=GaLJL0TMoNk
Z tego 2 filmiku ejstem w szoku, szczegolnie od 0:50, gosciu jadac no nie wiem z 60 km/h podnosi jak jakims sportem 1000 , w zyciu nie sadzilem ze vfr tak mozna zrobic
, w zyciu nie sadzilem ze vfr tak mozna zrobic  , takze widac ze albo ma duzego skilla albo cos zostalo pzrerobione w jego vfr-ce (ale w to watpie bo nawet wydech na standardowy ), jetsem pod wrazeniem.
, takze widac ze albo ma duzego skilla albo cos zostalo pzrerobione w jego vfr-ce (ale w to watpie bo nawet wydech na standardowy ), jetsem pod wrazeniem.

.
.1. http://www.youtube.com/watch?v=0TfACwLu6dM
2. http://www.youtube.com/watch?v=GaLJL0TMoNk
Z tego 2 filmiku ejstem w szoku, szczegolnie od 0:50, gosciu jadac no nie wiem z 60 km/h podnosi jak jakims sportem 1000
 , w zyciu nie sadzilem ze vfr tak mozna zrobic
, w zyciu nie sadzilem ze vfr tak mozna zrobic  , takze widac ze albo ma duzego skilla albo cos zostalo pzrerobione w jego vfr-ce (ale w to watpie bo nawet wydech na standardowy ), jetsem pod wrazeniem.
, takze widac ze albo ma duzego skilla albo cos zostalo pzrerobione w jego vfr-ce (ale w to watpie bo nawet wydech na standardowy ), jetsem pod wrazeniem.- harylog
- zadomowiony 
- Imię: Tomek
Czy w 2 przypadkiem nie wali wszystkich stojąc na tylnych podnóżkach ?

[XJ600S '95] > [VFR RC46 '98] / Skradziona 16.07.2013 

- Arnold
- ostry klepacz 
- Kontakt:
To ja się bawię tak jak na drugim filmie. Tyle że prawa noga na hamulcu.