Paliłeś kapcia cały tydzień?armen1pl pisze:Po tygodniu już widziałem druty w gumie, nie polecam.

Paliłeś kapcia cały tydzień?armen1pl pisze:Po tygodniu już widziałem druty w gumie, nie polecam.
znowu odpowiedz typu "nie znam się to się wypowiem",jaroslawp pisze:Arnold napisał(a):
To przeanalizujcie jak działa układ CBS.Bo się trochę mylicie. CBS nie będzie działał gdy pojazd się nie porusza. A to dlatego, że nie ma co "ciągnąć" pompy przy amorku.
Dopóki stoisz i nic nie robisz. Jak puścisz sprzęgło motocykl pociągnie w kierunku do przodu i tłoczek uruchamiający CBS zacznie działać - w końcu masz wciśnięty hamulec.
Zawsze można zaślepić przewód pełną uszczelką przy zaworze proporcjonalny i mamy po CBS-ie.
CBS zadziała jak obróci się koło, a co pierwsze puści opona przyczepność czy klocki tarcze?jaroslawp pisze:Więc zrób co napisałeś. Albo, najprościej, idź sprawdź na motocyklu. Dla podpowiedzi mówimy o paleniu gumy, czyli motocykl próbuje ruszyć, przy wciśniętym hamulcu. Wystarczy, że motocykl minimalnie się przesunie i CBS zadziała. Prościej do nauki zaślepić układ.
jeszcze raz poczytaj, przeanalizuj działanie CBSu, wysil się było to już wałkowane na forum wielokrotniejaroslawp pisze: zostanie popuszczony hamulec na tyle
no widzisz, czyli do puki przednie koło się nie obróci to CBS nie działa, a wtedy można upalać do wolijaroslawp pisze: Ogólnie - nie możesz pozwolić, żeby motocykl Ci szarpnął do przodu, bo zadziała tłoczek od CBS. (prawy zacisk nie może puścić tarczy nawet na chwile)
czyli cały czas się upierasz że z tyłu hamulec będzie trzymał? niech stracę i napisze Ci jak działa CBSjaroslawp pisze:Nie pisałem o tylnym hamulcu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość