Jaki motocykl dla kobiety ?
- Karotka
- zadomowiony
- województwo: lubelskie
Jaki motocykl dla kobiety ?
My kobiety także lubimy ładne cudeńka. Każda z nas zapewne ma też ulubiony model motocykla. Znalazłam parę artykułów i wypowiedzi kobiet właśnie na ten temat. Okazało się, że przeprowadzano badania odnośnie modelu motocykla i trendów wśród motocyklistek.
Najbardziej pożądaną marką staje się :
-SUZUKI 29 %
-YAMAHA I HONDA 20 %
-KAWASAKI 9 %
Z modeli zdecydowanie wygrywa :
-CBR (najpopularniejsza pojemność to 600)
-R1 , R6
Jeżeli chodzi o choppery to wybór pada na
-VIRAGO
Okazuje się też, że wiele z kobiet (77 %), które kupiły pierwszy motocykl jeździ na nim aż do dziś. Nie jest to jednak spowodowane brakiem chęci jazdy na czymś nowym, lecz obawa przed brakiem poczucia dojrzałość lub też blokują nas finanse. A zatem tylko 43 % kobiet decyduje się na zmianę swojego moto. Chcemy wtedy czegoś ładniejszego, sprawniejszego, a może i nawet wygodniejszego.
Ciężko jest mi wyrazić tu swoją opinię bo doświadczenia w jeździe na motku nie mam- jestem tylko ‘’plecaczkiem”. Lecz jedno jest pewne, że jeśli kiedykolwiek zdecyduję się na motocykl to na pewno przy wyborze sprzętu kierować się będę wybraną marką, odpowiednim modelem w stosunku do mojego wzrostu i wagi, no i co jest oczywiste- odpowiednim malowaniem.
Kobietki głowa do góry, no i pamiętajcie- każdy motocykl jest dla nas, trzeba się tylko do niego dopasować i wiedzieć jak go użytkować.
Najbardziej pożądaną marką staje się :
-SUZUKI 29 %
-YAMAHA I HONDA 20 %
-KAWASAKI 9 %
Z modeli zdecydowanie wygrywa :
-CBR (najpopularniejsza pojemność to 600)
-R1 , R6
Jeżeli chodzi o choppery to wybór pada na
-VIRAGO
Okazuje się też, że wiele z kobiet (77 %), które kupiły pierwszy motocykl jeździ na nim aż do dziś. Nie jest to jednak spowodowane brakiem chęci jazdy na czymś nowym, lecz obawa przed brakiem poczucia dojrzałość lub też blokują nas finanse. A zatem tylko 43 % kobiet decyduje się na zmianę swojego moto. Chcemy wtedy czegoś ładniejszego, sprawniejszego, a może i nawet wygodniejszego.
Ciężko jest mi wyrazić tu swoją opinię bo doświadczenia w jeździe na motku nie mam- jestem tylko ‘’plecaczkiem”. Lecz jedno jest pewne, że jeśli kiedykolwiek zdecyduję się na motocykl to na pewno przy wyborze sprzętu kierować się będę wybraną marką, odpowiednim modelem w stosunku do mojego wzrostu i wagi, no i co jest oczywiste- odpowiednim malowaniem.
Kobietki głowa do góry, no i pamiętajcie- każdy motocykl jest dla nas, trzeba się tylko do niego dopasować i wiedzieć jak go użytkować.
- kifer
- pisarz
Re: Jaki motocykl dla kobiety ?
Suzuki a jakżesz!
Dla dużych kobiet i "męskich" polecamy B-Kinga

"Pracując ciężko po osiem godzin dziennie możesz w końcu zostać szefem i zacząć pracować po dwanaście." - Robert Frost
-
- klepacz
- Imię: Adam
- Kontakt:
Taaa, pod warunkiem, że maja krótkie nogi.kifer pisze:Suzuki a jakżesz!

Jaki motocykl dla kobiety? - różowy

- Karotka
- zadomowiony
- województwo: lubelskie
dokładnie masz rację ,jeśli chodzi o mnie. Ja uwielbiam motki wyróżniające się koloremadjar pisze:Taaa, pod warunkiem, że maja krótkie nogi.kifer pisze:Suzuki a jakżesz!
Jaki motocykl dla kobiety? - różowy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Edek
- pisarz
- Imię: Edyta
- Kontakt:
Ciężko jest jednoznaczne odpowiedzieć na to pytania...
Na pewno nie może być za ciężki, co do wysokości motocykla to ja nie mam z tym problemów...
wydaje mi sie ze nie ma takiego podziału: to dla kobiety to dla faceta...
Na pewno polecam CBR 600, super motocykl, wybacza bledy, wygodny, dla mnie troszeczkę za niski ale polecam...
Wszystko zależy od warunków kobiety... długości nóg, siły itd…
Czyli zgadzam się z tym co napisała Karotka CBR jest super...
Na pewno nie może być za ciężki, co do wysokości motocykla to ja nie mam z tym problemów...
wydaje mi sie ze nie ma takiego podziału: to dla kobiety to dla faceta...
Na pewno polecam CBR 600, super motocykl, wybacza bledy, wygodny, dla mnie troszeczkę za niski ale polecam...
Wszystko zależy od warunków kobiety... długości nóg, siły itd…
Czyli zgadzam się z tym co napisała Karotka CBR jest super...
- Edek
- pisarz
- Imię: Edyta
- Kontakt:
Dlaczego cbf?
- emils
- pisarz
- Imię: Emil
- województwo: mazowieckie
Nie warto zapominać o CB. Bardzo lekki i przyjemny motocykl, który jest nudny (jeśli mówisz o nim mechanikowi
).
Uwązam, że to w sam raz na kobietę. Dość nisko się siedzi, więc raczej nie powinno być kłopotu z wysokością (jest lekko niższa od CBR).

Uwązam, że to w sam raz na kobietę. Dość nisko się siedzi, więc raczej nie powinno być kłopotu z wysokością (jest lekko niższa od CBR).
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
i tu sie z tobą zgadzam warunki i to do czego ma służyć znałem dziewczynę która ujeżdżała gsxr 600 i nie chciała zamienić na nic innego i taką co szalała kawasaki 636 tak pokombinowane było z zawieszeniem że ja na tym sprzęcie po pięciu minutach rak nie czułem wszystko zależy co się podoba co pasuje i do czego ma służyćEdek pisze:Wszystko zależy od warunków kobiety...
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- adi610
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
CBF 600 ma nisko środek ciężkości i nieźle się prowadzi. Nie twierdze że to złoty środek, ale warto wziąć pod uwagę.Edek pisze:Dlaczego cbf?

- dixon
- klepacz
- Imię: rafał
CBF600 posiada nasza forumowa koleżanka Diabla, która jak wiem chwali sobie ten sprzęcik jako moto dla kobiety;)
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: śląskie
Chłopaki i dziwczęta przypomnę że od 147 lat CBF jeżdzi Ruda.Co to tgo sprzta to ma na tyle nisko środek cięzkości że masa wcale nie jest odczualna.przyjazny sprzęt.Z dobrą pozycją.Miałem okazje przejechać się troche.Bardzo delikatny i kulturalny sprzęt jeśli chodzi o silnik i to co oferuje.
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
- benito
- ostry klepacz
- Imię: Jarek
- Kontakt:
Od 148 Gacol, mamy juz 2013...Gacol pisze:od 147 lat CBF jeżdzi Ruda

CBF to dobry sprzet dla kobiet o niskim zawieszeniu, gdyz mozna w nim (troche) regulowac wysokosc bez uzycia sciagaczy sprezyn, ktore raczej obnizaja zywotnosc i dzialanie sprezyn.
Mowie oczywiscie o tylnym zawieszeniu...
Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05
- Arylian
- pisarz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Hmmm, możesz to trochę rozwinąć ?benito pisze:sprzet dla kobiet o niskim zawieszeniuGacol pisze:od 147 lat CBF jeżdzi Ruda

- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Arylian pisze:Hmmm, możesz to trochę rozwinąć ?benito pisze:sprzet dla kobiet o niskim zawieszeniuGacol pisze:od 147 lat CBF jeżdzi Ruda
Czuje się wezwana do tablicy

Obaj się pomyliliście ja na CBF - kach śmigam od 150 lat

Mam jak wiedzą Ci co mnie znają 160cm wzrostu w kapelusz(nie mylić z kaskiem) i bez problemu sięgam nogami do ziemi, co jest ważne, tak jak napisał Beni wielkim plusem jest to, że obniża się firmowo, bez przeróbek i kitów. W/g wszelakich informacji, CBF jest motocyklem dla jeźdzca od 155 do 180 wzrostu

CBF- jak sama nazwa mówi, to Całkowity Brak Fantazji, co udowodnił Piotr nie wytrzymując na swojej 1000, nawet sezonu

Ogólnie moto daję radę i dużo radoch, co ważne wybacza sporo błędów początkującym

Polecam

w razie pytań na wszystkie chętnie odpowiem

Mamy dwie miłości-
i
VFR Viking SeXszyn North Roads

VFR Viking SeXszyn North Roads