Pozwolę sobie wtrącić w wątku Kolegi kilka słów apropos pytania powyżej.Modelarz pisze: ↑pn 29 maja 2023, 07:17Część cały czas przyglądam się twoim poczynanią odnośnie VFRsam jestem w posiadaniu tak jak Ty czerwonej strzały z 98r.
Mam małe pytanko jak u ciebie ze spalaniem, u mnie oscyluje ok 7-7.5 l na setkę (jazda po mieście) jak sytuacja wygląda u Ciebie?
Czy po odpaleniu czujesz z tłumnika jak by nie przepaloną benzynę, lub stojąc na swiatłach ? Ja czuję, przy czym z motorkiem wszystko w calkowitym porządku tylko tą benzynę ( tłumnik suchy ale rura w środku czarna) czuć, jak jest u Ciebie kolego ?
Trochę już pojeździłem i paliwa wypaliłem i wychodzi mi póki co spalanie w okolicach 6,5l/100km. Owszem nie cisnę jej intensywnie za często ale tryb jazdy to naprawdę typowy cykl mieszany; trasa poza miastem, autostrada ale i miasto (umiarkowanie dynamicznie). Zaznaczam, że nie jest to jazda emerycka

Ahaaa... Może to istotne, może nie... Cały układ PAIR został wyczyszczony skrupulatnie więc może to wpływa na to że spaliny wylatują "czystsze"?