Pod spodem wklejam tekst jaki wyslalem do scigacza po porade bo jak sami zobaczycie sprawa jest dosc zawila
Dnia 3. 05 2010 Około godziny 22.00 Doszło do kolizji dwóch samochodów osobowych. Przyczyna najprawdopodobniej z tego, co ustaliłem z uczestnikami (jeszcze nie mam notatek policyjnych z obu zdarzen) było niedostosowanie prędkości na zakręcie do panujących warunków( tego dnia padał deszcz) jednego z kierowców i wypadniecie z toru drogi pod pojazd nadjeżdżający z naprzeciwka.
Sprawca okazał sie być po spożyciu alkoholu i na dodatek nie ma prawa jazdy gdyż czeka na jego odbiór. Człowiek ten uciekł z miejsca wypadku ukrywając samochód i następnie wrócił bez samochodu starając się sie namówić do spisania orzeczenia i nie wzywania policji.
Natomiast ja jadąc kolo godziny 22.20 Na luku drogi wpadłem w poślizg, po czym przewróciłem sie jadąc na motocyklu, czego bezpośrednia przyczyna było zaolejenie drogi powstałe w wyniku kolizji ww. samochodów miejsce do tego czasu nie było zabezpieczone lub oznakowane w ZADEN SPOSOB. Dopiero po tym zdarzeniu nakazalem jednemu z uczestników wystawienie trójkąta ostrzegawczego w miejscu przed plama oleju.
Do wezwania policji na miejsce przyjechała straż pożarna, aby zniwelować plamę gdyż rozlewała sie dalej do osi jezdni stanowiąc ogromne zagrożenie dla ruchu.
Uszkodzony motocykl marki Honda VFR 750 96r prod..
w tym z uszkodzen zewnetrzych widzianych bez rozbierania motocykla:
lewa strona owiewek tj.:
boczek pęknięty i porysowany
pług porysowany
Lewa cześć czaszki motocykla przesunięta wygięta spękana i porysowana
Urwany migacz
porysowane lusterko klamka sprzęgła i końcówka kierownicy.
Wygięta dźwignia zmiany biegów
to narazie tyle bo spiesze sie do pracy jakby cos opisze jak dalej potoczy sie sprawa jak bede mial notatki z policji.
Mam prosbe do ownersow znajacych sie na prawie a wiem ze sa tu tacy

Aby pomogli mi ustalic co powinienem teraz robic bo zupelnie nie mam popjecia jak sie zabrac do tego.
Pozdrawiam wszystkich
i przepraszam za brak polskich znakow w czesci posta ale cos mi komp szwankuje na dodatek.