Olej na jezdni
- mkochano
- teksciarz
Olej na jezdni
Cześć
Wracam do domu, widzę czerwone światło, do skrzyżowania sto metrów, jadę wolno, odpuszczam gaz i symbolicznie hamulec. Motocykl zaczyna tańczyć. Pierwsza myśl: dziurawa opona. Z duszą na ramieniu wyhamowuję za samochodem stojącym przed skrzyżowaniem. Patrzę na opony. Wyglądają OK. Ale obok nich na asfalcie gęsty, szeroki pas czarnych plamek. Ciągnie się przez skrzyżowanie, zatoczkę autobusową i dalej prosto. W świetle latarni doskonale je widać.
No to już wiem jak się jeździ po oleju. Nie polecam ;(
Michał
Wracam do domu, widzę czerwone światło, do skrzyżowania sto metrów, jadę wolno, odpuszczam gaz i symbolicznie hamulec. Motocykl zaczyna tańczyć. Pierwsza myśl: dziurawa opona. Z duszą na ramieniu wyhamowuję za samochodem stojącym przed skrzyżowaniem. Patrzę na opony. Wyglądają OK. Ale obok nich na asfalcie gęsty, szeroki pas czarnych plamek. Ciągnie się przez skrzyżowanie, zatoczkę autobusową i dalej prosto. W świetle latarni doskonale je widać.
No to już wiem jak się jeździ po oleju. Nie polecam ;(
Michał
- Argail
- pisarz
- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
cisniesz 160 na torze, gość przed Tobą składa się w zakręt jakby nie miał pojęcia o sile grawitacji, wyjeżdżasz na prostą i robi się ciemno? - pierwsza myśl - gość odkręcił tak, że przepalił olej... ok, dam radę, po chwili ciarki na plecach i szybka myśl - to co mam na szybie kasku, szybie przedniej to nie resztki opony... to olej a przed tobą ciasny prawy zakręt... To się nazywa stan przedzawałowy - mi się udało ale to nie była jazda tylko spacerek... za mną 4 poległo.. Pół godziny czyścili tor - facet ciągnął olej pół okrążenia a ja zużyłem 3 ściereczki do kasku żeby zmyć to co za nim wyłapałem... życie... nie polecam...
rejoice o young man in thy youth
- moskittiero
- teksciarz
- Imię: Marcin
- Kontakt: