Olej na jezdni

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
mkochano
teksciarz
teksciarz

Olej na jezdni

Post autor: mkochano » wt 15 wrz 2009, 21:48

Cześć

Wracam do domu, widzę czerwone światło, do skrzyżowania sto metrów, jadę wolno, odpuszczam gaz i symbolicznie hamulec. Motocykl zaczyna tańczyć. Pierwsza myśl: dziurawa opona. Z duszą na ramieniu wyhamowuję za samochodem stojącym przed skrzyżowaniem. Patrzę na opony. Wyglądają OK. Ale obok nich na asfalcie gęsty, szeroki pas czarnych plamek. Ciągnie się przez skrzyżowanie, zatoczkę autobusową i dalej prosto. W świetle latarni doskonale je widać.

No to już wiem jak się jeździ po oleju. Nie polecam ;(

Michał

Awatar użytkownika
Argail
pisarz
pisarz
Imię: Dariusz
województwo: wielkopolskie
Kontakt:

Post autor: Argail » wt 15 wrz 2009, 21:54

cisniesz 160 na torze, gość przed Tobą składa się w zakręt jakby nie miał pojęcia o sile grawitacji, wyjeżdżasz na prostą i robi się ciemno? - pierwsza myśl - gość odkręcił tak, że przepalił olej... ok, dam radę, po chwili ciarki na plecach i szybka myśl - to co mam na szybie kasku, szybie przedniej to nie resztki opony... to olej a przed tobą ciasny prawy zakręt... To się nazywa stan przedzawałowy - mi się udało ale to nie była jazda tylko spacerek... za mną 4 poległo.. Pół godziny czyścili tor - facet ciągnął olej pół okrążenia a ja zużyłem 3 ściereczki do kasku żeby zmyć to co za nim wyłapałem... życie... nie polecam...
rejoice o young man in thy youth

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek
województwo: mazowieckie

Post autor: Diego » wt 15 wrz 2009, 21:55

Kiedyś na vinklu wpadłem na rozlany ON,na szczęscie puchą ale ciśnienie mi podnioslo. Pięknego drivta strzeliłem. :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Yaco
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: Yaco » wt 15 wrz 2009, 22:40

Dlatego na ulicach się nie popierdala jak na torze... Raz szlifowałem na oleju, wystarczy.
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka

Awatar użytkownika
Pepe VFR
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Pepe VFR » wt 15 wrz 2009, 22:42

ja juz tez raz na oleju poleciałem tez jechałem nie za szybko ale olej był na dwa pasy szerokości rozlany nie było szanś i szlif :roll:
Wypalony papieros skraca życie Srednio o 1min
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!

Awatar użytkownika
moskittiero
teksciarz
teksciarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: moskittiero » sob 19 wrz 2009, 14:24

w imieniu swoim i wszystkich pozostałych - proszę informować służby porządkowe o takich zdarzeniach na drogach publicystycznych (to zagrożenie dla wszystkich)

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek

Post autor: Diego » sob 19 wrz 2009, 16:52

moskittiero pisze:w imieniu swoim i wszystkich pozostałych - proszę informować służby porządkowe o takich zdarzeniach na drogach publicystycznych (to zagrożenie dla wszystkich)
To oczywiste,w moim przypadku poinformowałem chłopaków strażaków.Byli na miejscu w kilka minut i zrobili porządek.

MARCO
klepacz
klepacz

Post autor: MARCO » sob 19 wrz 2009, 22:04

...najgorzej jak długo jest sucho, asfalt nasiąknięty jak gąbka tym całym syfem, potem drobny deszczyk i gotowe, tego lata przewaliłem tak rondo, całe 100 metrów, zero hamulców, normalnie jak na lodzie, a jechałem tez puszką, i oponki nowiuśkie były, nic nie pomogło

Awatar użytkownika
mkochano
teksciarz
teksciarz

Post autor: mkochano » ndz 20 wrz 2009, 19:46

moskittiero pisze:w imieniu swoim i wszystkich pozostałych - proszę informować służby porządkowe o takich zdarzeniach na drogach publicystycznych (to zagrożenie dla wszystkich)
Ja od razu zadzwoniłem na 112. Policjant powiedział że przekaże.

Michał

ODPOWIEDZ